تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817172492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وام هاي كلان در انحصار 500 فرد حقيقي و حقوقي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وام هاي كلان در انحصار 500 فرد حقيقي و حقوقي
كل شبكه بانكي و وام‌هاي كلان تحت سیطره 400 تا 500 فرد حقيقي و حقوقي است كه همين امر ريسك تبديل شدن تسهيلات به مطالبات معوق را در شبكه بانكي بالا برده است. بدين ترتيب بايد براي خروج از ركود اقتصادي فكري براي توزيع عادلانه تسهيلات و تأمين مالي بخش تولید در كشور كرد.
نویسنده : هادی غلامحسینی 


به گزارش «جوان» مطالبات غير جاري بانك‌ها به يكي از معضلات بخش پولي كشور تبديل شده است، اين در حالي است كه عمده تسهيلات بانكي به واحدهايي ارائه شده است كه ذي نفع واحد اشخاص حقيقي و حقوقي بودند و اساساً تعداد شركت‌هاي ثبت شده در ايران بدين منظور است كه بتوان براي هر يك از اين شركت‌ها تسهيلات قابل ملاحظه‌اي را از شبكه بانكي دريافت كرد.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه عمده مطالبات غير جاري بانك‌ها مربوط به بنگاه‌هايي بوده است كه اين بنگاه‌ها به شكل شبكه‌اي يا هلدينگي به يكديگر ارتباط داشتند و بانك‌ها براي ارائه تسهيلات كلان بانكي به اين افراد مقوله‌اي تحت عنوان ذي نفع واحد را در نظر نگرفتند و تسهيلات بانكي به واحدهايي پرداخت شده كه ذي نفع اين مجموعه‌ها يك شخص حقيقي يا حقوقي بوده است.

وقتي شركت‌ها و بنگاه‌هاي اقتصادي به يكديگر وابستگي داشته باشند در چنين شرايطي مشكل در يك يا چند واحد مي‌تواند مجموعه يا هلدينگ را با مشكل مالي اساسي روبه رو كند، از اين رو امروزه در دنيا بانك‌ها براي پرداخت تسهيلات بانكي مقوله‌اي به عنوان ذي نفع واحد را مد نظر قرار مي‌دهند و به مجموعه هلدينگ‌ها و شركت‌هايي كه به شكل شبكه‌اي وابسته به يكديگر هستند، تا سقف و ميزان مشخصي تسهيلات پرداخت مي‌كنند تا ريسك تبديل شدن تسهيلات پرداختي به مطالبات معوق يا مطالبات غير جاري تا حد زيادي تحت كنترل دربيايد.

اگرچه علي‌الظاهر ميانگين سهم تسهيلات و تعهدات كلان از كل تسهيلات و تعهدات در نظام بانكي در حدود 30 درصد مي‌باشد و هم اكنون بيش از 100هزار ميليارد تومان بدهي معوق در شبكه بانكي داريم اما، طبق يك پژوهش انجام گرفته چهار بانك در سال 92 داراي سهم تسهيلات و تعهدات كلان بالاي 50 درصد از كل تسهيلات و تعهدات بوده‌اند.

با توجه به شرايط اقتصاد ايران، مسئله ذي نفع واحد سهم قابل ملاحظه‌اي در تبديل تسهيلات كلان به مطالبات غير جاري داشته است.
اگر به خاطر داشته باشيم از مجموعه مطالبات غير‌جاري 130هزار ميليارد ريالي بانك ملي بالغ بر 30هزار ميليارد ريالش فقط به گروه امير منصور آريا و 50 هزار ميليارد ريال ديگرش مربوط به 30نفر ذي نفع واحد در قالب چندين شركت مي‌شود كه در مجموع 80هزار ميليارد ريال از مطالبات غير جاري اين بانك متعلق به اين دوگروه و مجموعه بوده است. همچنين 50 گروه يا شركت مرتبط به هم نيز بيش از 30 درصد از مطالبات غير جاري را به خود اختصاص مي‌دهند.

همچنين با توجه به اطلاعات منتشر شده از سوي مقامات پولي كشور متوجه مي‌شويم كه عمده بدهي‌هاي مديونين به نظام بانكي، متعلق به تعداد محدودي از بدهكاران است. حال جاي بررسي دارد كه ببينيم چطور تعداد محدودي از بدهكاران بانكي كه طبق تعاريف و استانداردهاي بانكي اين افراد ذي نفع واحد شناخته مي‌شوند و علي القاعده نبايد بيش از يك سقف مشخص به تسهيلات دسترسي داشته باشند، توانسته‌اند ده‌ها هزار ميليارد از شبكه بانكي تسهيلات دريافت كنند ؟!
طبق اعلام منابع موثق، اسامي 500 ذي نفع واحد بدهكار عمده بد حساب شبكه بانكي كشور در دوره‌هاي مختلف كشف شده است.

به طور نمونه مديران بانكي ملي چندي پيش اعلام كرده‌اند كه حدود 5 هزار ميليارد تومان از مطالبات اين بانك در دست 30 نفر است يا به گفته مديران بانك سپه 70 درصد مطالبات غير جاري اين بانك متعلق به 250نفر است يا بانك ملت در سال 92 تعداد ذي نفعان واحد خود را 13هزار گروه معرفي كرده بود.
رعايت نكردن مقوله ريسك ارائه تسهيلات به شركت‌هاي شبكه‌اي كه يك ذي نفع واحد دارد برخي از بانك‌ها را في‌الحال ورشكسته كرده است و ديگر بانك‌ها هم با انبوهي از مطالبات معوق مواجه هستند؛ از اين رو به نظر مي‌رسد ريسك برخي از تسهيلات آنقدر بالا است كه بايد انتظاري براي بازگشت كه بايد جلو  اين روند غلط در پرداخت تسهيلات به زودي گرفته شود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن