واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سهولت در اعطاي وامهاي ميلياردي به توليد در سال آخر دولت یازدهم
كارشناسان نسبت به افزايش بدهي واحدهاي توليدي در سالهاي آينده هشدار ميدهند سهولت شرايط دريافت وامهاي ميلياردي توسط ۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتي در سال آخر دولت موجب نگراني صاحبنظران از عدم پازپرداخت اين تسهيلات و هدايتشان به سمت ايجاد شغل شده است به طوري كه بيم آن ميرود كه اين تسهيلات نيز به سرنوشت طرح ضربتي اشتغال و بنگاههاي زودبازده دچار شوند.
كارشناسان نسبت به افزايش بدهي واحدهاي توليدي در سالهاي آينده هشدار ميدهند
سهولت شرايط دريافت وامهاي ميلياردي توسط ۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتي در سال آخر دولت موجب نگراني صاحبنظران از عدم پازپرداخت اين تسهيلات و هدايتشان به سمت ايجاد شغل شده است به طوري كه بيم آن ميرود كه اين تسهيلات نيز به سرنوشت طرح ضربتي اشتغال و بنگاههاي زودبازده دچار شوند.
پس از گذشت سه سال از آغاز دولت تدبير و امید و تداوم ركود در اين سالها و ممانعت دولت از تزريق پول به واحدهاي توليدي به بهانه افزايش نقدينگي و نرخ تورم اكنون در سال پاياني دولت و در آغاز نيمه دوم سال دولت تصميم گرفته است به ۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتي كه مشكل سرمايه در گردش دارند، وامهاي ميلياردي تخصيص دهد البته با شرايط بسيار آسان.
وزير صنعت، معدن و تجارت در مورد سهولت در دريافت وامهاي ميلياردي توسط 7 هزار و 500 واحد صنعتي عنوان كرد: در اين خصوص معوقات بانكي، عقبافتادگي ماليات، بدهي، چك برگشتي و معوقات تأمين اجتماعي هيچ كدام تأثيري بر اين وام ندارد.
محمدرضا نعمتزاده در سفري كه به شهر قم داشته درباره اعطاي تسهيلات به بخش صنعت گفته است: حمايت از توليد ميتواند بسياري از مشكلات اشتغال را از ميان ببرد. در ابتداي سال جاري در جهت رونق توليد، تعهدات متعددي در ستاد اقتصاد مقاومتي گرفته شد زيرا رهبر معظم انقلاب تأكيد داشتند به صنايع كوچك و متوسط كه در سالهاي گذشته آسيبپذيري بيشتري داشتند، توجه بيشتري شود. برخي از اين واحدها به دليل مشكلات نقدينگي، رونق كافي نداشتند كه با هماهنگي لازم طرح رونق توليد براي ۷۵۰۰ واحد صنايع كوچك و متوسط تصويب شد.
نعمتزاده خاطرنشان كرد: اين واحدها كه عمدتاً با مشكل نقدينگي مواجه هستند و در رابطه با بازار فروش مشكلي ندارند براي دريافت وام اعلام آمادگي كردند تا تسهيلات را بگيرند و در اين زمينه تقاضاي واحدها در كارگروه و ستادهاي تسهيل و رفع موانع توليد بررسي شد. پس از بررسيهاي لازم اين واحدها به نظام بانكي معرفي شدند و تا آخرين آمار اعلام شده بيش از چهار هزار واحد توليدي و صنعتي موفق شدند اولين قسط وام خود را دريافت كنند. در اين راستا قرار با بانكها اين است كه بتوانند تا پايان شهريور امسال به همه واحدها تسهيلات مصوب را پرداخت نمايند. اميدواريم با پرداخت اين تسهيلات در نيمه دوم امسال افزايش چشمگيري در توليد و اشتغالزايي داشته باشيم بنابراين طبق مصوبات ۷۵۰۰ واحد توليدي و صنعتي در كشور از وام به ميانگين يك ميليارد تومان بهرهمند ميشوند.
وي افزود: خوشبختانه روند اخذ وام رو به سرعت دارد چراكه يكسري مكانيزمهاي خاص روي اين وام در نظر گرفته شده است تا با سرعت بيشتري پرداخت شود. در اين خصوص معوقات بانكي، عقبافتادگي ماليات، بدهي، چك برگشتي و معوقات تأمين اجتماعي هيچ كدام تأثيري بر اين وام ندارد. اين سهولت در پرداخت وامهاي ميلياردي در حالي است كه پيش از اين در اقتصاد ايران طرحهايي چون طرح ضربتي اشتغال و بنگاههاي زودبازده اجرا شده كه در هركدام از آنها تسهيلات قابل توجهي توسط بانكها پرداخت شد اما در نحوه مصرف و همچنين بازپرداخت آنها معمولاً مشكلاتي به وجود آمده است. طبق يكي از گزارشهاي بانك مركزي از بيش از 27 هزار ميليارد توماني كه در طرح بنگاههاي زودبازده در دوران دولت نهم و دهم پرداخت شد تنها 30 درصد آن به اهداف اشتغالزايي محقق شده بود. از سوي ديگر ميزان معوقات بانكها در چند وقت اخير آنقدر افزايش يافت كه دست آنها را در پرداخت تسهيلات جديد بسته بود. با اين حال بايد ديد در آينده دولت يازدهم براي اينكه تجربههاي گذشته تكرار نشود، چه سياستهايي را در پيش خواهد گرفت.
به جاي رفع مشكل، فقط بحران را به تعويق مياندازند
دكتر لطفعلي بخشي، اقتصاددان درخصوص وامهاي ميلياردي به توليدكنندگان نيمه تعطيل گفت: پس از سه سال و نيم كه توليدكنندگان از نبود نقدينگي فرياد ميزدند و از دولت كمك ميخواستند و حتي به وزير صنعت نيز وعده حمايت از توليد ميدادند در سال پاياني دولت تصميم گرفتند تسهيلات بانكي بپردازند حتي به واحدهاي بدهكار به سيستم بانكي. وي افزود: اكنون اين سؤال مطرح است كه آيا تضميني وجود دارد كه اين وامها به سرنوشت طرحهاي سابق دچار نشود؟ آيا در شرايطي كه تقاضا كمتر از عرضه است و بازارهاي صادراتي ايران در كما به سر ميبرند، ميتوانيم با تزريق پول مشكلات توليد را حل كنيم؟
وي تصريح كرد: متأسفانه اين دولت نيز به دنبال حفظ محبوبيت است، به جاي اينكه يك بار براي هميشه مشكل توليد را رفع كند مانند دولتهاي قبل كه مورد نقد بودند، به اعطاي تسهيلات و تزريق پول تن دادند تا بحران بروز بنگاهها و واحدهاي ورشكسته را به آينده موكول كنند و شايد چند سال به تأخير بيندازند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]