تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817221927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خام فروشی سنگ؛اینجاجنس فروخته‌شده به چندبرابرقیمت پس گرفته می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صنعتی به‌نام ایران، به کام خارجی‌ها
خام فروشی سنگ؛اینجاجنس فروخته‌شده به چندبرابرقیمت پس گرفته می‌شود

کراپ‌شده - صنعت سنگ.jpg


شناسهٔ خبر: 3750209 - چهارشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
استانها > لرستان

.jwplayer{ display: inline-block; } خرم‌آباد- استانی که سه درصد سنگ دنیا را در اختیار دارد با معضل «خام فروشی» دست در گریبان است تا سنگ‌های صادرشده از لرستان پس از فرآوری در کشورهای دیگر دنیا به چند برابر قیمت وارد شود. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: نام صنعت سنگ ایران و بازار برخی سنگ‌های ساختمانی در جهان بانام استان لرستان پیوند خورده است به‌طوری‌که این استان با معادن غنی خود ۲۷ درصد تولیدات این صنعت را در ایران و سه درصد تولیدات صنعت سنگ دنیا را در اختیار دارد. پای لنگ صنعت سنگ وقتی حرف از صنعت سنگ به میان می‌آید به‌طورقطع هر کار بلدی در این حوزه لرستان را به‌عنوان دارنده یکی از عظیم‌ترین ذخایر سنگ دنیا معرفی خواهد کرد، استانی که سه درصد سنگ جهان را در خود جای‌داده ولی همچنان این نام پرآوازه برای سفره لرستان نان‌وآب نشده است. لرستان با گنجینه‌ای که از سنگ‌های ساختمانی و به‌خصوص سنگ‌های تزئینی و نما در اختیار دارد، درزمینهٔ سرمایه‌گذاری به‌منظور فرآوری انواع سنگ‌های تزئینی، ساختمانی و مواد کانی غیرفلزی استانی مستعد است.

