تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برتر از هر کار نیکی، کاری هست تا جاییکه مرد در راه خدا کشته شود، پس چون در راه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855743407




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احمدی‌نژاد بازی می‌دهد یا بازی می‌خورد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: احمدی‌نژاد بازی می‌دهد یا بازی می‌خورد
شرق در گزارشی به رابطه اصولگرایان و رئیس دولت قبل در انتخابات آینده پرداخته است که در ادامه می‌خوانید؛
به گزارش نامه‌نیوز، می‌گویند انبان اصولگرایی پر از نامزد است. یك فهرست ٣٠ تا ٣٥نفره در صف انتخابات ریاست‌جمهوری كه از قضا نام محمود احمدی‌نژاد هم در میان آنها دیده می‌شود؛ تا جایی‌كه انتخاب به نقل از خبرآنلاین می‌نویسد كه در محافل سیاسی شنیده می‌شود رئیس دولت‌های نهم و دهم تلاش خود را برای تأیید صلاحیت آغاز کرده‌ است: «براساس این شنیده‌ها، احمدی‌نژاد از طریق یک رابط، این پیام را برای اصولگرایان فرستاده که چون می‌تواند در بخش‌هایی از کشور، رأی مردم را به سود خود جمع کند، اصولگرایان از تخریب وی دست برداشته و به جای آن از او حمایت کنند تا بازار انتخابات به سود این جناح گرم شود. احمدی‌نژاد در پیغام خود به اصولگرایان این نکته را هم افزوده است که در روزهای پایانی نزدیک به انتخابات، به نفع نامزدی که اصولگرایان به او خواهند رسید، کنار خواهد رفت».

اگر این خبر صحت داشته باشد، روی دیگر تحلیلی است كه روزنامه «شرق» پیش از این درباره استراتژی انتخاباتی اصولگرایان نوشته بود. تحلیل «شرق» این بود كه اصولگرایان به سمت تلفیقی از مدل سال ٨٠ و ٨٤ پیش می‌روند. آن‌هم نه فقط برای كاستن از آرای روحانی، بلكه با هدف حذف او. اما روش آنها برخلاف سال ٨٤ سلبی است نه ایجابی؛ زیرا چهره رأی‌آور ندارند. با توجه به رأی مرزی روحانی در سال ٩٢، همین‌ كه به اندازه كافی از مقبولیت او بكاهند كافی است و می‌توانند امیدوار شوند یك اصولگرای معمولی به جای او بنشیند. اما یك نفر هست كه می‌تواند در ایجاد این فضا و شكاف به آنها كمك كند؛ برای همین دو تاكتیك را درپیش گرفته‌‌اند؛ تخریب برنده بالقوه انتخابات آینده، یعنی حسن روحانی، رئیس‌جمهوری فعلی و فضادادن به احمدی‌نژاد برای بهره‌گیری از بدنه حامی او در لحظه موعود. اینجاست‌ كه حتی اگر همه چراغ‌های سبز را هم به احمدی‌نژاد نشان دهند اما در لحظه آخر او را منصرف یا ردصلاحیت كنند، ضرری نكرده‌اند. حذف احمدی‌نژاد، لزوماً به حذف صددرصدی آرای بدنه حامی او منجر نمی‌شود؛ بلكه بخش زیادی از آن می‌تواند وارد سبد یك اصولگرای دیگر شود. اصولگرایی كه از بعضی جهات، به احمدی‌نژاد شبیه و تا حدی حامی گفتمان شبه‌عدالت باشد اما در اصل به‌لحاظ تشكیلاتی و فردی توان رأی‌آوری ندارد.

سایه احمدی‌نژاد، آلترناتیو خوبی، هم برای كاستن از آرای حسن روحانی است و هم برای داغ‌ كردن تنور انتخابات. اما حالا آن‌ طور كه خبرآنلاین نوشته است، به‌جای اینكه اصولگرایان احمدی‌نژاد را هیزم انتخابات سال آینده كنند، خودش پیشنهاد داده تا نقش قربانی فداكار را بازی كند. ایده‌ای كه با توجه به شناخت از شخصیت احمدی‌نژاد، به هیچ عنوان منطقی به نظر نمی‌رسد. تاجایی‌كه به قول امیر محبیان، تحلیلگر اصولگرا، احمدی‌نژاد با كارت دیگران بازی می‌كند اما اجازه بازی با كارت خودش را به دیگران نمی‌دهد. اگرچه به نوشته خبرآنلاین به نظر می‌رسد، اقدام احمدی‌نژاد یک ترفند سیاسی برای کسب تأیید صلاحیت با استفاده از اهرم اصولگرایان باشد؛ یعنی وعده‌ها را بدهد و دست آخر كنار نرود و بازی را به نفع خود تمام كند.

در آن ٢  انتخابات چه كردند

نامزدهای شاخص اصولگرایان در انتخابات سال ٨٠، احمد توكلی و عبداله جاسبی بودند. همچنین علی شمخانی- وزیر وقت دفاع- كه تا حدی به اصولگرایان نزدیك شمرده می‌شد، نامزد شده بود. در كنار اینها چند نفر دیگر با شانس رأی‌آوری پایین نیز نامزد شده‌ بوده‌اند؛ به گونه‌ای كه تعداد نامزدهای ریاست‌جمهوری به عدد بی‌سابقه ١٠ نفر رسید. هدف این بود هر‌یك از این نامزدها سهمی از كیك آرا را بگیرند و رئيس‌جمهور اصلاح‌طلب با رأی كمتری نسبت به سال ٧٦، رئیس‌جمهور شود. یكی از تحلیلگران اصولگرا پیش‌بینی كرده بود اگر آرای احمد توكلی بیشتر شود، یعنی اولویت مردم به سمت اقتصاد میل كرده است؛ اگر آرای جاسبی بیشتر شود، یعنی میل به مدیریت علمی بیشتر است و اگر شمخانی رأی بیشتری كسب كند، یعنی مردم در حوزه امنیت دغدغه‌هایی دارند. اما فاصله آرای مأخوذه مجموع نامزدهای اصولگرایان با رأی خاتمی آن‌قدر بود كه این تحلیل‌ها را بی‌اثر كرد.

