واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بسيج تا پايان سال 460 هزار شغل ايجاد میکند
سردار نقدي گفت: پارسال با برنامههاي بسيج 230 هزار جوان سركار رفتند كه پيشبيني ميشود اين ميزان اشتغال در سالجاری با افزايش حمايتهاي اين سازمان از صنايع تبديلي كوچك دو برابر شود.
نویسنده : بهناز قاسمی
به گزارش «جوان»، با حضور سردار نقدي بحث قطببندي اقتصادي با توجه به استعداد هر منطقه كليدخورد و شهر ممقان به قطب توليد نخودچي مشهور است كه ۶۰ درصد توليد آن صادر ميشود.
كمكاري دولت در اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي در سالهاي گذشته، موجب شد بسيج مستضعفين به منظور پيادهسازي اين سياستها با استفاده از زيرساختها و امكانات سازمان بسيج در بخش كشاورزي و صنعت فعالان اين دوبخش را كمك كند. در بخش كشاورزي، طرح همگام با كشاورز از ابتداي امسال آغاز شده و در چهار استان به صورت پايلوت در حال اجراست كه با آغاز فصل برداشت محصول در شهريور، نتايج اجراي اين طرح رسانهاي خواهد شد. در بخش صنعت نيز كارگروههاي جهادي با عنوان پايش مشكلات صنعت در سراسر كشور آغاز به كار كردهاند و ماهانه گزارش عملكرد اين كارگروهها به دفتر رئيس سازمان بسيج ارسال ميشود اما مهمترين برنامه اين سازمان در سال ۹۵ راهاندازي صنايع كوچك تبديلي روستايي در سال جاري است.
سردار نقدي پيش از اين در گفتوگو با «جوان» از ايجاد قطبهاي صنايع تبديلي روستايي خبر داده و گفته بود: اين طرح كه مورد تأكيد مقام معظم رهبري ميباشد، بسيار جدي در حال پيگيري است و ما به دنبال ايجاد قطبهاي صنايع تبديلي روستايي هستيم تا از زيان كشاورزان و هدر رفت محصولات كشاورزي جلوگيري كنيم. وي تأكيد كرد: با اصناف، بازاريان، روحانيون و سپاه و بسيج هر شهر رايزني شده و ميثاقنامههايي در حال تنظيم است تا با كمك آنها اين طرح به سرعت پيادهسازي شود. وي افزود: هر كالا يا محصول كشاورزي كه مزيت بيشتري دارد مورد توجه بوده و شناسايي شده و قرار است آن كالا با برند مشهور و جهاني شود. به عنوان مثال گلاب قمصر يا سوهان قم كه از ابتدا با كارگاههاي كوچك محلي راهاندازي شده، اكنون شهرت جهاني دارد و من اميدوارم تمام كالاهاي كشاورزي روزي همين خصوصيت را پيدا كنند و سركه سيب سميرم نيز به اين شهرت دست يابد.
سردار نقدي گفت: روستاها و شهرهايي كه ظرفيت ايجاد صنعت تبديلي دارند، طي دو تا سه ماه آينده قطعي شده و از پاييز خبرهاي شروع به كار اين طرح را اطلاعرساني خواهيم كرد. وي افزود: اين صنايع و واحدهاي كوچك با بودجه مردم راهاندازي خواهد شد و بسيج فقط وظيفه سازماندهي و آموزش را دارد. در همين راستا روز گذشته يكي از قطبهاي اقتصادي با حضور رئيس سازمان بسيج مستضعفين در شهرستان ممقان افتتاح شد. در اين شهرستان مردم در كارگاههاي كوچك و خانگي زنجيره به هم پيوسته، توليد نخودچي از جمله تهيه مواد خام، حملونقل، پاككردن، فرآوري، بستهبندي و فروش را تشكيل داده و از ثروت حاصله بهرهمند ميشوند. آنها 40 درصد نخودچيهايشان را در بازار آجيل ايران ميفروشند و 60 درصد باقيمانده را صادر ميكنند.
ممقان؛ شهر الگوي اقتصاد مقاومتي
سردار نقدي ممقان را شهر الگو در اجراي اقتصاد مقاومتي ناميد و گفت: توليد نخودچي آجيلي با استفاده از فناوري بومي و امكانات سنتي در تمام ماههاي سال، حركتي منحصربهفرد است كه به علت درونزا بودن بحرانهاي اقتصادي تأثير چنداني بر آن ندارد. وي افزود: كارگاههاي كوچك تبديلي ممقان نمونه عيني تحقق اقتصاد مقاومتي در يك بخشي از كشور است كه البته بايد اين كارگاهها از لحاظ مصرف انرژي و بهداشت بهتر شوند. وي با اشاره به اينكه راه موفقيت و شكوفايي در اقتصاد، فقط پياده كردن شيوههاي تقليدي نيست، گفت: صنايع كوچك تبديلي كه بيشتر خانوادگي اداره ميشوند، تأثير بسيار مهمي در پويايي و شكوفايي اقتصاد كشور دارند چنانكه ما در ممقان شاهد اين مدعا هستيم. امسال 15ميليارد ريال تسهيلات از طريق بسيج سازندگي آذربايجان شرقي در اختيار واحدهاي نخودپزي ممقان قرار خواهد گرفت.
اختصاص تسهيلات كمبهره با بازپرداخت 3 ساله به واحدهاي كوچك
رئيس سازمان بسيج مستضعفين در جلسه تنظيم ميثاقنامه صنايع تبديلي هشترود با اعلام اين خبر كه تسهيلات كمبهره و ارزان قيمت با بازپرداخت سه ساله به واحدهاي توليدي كوچك داده ميشود، گفت: يكي از اركان اقتصاد مقاومتي و ممكن شدني صنايع تبديلي كوچك روستايي است. امروز اگر چين بازارهاي جهاني را در دست دارد از همين كارگاههاي كوچك آغاز كرده است. سردار نقدي ممقان را شهر الگو در اجراي اقتصاد مقاومتي ناميد و گفت: در سال گذشته 230 هزار فرصت شغلي براي متقاضيان اشتغال در كشور از طريق بسيج ايجاد شد و پيشبيني ميشود امسال اين ميزان اشتغال با افزايش حمايتهاي اين سازمان از صنايع تبديلي كوچك دو برابر شود. اجراي سياست اقتصاد بدون نفت و تكيه بر توان داخلي شهرها، رويكرد مهم سازمان بسيج در كشور است. وي گفت: ممقانيها با تكيه بر دانش بومي و ساخت دستگاههاي فرآوري نخود و تبديل آن به محصول جديد، دقيقاً سياستهاي اقتصاد مقاومتي را اجرا ميكنند.
سردار محمدرضا نقدي در مجمع عالي بسيج سپاه عاشوراي استان آذربايجانشرقي نيز با بيان اينكه هدف بسيج تسهيل توليد و كمك به مردم در رونق بخشيدن به اقتصاد است، افزود: قطببندي شهرها براساس محصولات دامي و كشاورزي يكي از تاكتيكهاي بسيج در امر اقتصاد مقاومتي است. بسيج همچون دوران دفاع مقدس در عرصه سازندگي و اقتصاد مقاومتي و با دستان خالي و امكانات محدود اين جهاد بزرگ را آغاز كرده و به حول و قوه الهي به دور از صحبت و شعار آن را ادامه خواهد داد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]