واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: جامعه > سلامت - جلسه 122 شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.
به گزارش خبرانلاین به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، غلامعلی حداد عادل طی سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، گفت: دومین دوره توجیهی دانشجویان نخبه علوم انسانی، چندی پیش در قم برگزار شد. وی افزود: در این دوره بیش از 200 دانشجوی نخبه علوم انسانی با دعوت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با ابعاد مختلف موضوع تحول و ارتقاء علوم انسانی، آشنا شدند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این دوره که 2 هفته طول کشید، طی کلاسهای مستمر و همچنین سخنرانیهای اساتید صاحب نظریه علوم انسانی، ارتباط علوم انسانی با سایر علوم و لزوم تحول و نوسازی در این علوم مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: در این دوره مقرر شد تا انجمنهای علمی دانشجویی در حوزههای مختلف علوم انسانی با همکاری شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی تشکیل شود.
پس از سخنان دکتر حداد عادل، بررسی سرفصلهای رشته " آموزش زبان و ادبیات انگلیسی " در مقطع کارشناسی ارشد در دستور کار قرار گرفت و گزارش روند بازنگری این سرفصلها و تدوین سرفصلهای جدید ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به لزوم آَشنایی فارغالتحصیلان این رشته به مبانی و نحوه آموزش زبان و مسلط بر روشهای نوین آموزشی، دانشجو محور شدن این رشته درسی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تقاضا برای آموزش زبان انگلیسی در جامعه و سوء استفاده سودجویان از این تقاضا، ارائه معیار آموزش استاندارد به منظور تسهیل نظارت بر این روند از دیگر ابعاد برنامه درسی تدوین شده برشمرده شده است.
در ادامه این گزارش با اشاره به لزوم استفاده از تجربیات بینالمللی در حوزه آموزش و ارزشیابی این روند، استاندارد سازی روشهای برگزاری آزمون زبانهای خارجی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
در بخش دیگری از گزارش ارائه شده، بر آموزش بهینه مهارتهای چهارگانه در فراگیری زبان «شنیدن، نگارش، سخن گفتن و خواندن متون» تاکید شده است.
پس از ارائه این گزارش اعضا، به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: نیاز به اقدام عاجل و مؤثر در حوزه آموزش زبان انگلیسی با توجه به افزایش روزافزون ارتباطات بینالمللی، در نظر گرفتن منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی «مدظلهالعالی» در این حوزه، توجه به دیپلماسی آموزشی در برنامه درسی آموزش زبان انگلیسی، تمرکز بیشتر بر موضوع اسلامی شدن در این برنامه درسی، لزوم دانشجو محور بودن برنامه درسی و نمود بیشتر این ضرورت در برنامه درسی پیشنهادی، تفکیک دقیق بین ارزشیابی و سنجش آموزشی، تأثیر روانشناسی آموزشی بر هر گونه برنامهریزی آموزشی در زبانهای خارجی، استفاده از تجارب و دستاوردهای پژوهشگران در این بخش و لزوم مختصر و مفید بودن برنامه درسی تدوین شده.
حداد عادل بابیان اینکه یکی از مسائل مهم برای پیشرفت علمی توجه به آموزش علوم است، گفت: نقطه ضعف اصلی در آموزش زبان، نبود متخصص در این حوزه است و در این برنامه درسی سعی شده این معضل بر طرف شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر به تجربه به برخی از کشورهای موفق نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که این موفقیتها مرهون تربیت افراد مسلط به آموزش علوم مختلف است.
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: رشته زبان انگلیسی یک محمل مناسب برای کارآمدی، بومیسازی، اسلامیسازی و روزآمدی است و میتوان در این رشته تحول و ارتقاء علوم انسانی را به نحو کامل مشاهده کرد.
غلامعلی حداد عادل نیز با اشاره به برخی از نظرات مطرح شده، افزود: اسلامی کردن در هر رشته علوم انسانی معنای خاصی دارد و ضمن رعایت کلیات باید در هر رشته با توجه به مقتضیات آن رشته، اسلامی شدن تعریف شود.
وی ادامه داد: در رشته آموزش زبان انگلیسی ثقل و محور اصلی اسلامی سازی، زدودن متون آموزشی از مفاهیم و محتویات خلاف اسلام و تلاش برای نگارش متون آموزشی حاوی معارف اسلامی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در موضوع اسلامی سازی برنامه درسی آموزش زبان انگلیسی باید از هرگونه افراط و تفریط خودداری شود.
پس از بیان نظرات و پیشنهادهای اعضا با رأی مثبت آنان کلیات این برنامه درسی تصویب شد.
دستور بعدی جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی، بررسی سرفصل ها و برنامه درسی رشته " خانواده و سلامت جنسی " در مقطع دکترا بود.
در این گزارش که توسط یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شاهد ارائه شد، با اشاره به لزوم آموزش این مبحث مهم و تأکیدات رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» پیرامون این موضوع، تربیت متخصصین و مشاورین صالح به این منظور از اهداف راه اندازی این رشته برشمرده شده است.
در بخش دیگری از این گزارش با برشمردن ارتباط بین این رشته با پزشکی، روانشناسی و مطالعات فرهنگی اجتماعی برخی از ایراد های موجود در برنامه ریزی های صورت گرفته در این زمینه برشمرده شده است.
در ادامه این گزارش با اشاره به نظرات اسلام به قوه جنسی به عنوان عامل استحکام خانواده و لزوم پیراستن فضای عمومی جامعه از هرگونه آلودگی جنسی، نبود متخصص در زمینه مشاوره و آموزش مسائل جنسی به زوجین مهمترین انگیزه برای تأسیس و راه اندازی این رشته ذکر شده است.
در بخش دیگری از این گزارش ضمن برشمردن برخی از الزامات پذیرش دانشجو در این رشته از جمله تأهل و .. آگاهی از قوانین و مقررات حقوقی در این زمینه از سایر الزامات دانشجویان این رشته عنوان شده است.
حداد عادل هم در این زمینه گفت: دشمنان اسلام و ایران با استفاده از تجربیات تاریخی مانند اندلس، ترویج فحشا و فساد جنسی در جامعه اسلامی ما را به طور جدی دنبال می کنند.
وی افزود: گسترش و تسهیل ارتباطات به ویژه در فضای مجازی هم این خطر را بیشتر کرده است.
با توجه به اتمام وقت جلسه و با رأی مثبت اعضا، کلیات این رشته از تصویب گذشت و بررسی جزئیات آن به جلسه آینده موکول شد. ۴۲۴۲
شنبه 13 شهریور 1395 - 23:00:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]