تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر نزد خداوند عبادتى بهتر از شكرگزارى در همه حال بود كه بندگان مخلصش با آن عبادتش ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827460886




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند درصد آثار سينمايي بر اساس جوهر ديني و انقلابي است؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چند درصد آثار سينمايي بر اساس جوهر ديني و انقلابي است؟
با بازخواني فرمايشات رهبر انقلاب در ابتداي سال و رهنمودهاي ايشان براي اهالي فرهنگ و هنر مي‌توانيم با رصد فعاليت‌هاي انجام شده دريابيم تا چه حد مديران فرهنگي بر انجام دغدغه‌هاي رهبري اهتمام داشته‌اند.
نویسنده : محمدجواد طالبي 
سال ۹۵ به ميانه رسيده است، با بازخواني فرمايشات رهبر انقلاب در ابتداي سال در حرم مطهر رضوي و رهنمودهاي ايشان براي اهالي فرهنگ و هنر و علي‌الخصوص سينما مي‌توانيم با رصد فعاليت‌هاي انجام شده دريابيم تا چه حد مديران فرهنگي بر انجام دغدغه‌هاي رهبري اهتمام داشته‌اند.
مقام معظم رهبري در بخشي از سخنراني نوروزي خود در حرم رضوي فرمودند: «مسائل فرهنگي بسيار مهم است و اهميت بسيار زيادي مي‌دهم. مجموعه‌هاي خودجوش مردمي كه كار فرهنگي مي‌كنند كه در سراسر كشور  هزاران مجموعه خودجوش مردمي است كه دارند كار مي‌كنند و فكر مي‌كنند و كار فرهنگي مي‌كنند بايد روز به روز توسعه پيدا كنند و دستگاه‌هاي دولتي به اين‌ها كمك كنند و به جاي اينكه آغوش خود را به روي كساني كه نظام و ارزش‌هاي اسلامي را قبول ندارند باز كنند به روي بچه‌هاي حزب‌اللهي و انقلابي باز كنند. كار‌هاي فرهنگي با‌ارزش دارد انجام مي‌گيرد و در تمام زمينه‌ها مي‌توانند جوانان انقلابي كار كنند، امروز و فردا براي جوانان است».
با تعريف رهبر انقلاب از گروه‌هاي خودجوش فرهنگي و شاخصه‌سازي براي آن بخش مهمي از كار مسئولان فرهنگي انجام شده بود و نهادهاي فرهنگي هنري نيازي به تعريف و شاخصه‌سازي براي حمايت از اين گروه‌ها نداشتند و به‌نظر مي‌رسيد اين امر با شتاب خوبي در سال ۹۵ پيش خواهد رفت اما اين روزها و با گذشت نيمي از سال در ارشاد خبري مبني بر حمايت از جناح مؤمن انقلابي و گروه‌هاي خودجوش مردمي در حوزه فرهنگ و هنر به گوش نمي‌رسد.
در سينما جوانان زيادي در قالب گروه‌هاي كوچك در حال تجربه و اقدام و عمل هستند اما بزرگ‌ترين مشكل آنان عدم حمايت است، مؤسسات مردم نهاد ديگري به‌جز معاونت سينمايي ارشاد وجود دارند كه هدفگذاري خود را بر حمايت از جوانان گذاشته‌اند كه باشگاه فيلم سوره، خانه مستند و مدرسه سينمايي عمار از جمله آنهاست و بعضاً با چتر حمايتي سازماني اقدام به فعاليت مي‌كنند اما در اين ميان خبري از حمايت ايوبي و معاونانش در حمايت از گروه‌هاي خودجوش فرهنگي با در نظر گرفتن معيار انقلابي بودن ديده نمي‌شود.
عدم حمايت‌ها تا جايي است كه وقتي جشنواره عمار پس از مرارت‌هاي بسيار و با حمايت مردم خود را به مسئولان فرهنگي تحميل كرد و نشان داد كه يك جوان روستايي هم مي‌تواند به حلقه سينماگران وارد شود و با ايده و سوژه‌هاي بكر در مقابل اهالي سينما خودنمايي كند و سينماي تكراري برخي‌ها را به چالش بكشد بازهم حاضر نشد از ميان بودجه‌هايي كه براي روشنفكران اين صنعت بذل و بخشش مي‌كند را به جشنواره عمار اختصاص دهد و حمايت نمايندگان مجلس نيز باعث نشد تا بودجه‌اي در نظر گرفته شود و ايوبي تنها به بازديد چندساعته از جشنواره عمار بسنده كرد.
رئيس سازمان سينمايي تا پيش از اين در مراسم‌هاي مختلف در سال جاري به فراخور به ارائه بيلان كار خود پرداخته اما تا امروز نكته‌اي در انجام فرمايشات رهبري حتي در حرف‌هاي ايوبي نيز ديده نمي‌شود. چندي پيش رهبر انقلاب به مناسبت هفته دولت در ديدار با مسئولان دولتي با برشمردن اهميت مسائل فرهنگي فرمودند: حالا فرض كنيم يك تئاتري يا يك فيلمي توليد بشود كه تيشه به ريشه‌ ايمان اين جوان‌ها بزند؛ اين خوب است؟ اين چيزي نيست كه انسان از آن احساس خطر بكند؟ دو مقوله است، مقوله‌ آفند و پدافند؛ ما در زمينه‌ فرهنگ، هم در مورد آفند ضعيف عمل مي‌كنيم، هم در مورد پدافند ضعيف عمل مي‌كنيم؛ به نظر من بايست در اين زمينه‌ها كار كرد. فرهنگ با جوهر دين، با جوهر انقلاب، اساس كارهاي ما است كه بايستي واقعاً به آن بپردازيم. محصولات فرهنگي، كتاب، سينما، تئاتر، شعر، مطبوعات و نيز شخصيت‌هاي فرهنگي؛ فرض كنيد كه يك شخصيت فرهنگي هست كه همه‌ عمر خودش را در راه انقلاب گذاشته، يك شخصيت فرهنگي هم هست كه هر وقت توانسته به انقلاب نيش زده؛ شما رفتارتان با اين دو نفر چه‌جور است؟... آن كسي كه عمرش را در خدمت انقلاب و در خدمت دين بوده، آيا اين [طور] است كه مورد تكريم و ترجيح شما باشد، نسبت به آن كسي كه در همه‌ عمرش حالا يك قدم [هم] در راه دين و انقلاب كه برنداشته، گاهي اوقات ضربه هم زده، نيش هم زده؟ خب، اينها مهم است، اينها نكاتي است كه بايد به آنها توجه داشت. ما اگر به اين نكات توجّه نكنيم و بر اثر جوزدگي برويم سراغ مثلاً فرض كنيد كه فلان كسي كه از بنِ دندان با انقلاب اسلامي و با حكومت اسلامي و با نظام اسلامي مخالف است، خب اين خلاف يك حركت فرهنگي عاقلانه است. بنابراين من، هم معتقدم روحيه آزادانديشي وجود داشته باشد، [هم] برنامه‌ريزي عادلانه بايد وجود داشته باشد. نه بي‌برنامگي و ولنگاري فرهنگي، نه جزم‌انديشي و تحجر و استبداد فرهنگي؛ هيچ كدام از اين دو طرف قضيه را بنده قبول ندارم. راه صحيح اين است كه برنامه‌ريزي كنيم، هدايت كنيم، كمك كنيم به رويش‌هاي خوب، و جلوي ضربه‌ها و حملات و مانند اينها را بگيريم؛ يعني هم آفند، هم پدافند.
رهبر انقلاب بار ديگر با دقت و ريزبيني در مسائل و موضوعات فرهنگي و هنري به‌جاي مديران به آسيب‌شناسي وضعيت موجود پرداختند و پس از آن با طرح چند سؤال و در ادامه ارائه راهكار تمام آنچه يك مدير فرهنگي بايد انجام مي‌داد را ترسيم نمودند. البته اين اولين بار نيست كه معظم‌له براي دغدغه‌هاي فرهنگي موجود وارد ميدان مي‌شوند و راهكار ارائه مي‌كنند اما در آن سو مدير فرهنگي ما حتي به اندازه يك مدير اجرايي متوسط نيز قادر به انجام نقشه‌راه ترسيم شده از سوي ايشان نيستند. حال سؤال اينجاست كه اگر مدير فرهنگي و هنري به اندازه يك مديري اجرايي مياني هم اثربخشي ندارد اگر ولنگار نيست پس چيست؟
جا دارد ايوبي از ميان مطالبات رهبر انقلاب به اين سؤالات پاسخ دهند كه چرا از ساخت برخي فيلم‌ها كه تيشه به ريشه اسلام مي‌زند احساس خطر نكرديد؟ برخي فيلم‌هاي اكران شده در سال ۹۵ مسئله سياسي و... نداشتن بلكه شريعت اسلام را با لحني تمسخروار مورد هجمه قرار داده بودند، شما در قبال اين آثار چه كرديد؟
شما در فارابي كه در زمينه حمايت از آثار سينمايي قدم بر‌مي‌دارد چگونه عمل كرده‌ايد؟ از كدام آثار حمايت كرديد و به كدام فيلم‌ها وام داده‌ايد؟ آيا هنرمندان انقلابي در اولويت بوده‌اند يا آنها كه هرجا توانسته‌اند نيش زده‌اند در ليست آثار حمايتي شما ديده مي‌شوند؟ آفند و پدافند شما در سينما چگونه بوده است؟
آقاي ايوبي وقتي در انتهاي سال كارنامه سال جاري را ارائه خواهيد كرد چند درصد آثار سينمايي با مديريت شما بر اساس جوهر ديني و انقلابي خواهد بود؟ يا تا امروز كاري در اين زمينه انجام داده‌ايد؟ چقدر از گروه‌هاي خودجوش فرهنگي كه دغدغه دين و انقلاب دارند در چتر حمايتي شما قرار گرفته‌اند، لطفاً در اين زمينه گزارش عملكرد ارائه نماييد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن