تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804081559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولین محموله گاز مایع آمریکا در کویت تخلیه شد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) در حالی برای پاسخ به تقاضای گاز خود، به دنبال واردات ال‌ان‌جی هستند که به دلیل نزدیکی جغرافیایی، اقتصادی‌ترین گزینه این منطقه، واردات گاز به وسیله‌ی خط لوله از ایران است.


به گزارش فارس، ورود صادرکنندگان جدید به بازار ال‌ان‌جی دنیا نظیر امریکا و استرالیا و کاهش رشد تقاضای گاز در اروپا و آسیا، موجب اشباع بازار ال‌ان‌جی و به تبع آن کاهش قیمت این محصول از 14 دلار در سال 2014 به کمتر از 5 دلار بر میلیون BTU در سال جاری شده است. کاهش قیمت ال‌ان‌جی کشورهای بسیاری را به افزایش سهم گاز در سبد انرژی مصرفی خود و به دنبال آن افزایش واردات گاز ترغیب کرده‌است.


یکی از مناطقی که با رشد تقاضای گاز مواجه است، منطقه منا (کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا) است. کشورهای این منطقه با توجه به افزایش تقاضای گاز و کاهش قیمت این حامل انرژی، برنامه‌ای برای افزایش واردات گاز تدوین کرده‌اند. در همین راستا مدیرعامل موسسه مطالعاتی Apicorp  که توسط سازمان کشورهای عربی صادرکننده نفت (OAPEC) به منظور بررسی کارشناسی مسائل مربوط به بازار تاسیس شده‌ در مصاحبه‌ای گفته است: «شرایط فعلی بازار یعنی فراوان بودن گاز ارزان در بازار، کشورهای منطقه منا را نیز به افزایش سهم گاز در سبد انرژِی مصرفی خود تشویق کرده است». به گزارش این موسسه کشورهای منا با ساخت ترمینال‌های جدید ال‌ان‌جی به دنبال افزایش واردات گاز خود از 100 میلیون مترمکعب روزانه در سال 2016 به روزانه 160 میلیون مترمکعب در سال 2021 هستند.


افزایش تقاضای گاز و همچنین نبود خطوط لوله فرامرزی در این منطقه، موجب ایجاد یک بازار مستعد ال‌ان‌جی شده‌است. در حال حاضر تنها خط لوله فعال این منطقه، خط لوله صادرات گاز قطر به امارات و عمان مشهور به خط لوله دلفین است. بنابر پیش‌بینی‌ها با توجه به تعهدات صادرات ال‌ان‌جی بلندمدت قطر، این کشور توانایی تامین نیاز گاز منطقه منا را بیش از میزان فعلی ندارد. بنابراین کشورهای این منطقه به دنبال واردات ال‌ان‌جی از بازیگران جدید بازار یعنی امریکا و استرالیا هستند. در همین راستا اولین محموله‌ی ال‌ان‌جی امریکا در ماه می سال جاری در ترمینال ال‌ان‌جی کویت تخلیه شده‌است.


قیمت‌گذاری گاز و LNG هم متاثر از قیمت نفت و هم متاثر از بازارهای منطقه‌ای تعیین می‌شود. در حال حاضر با توجه به کاهش شدید قیمت نفت و تاثیر پذیری قیمت LNG از این مساله، محموله‌های LNG در بازار منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بین 6 تا 7 دلار در هر میلیون BTU قیمت‌گذاری می‌شوند.


این در حالی است که  ایران به عنوان بزرگ‌ترین دارنده ذخایر گاز جهان، سهم اندکی از بازار مستعد منطقه منا در اختیار دارد. با توجه نزدیکی جغرافیایی ایران به این بازار، اقتصادی‌ترین گزینه تامین گاز این کشورها، واردات گاز به وسیله‌ خط لوله از ایران است. صادرات گاز به کشورهای حوزه منا به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، علاوه بر مزایای اقتصادی فراوان، موجب تقویت دیپلماسی انرژی کشور و ایجاد پیوندهای راهبردی با کشورهای این منطقه و در نتیجه افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری کشور می‌شود.


اگرچه صادرات گاز به حوزه خلیج فارس و دیگر همسایگان همواره جزو اولویت‌های صادرات گاز کشور بوده است، اما این مهم تا کنون به نحو مطلوب محقق نشده است. یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع، دیپلماسی منفعل کشور در زمینه تجارت انرژی با کشورهای منطقه و به ویژه همسایگان بوده است. انعقاد غیرشفاف بعضی قراردادها در این حوزه به خصوص با بعضی شرکت‌های واسطه‌ای غیر مسئول و مشخص نشدن رویه قیمت‌گذاری گاز صادراتی در این منطقه را نیز می‌توان از جمله دیگر دلایل حضور غیر فعال ایران در بازار گاز «منا» دانست.


با توجه به وجود مازاد گاز در کشور و از طرفی رقابت کشورهای مختلف برای تصاحب بازار حوزه منا، ایران با شفاف کردن راهبرد خود می‌تواند نقش فعال‌تری برای حضور در بازار گاز این منطقه به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس ایفا کند.


علاوه بر این، ایران در صورت تناسب قیمت‌ها می‌تواند گاز را از کشورهای شمالی مانند ترکمنستان دریافت کرده و در جنوب کشور برای آنها به فروش برساند.




۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن