واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
متاسفانه هر روز به آمار مبتلایان به ویروس زیکا افزوده می شود و انتقال این ویروس به کشورهایی مانند مالزی و سنگاپور گزارش شده است این ویروس موجب بروز ناهنجاری های مختلف در نوزادان و ایجاد میکروسفالی در آنان شده است به تازگی از شیوع تب دنگی نیز در میان مردم این کشور مطلع شده ایم . رشد سریع ویروس زیکا در جنوب شرق آسیا که نخستین موارد ابتلا به آن اوایل هفته جاری در سنگاپور اعلام شد، به اصلی ترین نگرانی مقامات بهداشتی منطقه تبدیل شده است. وزارت بهداشت و سازمان ملی محیط زیست سنگاپور در بیانیه مشترکی اعلام کردند که تاکنون 115 مورد ابتلا به ویروس زیکا را شناسایی کرده اند که در بین مبتلایان به این ویروس نخستین زن باردار نیز شناسایی شده است.
ابتلای این زن باردار می تواند باعث تولد نوزادی با عارضه میکروسفالی شود که در آن مغز به طور غیرطبیعی کوچک است.
اگرچه هنوز به طور قطعی نمی توان در مورد ارتباط بین زیکا و این عارضه اظهار نظر کرد، اما به نظر می رسد بین ابتلاء مادران در ابتدای دوره بارداری به ویروس زیکا و تولد نوزادانشان با میکروسفالی ارتباطی وجود داشته باشد.
برخی بر این باورند که انتشار گسترده ویروس زیکا ممکن است به تغییرات اقلیمی مربوط باشد که باعث گسترش زیستگاه پشه های ناقل آن شده است. جنوب شرق آسیا با آب و هوای استوایی یکی از زیستگاه های این پشه ها در جهان است.
‘گان کیم یونک’ وزیر بهداشت سنگاپور اعلام کرد: با گذشت زمان انتظار می رود موارد ابتلا به زیکا در نواحی بیشتری گزارش شود. ما باید طرح و کار خود را بر این اساس انجام دهیم که انتقال این ویروس به سایر نقاط سنگاپور نیز می رسد و بر مراکزی فراتر از اماکن شناخته شده تمرکز کنیم.
گسترش زیکا علاوه بر سنگاپور در برخی دیگر از کشورهای منطقه گزارش شده که تایلند با 97 مورد در 6 ماه نخست سال جاری بیشترین مورد ابتلا به ویروس زیکا را به خود اختصاص داده است.
مالزی نیز روز پنجشنبه نخستین مورد عفونت زیکا را تایید کرد. ‘اس. سوبرامانیام’ وزیر بهداشت مالزی گفت که آزمایش زیکا یک زن 58 ساله که 11 روز پیش از سنگاپور دیدن کرده است، مثبت اعلام شده است.
وی اعلام کرد دختر این زن نیز که در سنگاپور زندگی می کند، آلوده شده است.
از سوی دیگر شبکه خبر آسیا وابسته به سنگاپور به نقل از وزارت امور خارجه چین اعلام کرد 21 تبعه این کشور در سنگاپور به ویروس زیکا آلوده شده اند.
وضعیت سلامت این چینی ها در سنگاپور رو به بهبود است.
به رغم اینکه کشورهایی همچون اندونزی و مالزی که در همسایگی سنگاپور قرار دارند و با افزایش موارد ابتلا به این ویروس اعلام کرده اند با تشدید نظارت های بهداشتی تلاش می کنند با ورود این ویروس به کشورشان جلوگیری کنند، اما برخی از کشورها از جمله کانادا، استرالیا و آمریکا تنها به زنان باردار در مورد سفر به سنگاپور هشدار دادند.
با توجه به شباهت هایی که بین نوع انتقال این بیماری با تب دنگی وجود دارد، پیش بینی می شود کشورهای منطقه در آینده رقم بسیار بالاتری از موارد ابتلا به این ویروس را گزارش کنند.
تب دنگی که یک نوع بیماری ویروسی است، از جمله بیماری های رایج در مناطق استوایی محسوب می شود که هر ساله تعداد زیادی را به کام مرگ می کشاند.
عامل بیماری تب دنگی، به عنوان یکی از خطرناکترین بیماری های کشنده که همچنان ناشناخته باقی مانده، پشه ای به نام دنگی است. ایرنا
13 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]