واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پاییز تلخ دانشجویان ایرانی در امریکا به دلیل تاخیر در صدور ویزا
روز نو : روزنامه بریتانیایی "گاردین" با انتشار گزارشی اشاره می کند که توضیحات محتمل برای علت به تاخیر افتادن مسائلی چون توافق هسته ای، تلاش برای کودتای نافرجام در ترکیه و فقدان حضور کارکنان فارسی زبان در سفارت امریکا است. بیش از 170 دانشجوی ایرانی مجبور به منصرف شدن از ثبت نام در دانشگاه و روشن شدن وضعیت شهریه شان شده اند چرا که روند عرضه ویزا و بررسی های مرتبط با آن با تاخیر مواجه شده است. دانشجویانی که در رشته های مخلف از زبان انگلیسی تا مهندسی برای تحصیلات تکمیلی پذیرفته شده اند علیرغم شروع کلاس ها نمی توانند در دانشگاه حاضر شوند چرا که اسناد آنان برای سفر به امریکا باید مورد بررسی قرار گیرند. هنوز مشخص نیست که چرا به درخواست های ویزا رسیدگی نشده است.
به گزارش خرداد، گاردین اشاره می کند که ایرانیان با موانع زیادی بر صدور ویزای دانشجویی مواجه شده اند چرا که ایران و امریکا روابط دیپلماتیکی با یکدیگر ندارند. "افشین احمدی" که کلاس سال سوم مهندسی برق اش در دانشگاه "کلمسن" در کارولینای جنوبی هفته گذشته آغاز شده است ویزایش تایید نشده است. احمدی می گوید:"باید در خانه باقی بمانم و دائما در اینترنت جست و جو کنم و ببینم وضعیتم چه زمانی معلوم خواهد شد هنوز هیچ کاری نمی توانم انجام دهم".
او اشاره می کند که در دو سال گذشته در امریکا تحصیل کرده است و درخواست تمدید ویزای جدید خود را پس از بازگشت از سفرش از ایران به امریکا در تابستان سال جاری داده است. اما 85 روز پس از مصاحبه او در سفارت امریکا در آنکارا ویزای او در فرایند اضافی غربالگری باقی مانده و گفته شده که در مراحل اداری است.
او می گوید در صورتی که ویزا به این زودی ها صادر نشود او فرصت آموزش در دانشگاه را از دست می دهد. این بدان معناست که او علاوه بر تحصیل فرصت تدریس حین آموزش را از دست می دهد و نمی تواند در زمان امتحانات دکتری اش در ماه نوامبر حاضر شود. او می گوید:"این ویزا همه برنامه های من را خراب کرد".
گاردین اشاره می کند که بدلیل نبود روابط دیپلماتیک میان ایران و امریکا شهروندان ایرانی برای دریافت ویزا مجبور به سفر به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، امارات و ارمنستان هستند. "لیلا منصوری" رییس انجمن وکلای ایرانی در امریکا می گوید:"هیچ راهی وجود ندارد برای این که بدانید چه زمانی درخواست تان پذیرفته می شود". منصوری می گوید که برخی از موارد حقوقی بیش از یک سال است در صف مراحل اداری باقی مانده اند در حالی که وزارت خارجه گفته است که معمولا مدت بررسی 30 روزه خواهد بود.
گاردین اشاره می کند که از دهه 70 و 80 میلادی به این سو تعداد دانشجویان ایرانی در امریکا به شدت کاهش یافته اند به طوری که از میزان 51 هزار دانشجو در سال 1979 میلادی به 11 هزار دانشجو در سال های 2014 و 2015 میلادی کاهش یافته است. گزارش ها نشان می دهند که این دانشجویان سهمی 323 میلیون دلاری در اقتصاد امریکا در سال 2014 میلادی داشته اند دانشجویانی چون احمدی به امریکا جذب می شوند چرا که می توانند از فرصت های تحقیقاتی و کمک هزینه های دانشگاهی در موسسات پیشرفته استفاده کنند اما روند اخذ ویزا اینده آنان را در هاله ای از ابهام قرار می دهد.
گاردین اشاره می کند که 170 نفر از این افراد در تلگرام جمع شده اند و درباره نحوه مطالعه برای امتحانات مقدماتی با یکدیگر بحث می کنند اما موضوع بحث کنونی آنان مشکلات ویزا است. از 176 دانشجو 56 نفر از آنان کلاس های درس خود را به خاطر همین مسئله از دست داده اند.
"رضا مرعشی" از شورای امریکایی – ایرانی (نایاک) می گوید که دولت امریکا می گوید که بین دولت ایران و مردم ایران تمایز قائل است اما در این مورد خاص دولت امریکا نشان داده که این دید را ندارد. او می گوید علیرغم آن که وزارت خارجه امریکا گفته که از مردم سرتاسر جهان برای همکاری های علمی و فرهنگی استقبال می کند اما توضیحی ارائه نمی دهد که چرا دانشجویان باید با تاخیر در صدرو ویزا به منظور ورود به خاک امریکا مواجه شوند.
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]