واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اهمیت احیای قلبی تنفسی در بازگشت بیمار دچار ایست قلبی
مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر آموزش همگانی احیای قلبی تنفسی به عموم مردم جامعه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،دکتر آرش فروزان در این باره اظهارکرد: ایست قلبی تنفسی ممکن است برای هر فردی رخ دهد که بعضا این اتفاقات را در سطح جامعه بسیار مشاهده می کنیم.
وی با اشاره به اهمیت یادگیری فنون احیای قلبی تنفسی برای عموم، افزود: در صورتی که بیماری دچار ایست قلبی تنفسی شود و اطرافیان او در 10 دقیقه اول برای این فرد کار موثری انجام ندهند عملا بعد از این 10 دقیقه حتی در پیشرفته ترین مراکز درمانی جهان نمی توان کاری برای بیمار انجام داد. بعد از رخ دادن این اتفاق به طور تقریبی در هر دقیقه ای که از زمان آن می گذرد، 6 تا 10 درصد احتمال بازگشت بیمار کاهش می یابد.
مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در کشورهای پیشرفته آموزش احیای قلبی تنفسی همگانی شده است و در اکثر مشاغل لازمه کسب مجوز کار، مسلط بودن بر شیوه احیای قلبی تنفسی یک بیمار دچار ایست قلبی است و باید هر دو سال یکبار این آموزش ها به روز شود.
فروزان ادامه داد: اعضای گروه طب اورژانس دانشگاه با شرکت در دوره بین المللی احیای قلبی تنفسی زیر نظر انجمن قلب آمریکا توانستند آخرین استانداردهای احیا را فرا بگیرند و مجوز آموزش عمومی در این زمینه را کسب کنند.
وی گفت: آموزش احیای قلبی تنفسی کاری بسیار ساده است که می توان این کار را در قالب برگزاری کارگاه های آموزشی انجام داد. تاکنون سه دوره مقدماتی و پیشرفته احیای قلبی تنفسی را طبق آخرین استانداردها در اهواز برگزار کردیم و با گسترش این آموزش ها در سطح پرسنل بیمارستان ها می توان امیدوار بود که این آموزش ها در سطح جامعه نیز به طور همگانی گسترش یابد.
مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: هم اکنون در کشورهای پیشرفته دستگاهی بنام AED برای انجام احیای قلبی تنفسی استفاده می شود که دستگاهی کم حجم و کم وزن است که می توان نحوه استفاده از آن را در همان کارگاه های آموزشی احیا به افراد آموزش داد. خوشبختانه با نگرشی که مسئولان نسبت به این موضوع دارند، به سمتی می رویم که استفاده از این دستگاه در حال همگانی شدن است.
مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهارکرد: AED وسیله ای قابل حمل و سبک است که یک شوک الکتریکی را از قفسه سینه به قلب وارد می کند. از آنجا که AED قابل حمل است و توسط افراد غیرپزشک هم قابل استفاده است، می تواند به عنوان جزئی از برنامه های پاسخ اضطراری که شامل تماس با 115 و CPR (احیای قلبی و ریوی) فوری به کار رود.
وی افزود: این دستگاه ریتم قلبی بیمار را تشخیص می دهد و نشان می دهد که آیا نیاز به شوک دادن وجود دارد یا خیر. در صورت نیاز یک صدای ضبط شده به فرد احیا کننده می گوید که دکمه شوک روی AED را فشار دهد.
فروزان گفت: البته چنانچه این دستگاه در دسترس عموم نباشد، همان فنونی که برای احیا به افراد آموزش داده می شود بسیار موثر خواهد بود. اگر عموم جامعه اصول و شیوه احیا را به خوبی بدانند، این اقدامات برای احیای قلبی تنفسی فردی که دچار ایست قلبی شده، کمک شایانی خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر گروه طب اورژانس دانشگاه این آمادگی را دارد تا در خصوص آموزش همگانی احیای قلبی تنفسی با سایر دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اهواز و مراکز آموزشی درمانی همکاری کند.
۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]