واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده را بیش از همه با آرای سرسختانه وی در خصوص مهاجران و البته مسلمانان میشناسند. وی که از همان ابتدای شروع مناظرات درون حزبی برای مشخص شدن کاندیدای نهایی هر حزب بر اتخاذ سیاست های سخت گیرانه در مورد مهاجران و غیر بومیان آمریکا تاکید کرده بود، اخیرا نیز اشاره ای صریح به تصمیم خود برای کشیدن دیوار بین مکزیک و آمریکا کرده است. حال یک پژوهشکده در یک تحلیل جالب، به اقتصاد این دیوار که «دیوار ترامپ» نامیده است پرداخته. به گزارش «تابناک» دونالد ترامپ مرد ایده های جنجالی و عجیب و غریب است. وی که اظهارات تند و سخت گیرانه ای در خصوص مهاجران و مسلمانان دارد، البته در برخورد با انتقادهای شدید پیرامون این اظهارات اخیرا اقدام به تعدیل یک مورد از آنها کرده است و در حالی که پیش از این همه مسلمانان را از مهاجرت به ایالات متحده منع کرده بود (!) اکنون گفته که تنها اقدام به جلوگیری از مهاجرت مسلمانان از کشورهای تروریستی به خاک آمریکا خواهد کرد.
اما با این وجود هنوز بر سر یکی از مهمترین ایده های انتخاباتی خود باقی مانده است: کشیدن دیوار بین مکزیک و ایالات متحده. وی اخیرا نیز بعد از سفری که به کشور مکزیک داشت تاکید کرد که اقدام به بنا کردن دیواری بزرگ میان این کشور و آمریکا خواهد کرد و همه هزینه ساخت آن را از مکزیکی ها خواهد گرفت! وی به خبرنگاران در مورد این دیوار گفته است که وی و رئیس جمهور مکزیک، نیه یتو؛ دربارۀ دیوارِ مورد نظر وی صحبت کردهاند، اما بحثی دربارۀ اینکه چه کسی هزینۀ ساخت آن را میدهد، مطرح نشده است. نیه یتو در جریانِ نشست خبری سکوت کرد، اما بعداً در حساب شخصی خود در شبکۀ اجتماعیِ توییتر چنین نوشت: «در ابتدای مذاکراتم با دونالد ترامپ، به صراحت اعلام کردم که مکزیک هزینۀ این دیوار را نمیدهد. ترامپ پیشتر مکزیکیها را مجرم، قاتل و تجاوزگر نامیده و وعده داده بود که اگر دولت مکزیک حاضر به پرداخت هزینۀ ساخت این دیوار حائل نشود، مانع آن میشود که مکزیکیهای شاغل در امریکا برای خانواده و اقوام خود در مکزیک پول بفرستند. اکنون موسسه تحقیقاتی «برنشتاین» در یک مطلب جالب توجه اقدام به بررسی اقتصاد این دیوار یا دیوار «ترامپ» کرده است. طبق بررسی های این موسسه طول مرز میان دو کشور مکزیک و ایالات متحده برابر با 1989 مایل یا 3200 کیلومتر است اما دیوار ترامپ لازم نیست همه این مسافت را پوشش دهد زیرا خوشبختانه در این مسیر موانع طبیعی همچون «ریو گرانده» خود نقش دیوار را ایفا میکند.
اگر دیوار ترامپ قرار باشد با طول 1000 مایل و ارتفاع 12 متر ساخته شود، طبق بررسی های برنشتاین یک چنین دیواری نیازمند 711 میلیون دلار بتن و 240 میلیون دلار سیمان است. با احتساب هزینه های نیروی کار، این دیوار چیزی در حدود 15 تا 25 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت که بیشتر از رقم پیشنهادی خود دونالد ترامپ یعنی 10 میلیارد دلار است. البته در این فهرست هزینه های نظارت و مهندسی دونالد ترامپ لحاظ نشده است! حال اگر قرار باشد مکزیکی ها هزینه ساخت این دیوار را متقبل شود – چیزی که البته با صراحت رد شده و توسط رئیس جمهور مکزیک انکار شده است – هنوز هم برای برخی از مکزیکی ها فواید اقتصادی در بر دارد! طبق گفته موسسه برنشتاین، از آنجایی که حمل و نقل این حجم از بتن و ملاط برای ساختن این دیوار تا مرز مکزیک و آمریکا معقول و شدنی نیست، در نتیجه باید دست به دامان معادن و کارخانجات نزدیک مرز شد. بزرگترین کارخانجات و معادن ایالات متحده حداقل 200 مایل با این مرز فاصله دارند و از آنجایی که دونالد ترامپ تاکید دارد که مکزیکی ها باید هزینه ساخت این دیوار را بپردازند، قطعا شرکت مکزیکی Comex که تقریبا نیمی از معادن نزدیک به مرز را در اختیار دارد سود هنگفتی از ساخت این دیوار خواهد کرد و به این ترتیب در مجموع و دست کم اقتصاد برخی از شرکت ها و کسب و کارها در مکزیک با ایده های دونالد ترامپ رونقی اساسی خواهد گرفت.
۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]