واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
از لزوم اهمیت قائل شدن برای روابط عمومی در روابط دوجانبه تا حساسیت ایران به غرور ملی
ارزیابی تحلیلگر سیا از درس پوتین از پایان ماموریت روسیه در ایران
پوتین باید توجه می کرد که ایرانیان غرور خاصی داشته اند و به عزت نفس اهمیت می دهند. گاهی اوقات توجه به مسائل مرتبط با روابط عمومی و همین موارد پیرامونی مهم تر از اصل قضیه هستند.
روز نو :
پوتین باید توجه می کرد که ایرانیان غرور خاصی داشته اند و به عزت نفس اهمیت می دهند. گاهی اوقات توجه به مسائل مرتبط با روابط عمومی و همین موارد پیرامونی مهم تر از اصل قضیه هستند.
"پائول پیلار" افسر اطلاعاتی پیشین سیا با اشاره به پایان ماموریت روس ها در ایران در "نشنال اینترست" می نویسد:"خب، خیی طول نکشید، آن را به این زودی انجام دادند؟ چند روز پس از اعلام خبر استقرار هواپیماهای روسیه در پایگاه هوایی همدان برای راه اندازی حملات هوایی در سوریه ایران گفت که ماموریت به پایان رسیده است. بسیاری از تفسیرها و تحلیل ها بر این پایه بود که یک اتحاد استراتژیک ایجاد شده است. در آن زمان پس از اعلام خبر من نوشتم که روس ها و ایرانی ها هنوز هم رفقای یک دیگر نیستند. استفاده از پایگاه نظامی توسط دو کشوری انجام شده که در طول تاریخ بیش از آن که متحد هم باشند با یکدیگر در رقابت بوده اند. مارک کاتز در مقاله تازه خود به خبوی توضیح داده که چه دشواری هایی در روابط میان ایران و روسیه از دوران تزارها تا زمان زمامداری شوروی تا سال های اخیر وجود داشته است. ایران به ماموریت روس ها در آن کشور پایان داد چرا که روس ها بیش از اندازه لاف می زدند و در افکار عمومی این تصویر را از خود ارائه دادند که بیش از هر زمان دیگر به خاورمیانه نزدیک شده اند. زمانی که وزیر دفاع از "بی معرفتی" روس ها گفت این نشان داد که نوعی بی ملاحظگی در رفتار روسیه پیش از انتشار خبر وجود داشته است. وزیر دفاع ایران گفت که طبیعتا روس ها می خواهند نشان دهند که کشوری تاثیرگذار هستند. این درسی برای پوتین بود تا متوجه شود که چگونه در همکاری های بین المللی باید در روابط عمومی مهارت به خرج داد تا به ضرر اعتماد به نفس طرف مقابل تمام نشود".
به گزارش روز نو، تحلیلگر پیشین سیا در ادامه می نویسد:"ایرانی ها دست کم به مواردی بیش از هر ملیتی دیگری حساس هستند که یکی از آن ها غروری است که دارند. نباید فراموش نکنیم که ایران سابقه امپراتوری باستانی بزرگی را دارد. با این حال، نیازمند ادغام در جامعه بین المللی در شریاط کنونی است. کسانی که می خواهند با ایران کار کنند باید حساسیت های آن کشور را نیز در نظر گیرند. احترام گذاشتن به حساسیت های به معنای آن است که چارچوبی برای توافق تهیه می شود که طرف مقابل بیش از آن که احساس کند بازنده است می تواند ادعا کند که برنده است. گاهی اوقات مسائل مرتبط با روابط پیرامون یک توافق مهم تر از خود توافق هستند. در یک رابطه دوطرفه باید به غزت نفس طرف مقابل توجه کرد. در غیر این صورت گاهی این تصویر ایجاد می شود که شما برنده هستید و تصویری تحقیر شده زا طرف مقابل به نمایش گذاشته می شود".
این تحلیلگر پیشین سیا در ادامه می نویسد:در عرصه سیاست داخلی سیاستمداران تمایل دارند تا این گونه نشان دهند که بهترین معامله را انجام داده اند اما گاهی این موضوع منجر به استفاده از ادبیاتی می شود که باعث از دست رفتن اعتبار و وجهه طرف مقابل می شود این چیزی شبیه به کاری است که اوباما انجام داد او پس از تحریم ایران گفت که ببینید اقتصاد آن کشور تا چه اندازه ضعیف شده است".
این تحلیلگر در ادامه اشاره می کند که این موضوع در مورد رابطه ایران و امریکا نیز وجود دارد و در این باره می نویسد:"پس از پرداخت پول از سوی دولت اوباما به ایران برای ازادی بازداشتی های امریکایی در داخل ایران گفته شده که این امتیازی بود که امریکا به ما داد بدون توجه به این که در امریکا جمهوریخواهان اوباما را تحت فشار قرار دادند و گفتند که او به ایران باج داده است. هر بازیگر سیاسی باید به یاد داشت باشد که همکاری واقعی در جهت منافع مشرک مهم تر از رجزخوانی و یا لاف زدن است".
*خرداد
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]