بیشتر معادن استان لرستان به سنگ‌های نما و تزئینی اختصاص دارد به‌طوری‌که با داشتن حدود یک‌چهارم ذخایر سنگ‌های تزئینی کشور حائز رتبه اول در این زمینه است و از انواع معادن این استان می‌توان به سنگ گچ، سنگ‌آهک، سنگ چینی، فرو سیلیس، فلدسپات، تالک، نمک و سنگ لاشه پالون اشاره کرد. این صنعت اشتغال‌زا از مصائب زیادی رنج می‌برد به‌طوری‌که بی‌توجهی به ارتقای این صنعت، به‌روزرسانی تجهیزات و امکانات مورداستفاده در این بخش، استفاده از حداکثر توان واحدهای سنگ‌بری فعال، آلودگی زیست‌محیطی و ضایعات بالای صنعت سنگ، غفلت از فرآوری سنگ لرستان و خام فروشی و ده‌ها مشکل دیگر موجب شده که صنعت سنگ این استان همچنان روی پاشنه بی‌تدبیری بچرخد. تعطیلی ۷۰ واحد سنگ‌بری لرستان رضا صفی خانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در استان لرستان حدود ۳۰۰ واحد سنگ‌بری فعالیت دارد. وی بابیان اینکه یکی از ظرفیت‌های خیلی مهم استان لرستان بحث معادن سنگ و واحدهای فرآوری سنگ است عنوان کرد: این ظرفیت می‌تواند نقطه قوتی برای اقتصاد لرستان باشد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بابیان اینکه هم‌اکنون هزار و ۶۰۰ نفر در این واحدهای سنگ‌بری فعالیت می‌کنند گفت: اما متأسفانه به دلایل مختلف به‌خصوص رکودی که در بازار طی چند سال گذشته وجود داشته حدود ۷۰ مورد از واحدهای سنگ‌بری لرستان در حال حاضر راکد هستند. صفی خانی بابیان اینکه تعطیلی واحدهای سنگبری استان دلایل مختلفی دارد عنوان کرد: یکی از این دلایل رکود بازار و نداشتن نقدینگی و ... است. وعده افزایش صادرات در صنعت سنگ استان وی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات حوزه صنعت سنگ لرستان این بوده که خیلی از واحدهای سنگ‌بری استان طول عمر زیادی از فعالیت آن‌ها می‌گذرد و تکنولوژی آن‌ها به‌روز نیست تصریح کرد: این امر موجب شده که محصولات این واحدها قابل‌رقابت در بازارهای داخلی و خارجی نباشد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بابیان اینکه واحدهای مدرن سنگ‌بری استان با توجه به اینکه معوقات بانکی دارند نمی‌توانند از تسهیلات بانکی در قالب سرمایه در گردش استفاده کنند گفت: امسال در برنامه اقتصاد مقاومتی این قضیه به‌صورت ملی حل‌شده و انتظار داریم که بانک‌های استان نیز سرمایه در گردش را بدون در نظر گرفتن معوقات بانکی به واحدهای سنگ‌بری استان تزریق کنند. صفی خانی بابیان اینکه آمار صادرات سنگ لرستان در سال ۹۴ نسبت به ۹۳ رشد خیلی خوبی داشته است گفت: به‌طور حتم طی امسال نسبت به سال گذشته با تزریق منابع به‌خصوص سرمایه در گردش، واحدهای موجود مدرن و تغییر خط واحدهای قدیمی به واحدهای مدرن افزایش صادرات در این حوزه را خواهیم داشت. وقتی ارزش‌افزوده صنعت سنگ «دودستی» تقدیم رقبای خارجی می‌شود در سال ۹۳ حدود ۳۰ میلیون دلار انواع سنگ از استان لرستان صادرشده که بیشتر این صادرات به آسیای مرکزی، حوزه خلیج‌فارس و برخی کشورهای اروپایی و چین انجام شد و این در حالی است که حوزه صنعت سنگ لرستان با مشکلات فراوانی ازجمله خام فروشی دست‌به‌گریبان بوده به‌طوری‌که بیش از ۶۰ درصد سنگ استان به‌صورت خام صادر می‌شود و این استان از عواید فرآوری و ارزش‌افزوده این صنعت محروم است. ساختار سنتی و تجهیز نبودن واحدهای سنگ‌بری به فناوری‌های نوین، فعالیت کمتر از ظرفیت و توان تولید بخش عمده‌ای از واحدهای سنگ‌بری استان، دستیابی نداشتن به بازارهای خارجی به دلیل نبود پایانه‌های صادراتی و شرکت‌های تخصصی قوی در امر صادرات و فروش سنگ از دیگر چالش‌های پیش روی صنعت سنگ استان لرستان است. کارشناسان بر این باورند، درصورتی‌که تعداد واحدهای سنگ‌بری مجهز استان لرستان به ۶۰ درصد افزایش یابد در حوزه صنعت سنگ هشت هزار فرصت شغلی جدید ایجاد می‌شود. اما می‌توان گفت پدیده غیراقتصادی خام فروشی در استانی مانند لرستان که نیاز اساسی به اشتغال‌زایی دارد باعث شده که معدن داران و فعالان صنعت سنگ تنها به‌زحمت برداشت اکتفا کرده و استخراج معادن گران‌بهای استان بدون فرآوری خاص را نادیده گرفته و تنها با برش‌های معمولی و به‌صورت خام زمینه عرضه محصولات این صنعت به نام کشورهای دیگر در بازارهای جهانی را فراهم کنند و شش برابر ارزش افزوده و اشتغال‌زایی این حوزه دودستی تقدیم رقبای خارجی شود. شاهد اتفاقات خوبی در حوزه صنعت سنگ لرستان نیستیم محسن غیاثوند رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران و عضو کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه استان لرستان یکی از استان‌هایی بوده که بیشترین ذخایر معدنی سنگ کشور و دنیا دارد اظهار داشت: سه درصد مجموع سنگ دنیا و ۲۷ درصد مجموع سنگ کشور در استان لرستان استخراج می‌شود.

وی بابیان اینکه بیش از ۵۰۰ واحد سنگ‌بری و ۱۰۰ واحد معدنی در حوزه سنگ‌های ساختمانی در لرستان فعالیت دارند تصریح کرد: بیش از ۱۰ هزار نفر اشتغال‌زایی در این بخش استان داشته‌ایم. رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران بیان داشت: بیش از پنج درصد کل حمل‌ونقل لرستان در حوزه جاده‌ای مرتبط با صنعت سنگ استان است. غیاثوند بیان کرد: در صنعت سنگ علیرغم اینکه یک ظرفیت مطلق در لرستان بوده و بیش از ۳۸ درصد ظرفیت صنعتی و اشتغال صنعتی استان از این حوزه است اما متأسفانه شاهد اتفاقات خوبی در این بخش بااین‌همه ویژگی‌های مثبتی که دارد نیستیم. سنگ‌های میلیاردی در کارخانه‌ها خاک می‌خورند وی بابیان اینکه در سه حوزه معدنی، فرآوری و بازرگانی باید به‌صورت همگون رشد کنیم عنوان کرد: ما در حوزه معدنی و فرآوری حداقل به لحاظ سخت‌افزاری در شرایط مناسبی هستیم اما متأسفانه در حوزه بازرگانی ازآنجایی‌که شرایط لازم را نتوانسته‌ایم ایجاد کنیم علیرغم اینکه در خیلی از واحدهای ما چندین میلیارد تومان سنگ دپو و آماده فروش است اما حقوق کارگران خود را ندارند که پرداخت کنند. رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران بابیان اینکه حضور در بازارهای خارجی با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست گفت: در این زمینه نیاز به حضور گسترده و توانمند واحدها داریم و همچنین کار تخصصی و ویژه‌ای نیز باید در حوزه صورت گیرد. غیاثوند بیان داشت: متأسفانه بعضی‌اوقات سنگ را از معادن به ایتالیا می‌برند و آنجا فرآوری می‌کنند و گاهی اوقات به خود ما آن را می‌فروشند. عرضه سنگ لرستان به نام و کام کشورهای دیگر وی بابیان اینکه در خام فروشی سنگ استان دو دلیل داریم گفت: یکی از این دلایل این بود که اساساً ما عادت کرده‌ایم به خام فروشی در حوزه نفت و  سایر معادن و در این حوزه نیز همین مسیر را طی می‌کنیم.

رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران گفت: دلیل دوم در این زمینه خام فروشی سنگ استان این بوده که ما در حوزه فرآوری و بازرگانی سنگ‌های بریده چون در شرایط مناسبی نیستیم واحدهای فرآوری در کشورهای ترکیه، چین و ... سنگ خام لرستان را می‌برند و به نام خود آن را می‌فروشند. غیاثوند گفت: اگر ما با ایجاد پایانه‌های صادراتی بتوانیم این استارت را بزنیم و مشکل سنگ‌های بریده را حل کنیم به‌طور حتم می‌توانیم موضوع خام فروشی را در کنار آن رفع کنیم. هرچند که فعالان صنعت سنگ استان دیدگاه‌های مختلفی برای رفع مشکلات صنعت سنگ در لرستان دارند اما ایجاد پایانه سنگ، راه‌اندازی شرکت‌های تخصصی در حوزه‌های فرآوری، ممیزی، بازرگانی و صادرات، ایجاد واحدای فرآوری و تجهیز این واحدها به دانش روز، اعمال عوارض خام فروشی سنگ و ترغیب فعالان این حوزه تجهیز واحدهای خود به فناوری‌های نوین را می‌توان از مهم‌ترین راهکارهای برون‌رفت از مشکلات حوزه صنعت سنگ استان برشمرد. با توجه به اینکه ۲۸ درصد اشتغال صنعتی در لرستان به صنعت سنگ اختصاص داشته و حدود ۱۲ هزار نفر مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه فعالیت دارند مسئولان و فعالان این حوزه باید برای برون‌رفت از مشکلات و چالش‌های پیش روی صنعت سنگ چاره‌اندیشی کنند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن