واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ادعای امریکن تینکر: استراتژی اوباما در برابر ایران مشوق پیدایش افراطگرایی بود
امریکن تینکر در گزارشی مدعی شد این "باراک اوباما" بود که با سیاست خود در قبال ایران، به پیدایش افراطگرایی کمک کرد.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی امریکن تینکر در گزارشی به قلم "رابی دنیل زوکر" مدعی شد: برخلاف اظهارات اخیر "دونالد ترامپ،" نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، که "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، و "هیلاری کلینتون،" وزیر امور خارجه پیشین و نامزد کنونی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری، را بنیانگذاران گروه تروریستی داعش معرفی کرد، "مایکا دوران،" پزوهشگر موسسه هادسون، در مقالهای به این موضوع از زاویه دید متفاوتی پرداخت.
هادسون در مقاله خود با نام "استراتژی پنهان اوباما در قبال ایران" مدعی شده است: گرایش اوباما به سمت ایران موجب شده است، کشورهای سنی از گروههای افراطی سنی که داعش مهمترین آنها است، حمایت کنند. این گروه تروریستی میتواند با از پای درآوردن متحدان شیعه ایران در منطقه که دولتهای آسیبپذیری دارند، به ایران نیز ضربه بزند.
"الیوت آبرامز،" مقام ارشد و پیشین شورای امنیت ملی آمریکا، نیز به بررسی "ایدئولوژی" دولت اوباما پرداخت و اظهار داشت: کابینه باراک اوباما نه تنها از درک و فهمیدن فرهنگ ایرانی عاجز بودند؛ بلکه از اصل و ماهیت فرهنگ دینی جمهوری اسلامی ایران نیز اطلاعات درست و کاملی نداشتند. این اشتباه در حقیقت از مان ریاست جمهوری "جیمی کارتر" آغاز شد و تمام دولتهای پس از کارتر نیز همین اشتباه را تکرار کردند. این اشتباه در زمان ریاست جمهوری اوباما زمانی تکرار شد که وی تصور کرد ایران با یک دولت میانهرو تغییری در رفتار خود بوجود میآورد.
امریکن تینکر در ادامه این گزارش مدعی شده است: با گذشته یک سال از امضای توافق هستهای مشاهده میکنید که "علی لاریجانی،" رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، تهدید میکند اگر آمریکا تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کند و یا اجازه ندهد تحریمهای گذشته به طور کامل لغو شده و تعامل تجاری این کشور با جامعه بینالملل از سر گرفته شود، ایران برجام را ملغی اعلام میکند. وی همچنین ابراز نگرانی "بان کی مون،" دبیرکل سازمان ملل متحد، را درباره آزمایش موشکهای بالستیک ایران بدون مورد دانست و وضع تحریمهای جدید شورای امنیت به دلیل آزمایشهای موشکی ایران را غیرقابل پذیرش دانست.
"بی اف وی،" سازمان امنیت ملی آلمان، نیز با انتشار گزارشی مدعی شده است در یک سالی که از امضای توافق هستهای ایران میگذرد، ایران تلاشهایی برای خرید غیرقانونی فناوری لازم جهت فعالیتهای هستهای بکار بسته است. گزارشهای دیگری نیز وجود دارد که مدعی هستند ایران حملات سایبری را علیه غرب برنامهریزی میکند. با توجه به این گزارشها میتوان نتیجه گرفت امید کاخ سفید به تغییر رفتار ایران، دور از حقیقت است. در واقع دشمنی ایران با آمریکا به قوت خود باقیست. حتی پولهایی که ایران درنتیجه توافق هستهای کسب کرده است، اغلب صرف حمایت مالی از دولت "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه، و گروههای تروریستی دیگری مانند حزبالله در لبنان، نیروهای شیعه در عراق، یمن، بحرین و غزه میشود.
این پایگاه غربی همچنین مدعی شده است: نظامیان آمریکایی در دوران ریاست جمهوری اوباما زمانی عراق را ترک کردند که هنوز بحران در این کشور به قوت خود باقی بود و شیعه و سنی در عراق مشغول جنگ بودند. زمانیکه نظامیان آمریکایی عراق را ترک کردند، ایران فرصت یافت با حمایت بیشتر از نیروهای شیعه، قدرت عمل را در عراق به دست بگیرد و حتی "نوری مالکی،" نخست وزیر سابق عراق، فشار بیشتری بر اقلیت سنی این کشور وارد کرد. همین رفتار سرکوبگرانه نخست وزیر شیعه علیه اقلیت سنی موجب شد، اکثریت آنها به گروههای افراطی ملحق شوند و "اسلام افراطی" را پدید آورند. در دوران نوری مالکی، نظامیان وابسته به حزب بعث وابسته به حکومت دیکتاتوری صدام، به حاشیه رانده شدند و در برخی موارد به دلیل اقداماتی که در دوران حکومت صدام انجام داده بودند، محاکمه و اعدام شدند. در شرایطی که اقلیت سنی بدون پشتیبان نیروی نظامی قرار گرفته بود، خود دست به کار شده و گروهی شبه نظامی تشکیل داد. برای آمریکا، پیروزی بر داعش فقط به حذف فیزیکی این گروه بستگی ندارد؛ بلکه باید شرایطی را که موجب شده داعش در میان سنیها حامیانی داشته باشد را نیز از میان ببرد. متاسفانه آمریکا اعتماد زیادی به "بسیج مردمی عراق" دارد؛ اما در بسیاری از موارد همین گروه اقدامات ظالمانهای را علیه اقلیت سنی انجام میدهد.
این گزارش در ادامه تحلیل بیپایه و اساس خود آورده است: در سوریه نیز وضع به همین منوال است و تنها گروهی که در این کشور علیه داعش میجنگد، نیروهای ائتلاف آمریکایی است(!) پیروزی بر داعش در عراق و سوریه به دلیل گرایش اوباما به ایران مختل شده است. ایران بر دولت عراق نفوذ دارد و در سوریه نیز نیروهای نظامی مستقر کرده است. دوستان آمریکا نیز در این مبارزه علیه داعش اهداف مشترکی با واشینگتن را دنبال نمیکنند، در عوض کشورهای عرب سنی دارای یک هدف مشترک هستند، آنها از داعش برای ضربه زدن به ایران و متحدان منطقهایش بهره میبرند. تا زمانیکه آمریکا استراتژی اشتباه خود را در قبال ایران تغییر ندهد، نمیتواند نابودی کامل داعش را تضمین کرده و رضایت متحدان عرب خود را نیز تامین کند.
۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]