واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رنجبر افزود: اگرچه با اجرای برجام و شکل گیری یک سری روابط بین المللی مابین ایران و سایر کشورها، تحریم ها وجاهت خودش را از دست داد، اما پیش بینی های ما مبنی بر بهبود شرایط تا کنون اتفاق نیفتاده یا حداقل تاثیر محسوسی نداشته است.
به گزارش تراز ،حامد رنجبر نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج در رابطه با رکود موجود در اقتصاد ایران و نقش احتمالی برجام در خروج کشور از رکود به خبرنگار تراز گفت: رکود اقتصادی موجود ارتباط چندانی به موضوع برجام نداشته و طبیعتا برجام نیز نمی تواند نسخه شفابخشی برای حل مشکلات اقتصادی باشد. وی افزود: اگرچه با اجرای برجام و شکل گیری یک سری روابط بین المللی مابین ایران و سایر کشورها، تحریم ها وجاهت خودش را از دست داد، اما پیش بینی های ما مبنی بر بهبود شرایط تا کنون اتفاق نیفتاده یا حداقل تاثیر محسوسی نداشته است. رنجبر تصریح کرد: متاسفانه تعاملات داخلی و عدم بهبود فضای کسب و کار عملا حضور و سرمایه گذاری سرمایه گذاران خارجی در ایران را معلق کرده است که این موضوع یک مسئله کاملا داخلی بوده و به برجام ارتباطی ندارد.
این عضو هیات رئیسه اتاق سنندج اظهار داشت: اگر چه تاکنون حرکات و اقداماتی در زمینه اقتصاد صورت گرفته است اما آثار برجام بر اقتصاد ایران به هیچ وجه ملموس نبوده و نیست. وی در توضیح دلایل عدم جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران بیان داشت: یکی از سخت ترین فرآیندهای سرمایه گذاری در دنیا متعلق به کشور ایران است چرا که اگر بخواهیم یک سرمایه گذاری در کشور شکل بگیرد، این مسئله یک پروسه یکی دو ماهه نبوده و حداقل به یکسال زمان نیاز دارد. وی افزود: بعد از برجام سرمایه گذاری با دو میلیارد دلار سرمایه گذاری به استان آوردیم که امروز بعد از خرید زمین با گذشت 16 ماه هنوز نتوانسته است مجوزهای لازم را از محیط زیست و دستگاه های مربوطه را اخذ کند و کار فعلا، فقط در حد خرید زمین پیش رفته است.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: وقتی سرمایه گذار خارجی ببیند که سرمایه گذار داخلی با چه مشقتی در بازار داخلی سرمایه گذاری کرده و چه مشکلاتی را پیش رو دارد وی نیز دلسرد شده و پای کار نمی آید.
نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف در جهت بهبود فضای کسب و کار خود فعالیت های زیادی انجام دادند، برای مثال در سنگاپور فرآیند مجوز و اجرایی شدن یک سرمایه گذاری کلا 4 روز طول می کشد اما این 4 روز در ایران ممکن است 1 تا 1.5 سال طول بکشد. وی در ادامه تصریح کرد: مجموعه این عوامل باعث می شود جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران موفق نباشد.
رنجبر درباره سایر دلایل ضعف در جذب سرمایه گذاری خارجی به تراز گفت: به هر حال تحریم روی منابع بانکی ما نیز تاثیر داشته و باعث ایجاد مشکلاتی در جابه جایی منابع پولی ما شده است. وی ادامه داد: از سوی دیگر نوسانات ارزی ایران قطعا برای سرمایه گذار خارجی یک دغدغه است، چرا که با وجود نوسان ارز مشکلاتی در برگشت سرمایه برای سرمایه گذاران ایجاد می شود که مجموعه این عوامل استقبال سرمایه گذاران خارجی از ایران را کمرنگ کرده است.
این عضو اتاق بازرگانی درباره دلایل نزدیکی و همسویی اتاق ایران با سیاست های دولت در دوره اخیر گفت: به نظر می رسد هیات رئیسه اتاق ایران در این دوره با دوره های گذشته متفاوت بوده و نمود بیشتری از بخش خصوصی دارد. وی ادامه داد: البته گاها ممکن است این اتاق نسبت به اتاق های گذشته همخوانی و همسویی بیشتری با دولت داشته باشد. رنجبر در خاتمه درباره دلایل این همسویی خاطر نشان کرد: به نظرم دولت یازدهم ادبیات متفاوتی از دولت های گذشته داشته و حرف اول و آخرش خصوصی سازی و اهمیت دادن به خصوصی سازی بوده است که این موضوع باعث شده این اتاق همراهی و همکاری بیشتری با دولت داشته باشد.
زمانبندی انتشار: 7 شهريور 1395 - 10:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]