تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851508533




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی ابعاد داخلی و خارجی برجام


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: حمید آخشته مشاور اقتصادی و کارشناس ارشد مسائل استراتژیک در یادداشتی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: برندگان و بازندگان واقعی توافق برجام را در پرتو دغدغه‌های اصلی، با برآورد دقیقی از آثار و پیامدهای عینی آن، زمانی می‌توان تبیین کرد که با فهم صحیح از آن و به دور از هر گونه مصلحت‌اندیشی سیاسی و اجتماعی بتوان آن را بررسی کرد.
 
لذا برای بازبینی این مساله باید عوامل، در دو بعد داخلی و خارجی مورد ارزیابی قرار گیرد که البته طبیعی است که برجام هم مانند هر توافق‌نامه‌ای هم نقاط منفی و هم مثبت داشته باشد.

اما به زعم نگارنده تعیین دقیق اینکه کفه ترازو به کدام سمت سنگینی می‌کند کار کارشناسی زیادی را طلب می‌کند. اجرای برجام موجب تقویت جایگاه اقتصادی و ژئوپلیتیک ایران در منطقه شده و از لحاظ اقتصادی نیز، زمینه‌ساز بازگشت یا نزدیک شدن ایران به سهم طبیعی صدور نفت در اوپک شده وتا حدود زیادی ضمن تقویت روابط اقتصادی، روابط سیاسی ایران با اروپا، هند، چین و ترکیه را نیز بهبود بخشیده است و از لحاظ ژئوپلیتیک هم اجرای برجام جایگاه راهبردی ایران را در منطقه افزایش داده است.
 
پس از برجام فضای سیاسی تازه و مثبتی در غرب ایجاد شده است که به‌طور عمده به بازیگران رقیب ایران مثل عربستان و ترکیه فشار وارد کرده و با اتفاقاتی که به لحاظ داخلی در گذشته در این کشورها حادث شده موجب ارتقای جایگاه ایران به لحاظ وجهه بین‌المللی شده تا برای حل بحران‌های منطقه‌ای با تهران تعامل کنند.
 
اما در این میان مسائل اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار، پس از چند سال سخت و طاقت فرسا که با رکود تورمی همراه بوده، بیش از هر عامل دیگری در پذیرش افکار عمومی جهت اجرایی شدن برجام در داخل کشور ما حائز اهمیت بوده است.

طی گزارش‌های رسیده از زمان تصویب برجام تاکنون، آنچه کارشناسان داخلی و خارجی از آن یاد می‌کنند تاثیر زیاد و مثبت آن در اقتصاد ایران است، چراکه به زعم آنها با اجرای برجام حتی با تمام انتقادهایی که از کارشکنی‌های غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها می‌شود، اما بسیاری از محدودیت‌ها حذف شده و خواهد شد و با حضور هیات‌های اقتصادی کشورهای مختلف طی ماه‌های گذشته برای امسال نرخ رشد اقتصادی 5 درصدی پیش‌بینی شده و صندوق بین‌المللی پول نیز در تازه‌ترین گزارش خود که درباره وضعیت اقتصاد ایران پس از برجام ارائه داده، با تفاوتی اندک همین رقم را برآورد کرده است. البته به‌جز رشد مثبت اقتصادی تمام شاخص‌های اقتصاد ایران در سال نخست اجرای برجام روند مثبتی داشته است.
 
صندوق بین‌المللی پول با انتشار چشم‌انداز اقتصادی ایران در نخستین سال پس از لغو تحریم‌ها، رشد اقتصادی 4/ 4 درصدی، تورم 5/ 11 درصدی، رشد 18 درصدی بخش نفتی، صادرات 90 میلیارد دلاری و ذخایر ارزی 141 میلیارد دلاری را برای سال جاری پیش‌بینی کرده است که این گزارش وضعیت اقتصادی ایران را در آینده نسبت به سال‌جاری بسیار بهتر نشان می‌دهد. اما در کنار موارد مثبت یاد شده نکاتی قابل یادآوری است که نادیده گرفتن آنها می‌تواند شیرینی آن را به کام همگان تلخ کند.

همان طور که رهبر معظم انقلاب با مدیریت صحیح و حمایت از تیم مذاکره‌کننده موجبات اجرایی شدن برجام را فراهم کردند به‌طور موازی ضمن هشدار درخصوص عدم اطمینان به غربی‌ها، به‌خصوص آمریکایی‌ها، اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند که از طریق آن بتوان کشور را در برابر حوادث پیش‌بینی نشده بیمه کرد. بی‌شک اصل این مساله تاکیدی بیشتر و همه‌جانبه در حمایت از تولید و واحدهای تولیدی دارد که در سال‌های گذشته بازندگان اصلی، هم در پیش و هم پس از برجام همین تولیدکنندگان هستند.
 
به‌راستی اگر برجام رشد 18 درصدی بخش نفتی و افزایش سهم طبیعی صدور نفت در اوپک را رقم زده آیا وقت آن نرسیده که از تجربه‌ سال‌های گذشته عبرت بگیریم. در این میان با وجود اینکه تمامی اقتصادهای موفق و کشورهای توسعه‌یافته دارای تولید قدرتمند هستند و بر آن اذعان دارند، بخش اعظم حمایت‌های خود را با تقویت واقعی به تولیدکنندگان خود نشان می‌دهند و برعکس در کشور ما تولید و تولیدکننده تنها با حرف حمایت می‌شود.





۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن