واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
از نمایش قدرت در استانه انتخابات تا پیام همکاری با روس ها
نظر کارشناسان درباره چرایی استقرار اس-300 اطراف فردو
کلاوسون باور دارد که ایران ممکن است از استقرار موشک ها در فردو به عنوان بیانیه ای سیاسی استفاده کرده باشد.
روز نو :
کلاوسون باور دارد که ایران ممکن است از استقرار موشک ها در فردو به عنوان بیانیه ای سیاسی استفاده کرده باشد.
سایت "جوئیش نیوز سرویس" که نزدیک به لابی یهودیان است استقرار موشک های اس-300 در اطراف فردو را اقدامی بسیار عجیب قلمداد کرده است. این سایت می نویسد:" دولت ایران تصاویری را از استقرار موشک های زمین به هوا اس -300 در اطراف تاسیسات فردو در جنوب تهران منتشر کرده است. این حرکت از سوی ایران آن هم درباره یکی از مخفی ترین تاسیسات آن کشور باعث افزایش شک و تردید در مورد تعهد ایران به برجام می شود. مقام های ایرانی می گویند که سامانه اس-300 یک سامانه دفاعی است. این سامانه در دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق ساخته شده بود و انواع جدیدتر آن از قوی ترین سامانه های ضد هوایی جهان هستند. روسیه در ماه آوریل گذشته نسلی بسیار پیشرفته تر از اس300 را به ایران ارائه کرد تنها چند ماه پس از لغو تحریم های بین المللی علیه ایران و قرارداد خرید اس -300 از سوی ایران از روسیه در سال 2007 میلادی به امضا رسید اما چندین سال به دلیل تحریم های بین المللی و اعتراض امریکا و اسرائیل در این باره که شاید این موشک ها به گروه هایی چون حزب الله داده شوند اجرایش به تعویق افتاد".
به گزارش روز نو، "پاتریک کلاوسون" مدیر موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک به جوئیش پرس می گوید که اقدام اخیر ایران بسیار عجیب بوده است. او می گوید:"در توافق هسته ای نیز کار کمی درباره فردو انجام شده است. در نتیجه باید پرسید که چرا ایران موشک های اس-300 را اطراف فردو مستقر کرده است و نه در اطراف تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز جایی که بیش از پنج هزار سانتریفیوژ در آن قرار گرفته و زیرزمینی نیز نیست".
این سایت در ادامه می افزاید:"سایت هسته ای فردو در 60 کیلومتری جنوب تهران واقع شده است و در 330 فوتی زیر یک کوه ساخته شده است. در سال 2009 میلادی دستگاه های جاسوسی غربی اعلام کردند که تصاویر ماهواره ای نشان می دهند که این تاسیسات در ایران ساخته شده اند. در سال 2011 میلادی آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که این مرکز قابلیت غنی سازی اورانیوم 20 درصدی را دارد میزانی که قدرت های غربی می ترسیدند بتوان از آن در غنی سازی اورانیوم استفاده کرد. براساس توافق هسته ای ایران مجاز نیست تا غنی سازی اورانیوم در آن مرکز را برای 15 سال انجام دهد و 1044 سانتریفیوژ باقی مانده در آن مرکز تنها قادر به استفاده برای تحقیقات علمی خواهند بود".
ایلان برمن معاون رییس شورای سیاست خارجی امریکا معتقد است که این اقدام ایران می تواند سوء ظن درباره مقاصد آن کشور در برنامه هسته ای اش را افزایش دهد. او می گوید:"این موضوع درباره شفافیت ایران ابهام آفرین است. در این میان امریکا و سارائیل باید شک و تردید جدی داشتنه باشند که بخواهند گزینه نظامی را علیه ایران از روی میز بردارند". برمن معقتد است که این موضوع نشان می دهد که برجام تا چه اندازه اسیب پذیر است.
برمن در ادامه می افزاید:"مقصر اصلی در این میان روسیه است که از طریق تقویت نظامی ایران می خواهد استراتژی تقویت قوای خود در خاورمیانه را به پیش ببرد. برای روسیه تکیه به ایران با کارزار نظامی در سوریه اهمیت دارد. ایران قوی تر به نفع روسیه خواهد بود".
کلاوسون باور دارد که ایران ممکن است از استقرار موشک ها در فردو به عنوان بیانیه ای سیاسی استفاده کرده باشد و در این باره می افزاید:"سیاست داخلی ایران محرک اصلی برای این اقدام بوده است. انتخابات ریاست جمهوری سال آینده انجام خواهد شد و این خبر نشان می دهد که موضع ایران تا چه اندازه سخت تر می شود. جمهوری اسلامی می خواهد با این کار نشان دهد که بنیه دفاعی و نظامی قوی ای دارد".
*خرداد
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]