در سال ٨٤، اصولگرایان ظاهرا به‌علت نرسیدن به اجماع، باز هم با تعدد نامزد آمدند؛ اما در اصل آمده بودند بازی را شش‌دانگ ببرند. احمدی‌نژاد نامزدِ در خفای اصولگرایان بود. انتخاب او نشان داد حمایت‌های بزرگان و رسانه‌های اصولگرا در مدت شهرداری او و حتی سخنان دو سال قبل باهنر مبنی بر اینكه او را برای ریاست‌جمهوری در نظر گرفته بودند، بیراه نبوده است. هم‌زمان با انتخاب‌شدن او به عنوان شهردار تهران، سایت اصلاح‌طلب رویداد در مطلبی به نقل از منابع نزدیک به شوراهای هماهنگی نیروهای انقلاب، نوشت: «برخی... می‌کوشند نظر مقامات کشور را به کاندیداتوری احمدی‌نژاد، شهردار تهران، جلب کنند و افرادی مانند علی لاریجانی، علی‌اکبر ولایتی و حسن روحانی را از عرصه خارج کنند». رویداد در ادامه نوشته بود: «طیف خاصی در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب، درصدد است با اقدامات تبلیغی برای پیروزی احمدی‌نژاد بر رقبای احتمالی [ریاست‌جمهوری] سرمایه‌گذاری کند».

باز هم اعلام برائت

اما اصولگرایان مشخص است كه باوجود برائت‌جویی در سخنان و گفته‌هایشان از احمدی‌نژاد، هنوز تكلیف خود را با او مشخص نكرده‌‌اند و از او كاملا دست نشسته‌اند. برای همین یكی از گزینه‌های فهرست ٣٥نفره آنها، رئیس دولت قبل است. در كنار گوشه‌چشمی كه به احمدی‌نژاد دارند، اما بازهم دیروز دو نفر از اصولگرایان با اماواگرهای زیادی درباره احمدی‌نژاد سخن گفته‌اند.

غلامرضا مصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، با اشاره به تحرکات احمدی‌نژاد در عرصه سیاسی کشور، به تسنیم گفته است: «تجربه هشت‌ساله دولت آقای احمدی‌نژاد برای ما موفقیت‌آمیز نبوده است؛ البته بیشتر تجربه دولت دوم ایشان. متأسفانه هرچه دلسوزان انقلاب به آقای احمدی‌نژاد درباره تک‌روی‌ها، اقدامات شتاب‌زده، ناپخته و نسنجیده تذکر دادند و هرچه گفتند این اقدامات آثار کوتاه‌مدت و بلندمدتی دارد که ممکن است آثار کوتاه‌‌مدت آن شیرین باشد اما در بلندمدت کشور را دچار مشکل کند، گوش نداد و برخلاف آن تذکرات عمل کرد و سیاست‌های رسمی نظام را پیاده نکرد. آقای احمدی‌نژاد شکافی در میان مجلس و دولت به وجود آورد و مصوبات مجلس را غیرقانونی اعلام کرد و آنچه را خودش می‌خواست دنبال می‌کرد و از مجلس می‌خواست که به دنبال او بیاید. احمدی‌نژاد سرمایه‌های ملی را برای اهداف فردگرایانه خودش هزینه کرد و درآمد سرشار نفت را در این دوره به‌نوعی هزینه کرد که فواید آن برای ملت محسوس نبود». او درباره حمایت اصولگرایان از احمدی‌نژاد هم گفته است: «با وجود این بنده به مصلحت نمی‌دانم که ایشان به صحنه بیاید و اگر هم به میدان بیاید بعید می‌دانم که تأیید شود. اگر هم تأیید شود جریانات و شخصیت‌های اصولگرا بسیار بعید است که از او حمایت کنند. حتی اگر ما در انتخابات ریاست‌جمهوری رقیبی جز آقای احمدی‌نژاد نداشته باشیم، معتقد هستم حمایت از ایشان به مصلحت نیست».


حسین نجابت نماینده اصولگرای ادوار مجلس هم دیروز با تأکید بر این نکته که به هزار دلیل بهتر است احمدی‌نژاد برای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم نیاید، گفته است: «به نظرم نمی‌آید چون احتمال اینکه او صلاحیتش تأیید نشود، وجود دارد. احتمال این اتفاق هم زیاد است». این چهره اصولگرا با اشاره به این نكته كه احمدی‌نژاد عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران بود اما به مجردی که انتخاب شد اعلام برائت کرد، گفت: «خوب این کار منطقی نیست. بعد در کابینه اولش از دوستان سنتی که به او رأی نداده بودند، پنج نفر را انتخاب کرد. من هر پنج نفرشان را یقین دارم که به او رأی ندادند و به آقای هاشمی رأی دادند». نجابت درباره دیگر چهره‌های اصولگرا هم گفته است: «آقای رضایی فرمودند شرکت نمی‌کند، از آقای جلیلی و آقای حدادعادل هم نقل شده که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌شوند». باید منتظر ماند و دید بالاخره چه كسی بازی می‌دهد و چه كسی بازی می‌خورد!


منبع: روزنامه شرق


۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن