واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مرگ چهار گلستانی براثر صاعقه و سیلاب
رگبارشدید سکونتگاه های غیرمجاز را هدف گرفت
شناسهٔ خبر: 3759461 - شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۰
استانها > گلستان
.jwplayer{ display: inline-block; } گرگان- بارندگی و رگبار شدید روز جمعه در حالی منجر به مرگ چهار گلستانی شد که بیشتر خسارت وارد شده در محدوده سکونتگاه های غیرمجاز بود. خبرگزاری مهر- گروه استان ها: گلستان که مردادماه گرمی را پشت سر گذاشته بود در دوازدهمین روز از شهریور ماه شاهد بارندگی شدید و سیل آسایی بود به طوری که بسیاری از ساکنان استان را شوکه کرد. این بارندگی که البته روزهای قبل توسط هواشناسی پیش بینی شده بود و دو اخطار در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه صادر شده بود، منجر به خسارت هایی در بخش های مختلف استان گلستان شد. بارندگی ابتدا از ساعت سه صبح جمعه آغاز و رفته رفته بر شدت آن افزوده شد، رگبارها در ساعت ۵ و ۳۰ دقیقه صبح به اوج خود رسید تا جایی که بسیاری از معابر شهری در گلستان شاهد آبگرفتگی شدید شد. آبگرفتگی شدید هم تا جایی بود که بر اساس مشاهدات عینی، سقف و دیوار برخی از خانه ها فرو ریخت. آسیب ها البته در سکونتگاه های غیرمجاز و حاشیه ای شهر بیشتر از سایر نقاط بود، با این حال به گفته مدیریت بحران خسارت های وارد شده بر اثر سیل به استان گلستان حاد نبود. ولی آمارها از مرگ چهار نفر خبر می دهد که سه نفر بر اثر سیلاب و یک نفر هم براثر صاعقه کشته شدند. صادقعلی مقدم، مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان که از ساعت های ابتدایی سیل سرکشی به مناطق مختلف را آغاز کرده بود، در گفتگو با خبرنگار مهر، تعریف مدیریت بحران را برگرداندن شهر به حالت عادی در حداقل زمان ممکن اعلام کرد و گفت: خوشبختانه علی رغم شدت زیاد بارندگی به زیرساخت ها و شریان های حیاتی استان خسارت زیادی وارد نشد.
وی از قطع آب چند روستا به دلیل ترکیدگی لوله های اصلی خبرداد و گفت: بیشتر خسارت وارد شده در خصوص آبگرفتگی منازل بود که بخش عمده مشکلات هم با همکاری آتش نشانی و هلال احمر در حال برطرف شدن است. خسارت به ۲۵۰ واحد مسکونی در گلستان مقدم از واردشدن خسارت به ۲۵۰ واحد مسکونی و همچنین کشته شدن چهار نفر خبرداد و بیان کرد: سه نفر از هم استانی های ما هنگام عبور از آبراهه به داخل سیلاب افتادند و یک نفر هم بر اثر صاعقه جان خود را از دست داد. وی بیشترین خسارت واردشده به منازل مسکونی را در سکونتگاه های غیرمجاز و حاشیه های شهر اعلام کرد و گفت: متاسفانه شاهدیم در غفلت ارگانهای مسئول و دستگاه های نظارتی، ساخت و در محل های غیرمجاز در حال افزایش است و این ساختمان ها به دلیل رعایت نکردن استانداردها، خسارت های بیشتری هم به آن ها وارد می شود. مقدم با تاکید بر این که مهندسان باید در بخش های نظارتی دقت بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: دستگاه های متولی باید بر روی محل های ساخت و ساز نظارت بیشتری داشته باشند و مهندسان هم سعی کنند پروژه هایی که ریسک خطر بالایی دارند را تایید نکنند.
وی ادامه داد: متاسفانه شهرداری با اصرار خودش در برخی مناطق مجوز ساخت و ساز داده و در حالی که قرار بوده ابتدا یک طبقه بسازند ولی اکنون شاهد دو یا چند طبقه هستیم. وی خواستار افزایش فرهنگ عمومی درباره ساخت و ساز و رعایت استانداردها شد و گفت: شهروندانی هم که به آن ها خسارت وارد شده به بیمه معرفی می شوند، اما باید فرهنگ بیمه هم در جامعه جا بیفتد زیرا بسیاری از مناطق شهری و روستایی ما هنوز تحت پوشش بیمه نیستند. شهرداری با اصرار خودش در برخی مناطق مجوز ساخت و ساز داده و در حالی که قرار بوده ابتدا یک طبقه بسازند ولی اکنون شاهد دو یا چند طبقه هستیم مدیرکل مدیریت بحران گلستان خاطرنشان کرد: برخی مناطق ساخت و ساز در شهرهای گلستان به گونه ای است با وقوع حوادث یا حتی زلزله های ۶ ریشتری شاهد خسارت های جانی خواهیم بود. وی درباره خسارت های وارد شده به زمین های کشاورزی هم گفت: از زمان وقوع سیلاب تا کنون خسارتی از سوی جهادکشاورزی گزارش نشده است. یکی از مشکلاتی که براثر سیلاب ایجاد شد قطعی برق در نقاط مختلف گلستان بود. این قطعی در برخی شهرها مانند گرگان و کردکوی بیشتر از سایر استان بود. در همین رابطه گفتگویی با علی اکبر نصیری مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان داشتیم. نصیری با بیان این که خسارت ها هنوز از نظر مالی برآورد نشده است، گفت: ۲۰۰ مگاولت خاموشی برق داشتیم و ۴۰ خط فشار متوسط هم در گلستان قطع شد. قطعی ۵هزار دقیقه ای برق مشترکین در گلستان مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان افزود: پنج هزار دقیقه برق مشترکین گلستان قطع بود که با همکاری خوب نیروهای شرکت برق این مشکل برطرف شود. وی وضعیت برق استان را یک روز پس از حادثه عادی برآورد کرد و گفت: خوشبختانه طوفان و سیلاب خسارت زیادی وارد نکرد ولی در عین حال پنج ترانس در استان سوخت و چند مورد هم قطعی سیم برق داشتیم که تعدادی از آن ها به دلیل افتادن درختان بود. نصیری خسارت در گرگان، آق قلا و کردکوی را بیشتر از سایر نقاط استان عنوان کرد و گفت: مشکلات در استان مازندران بیشتر از گلستان بود به همین دلیل سعی کردیم از ظرفیت استان برای امدادرسانی به مازندران استفاده کنیم و حدود ۲۰ نفر به این منطقه اعزام شدند.
هلال احمر هم که از صبح جمعه پای کار بود به ۵۳ خانوار حادثه دیده در سیل و آبگرفتگی گلستان امدادرسانی کرد. مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: نجاتگران و امدادگران جمعیت هلال احمر گلستان به ۵۳ خانوار خسارت دیده در سیل و آبگرفتگی استان گلستان امداد رسانی کردند. امدادرسانی ادامه دارد حسین احمدی افزود: سیل و آبگرفتگی در شهرستانهای گرگان، کردکوی، بندرگز، مراوه تپه، مینودشت و آزادشهر خسارت وارد کرده و ۱۸ تیم با بکارگیری ۱۸ دستگاه خودرو همچنان در حال امدادرسانی به مردم هستند. وی با بیان اینکه عملیات امدادرسانی به ۲۱۱ حادثه دیده گرفتار در سیلاب و آبگرفتگی در مناطق مختلف استان گلستان انجام شده است، تصریح کرد:۴۰ تخته پتو، ۴۵ تخته موکت، نایلون ۱۰۵کیلو کنسروجات شامل ۶۸ قوطی، ظروف چهار ست، کلمن ۴عدد، برنج ۴۰ کیلو، روغن مایع ۸ عدد و شکر ۸ کیلو بین آسیب دیدگان توزیع شده است. بااین حال شهرام کوسه غراوی، نماینده مردم مراوه تپه در مجلس امدادرسانی را مطلوب ندانست. وی که معتقد است به دلیل ضعف در زیرساخت ها امداد رسانی ضعیف است، در گفتگویی اعلام کرد با توجه به کمبود تجهیزات و امکانات هلال احمر، خدمت رسانی به طور مطلوبی صورت نگرفته است. این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: در مراوه تپه ۲۰ روستا دارای طرح کوچ است که در پی حادثه سیل و طوفان اخیر نیازمند یکسری امکانات اعم از آب و برق و خدمت رسانی هستند. عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: با توجه به شدت طوفان و سیل در استان گلستان امید است تا پایان امروز خدمت رسانی بهتری به حادثه دیدگان صورت گیرد تا مشکلات مردم مرتفع شود. شایان ذکر است بر اثر گزارش هواشناسی احتمال بارندگی در روز شنبه همچنان وجود دارد اما از یکشنبه بر دمای هوا افزوده می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]