تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817253495




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرط ضمن عقد تكنولوژي در توسعه خام‌فروشي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شرط ضمن عقد تكنولوژي در توسعه خام‌فروشي
توسعه تجارت خارجي و تعامل با كشورهاي غيرمتخاصم حتماً بايد به عنوان يكي از اصول اوليه مهم و ضروري در دوران پسابرجام و براي پيشرفت اقتصادي مد نظر قرار بگيرد.
نویسنده : مهران ابراهيميان 


توسعه تجارت خارجي و تعامل با كشورهاي غيرمتخاصم حتماً بايد به عنوان يكي از اصول اوليه مهم و ضروري در دوران پسابرجام و براي پيشرفت اقتصادي مد نظر قرار بگيرد. به‌خصوص كه توسعه روابط اقتصادي با كشورهاي شرقي بيشتر داراي اين ويژگي بوده و مورد تأكيد مقامات بلند‌پايه كشورما است. از اين رو سفرهايي مانند سفر طيب‌نيا، وزير اقتصادي كشورمان به چين در دستور كار قرار دارد. با اين حال نبايد از ياد برد كه اساس تعامل اقتصادي در دنياي امروز رقابت است و از اين رو ما نبايد در اقتصاد جهاني نقش خود را صرفاً به يك تأمين‌كننده مواد خام محدود كنيم كه هرگاه اقتصاد‌هاي بزرگ جهان تصميم گرفتند ما را در شرايط سختي مانند تحريم قرار دهند.

از سوي ديگر واقعيت اين است كه ما به لحاظ توليد و ورود تكنولوژي طي سال‌هاي اخير بسيار كند عمل كرده‌ايم كه مهم‌ترين دليل آن مي‌تواند ناشي از دشمني‌ها و سياست‌گذاري‌هاي غلط در كشور باشد و بنابراين بايد از اين دلايل درس گرفت.

هر چند كه در زمان حاضر محصولات صادراتي غيرنفتي ما عمدتاً به مواد خام، معدني يا كالاهاي كشاورزي محدود مي‌شود كه داراي عمق نفوذ كمي در محدوده جغرافيايي ما هستند. بنابراين فعالان اقتصاد جهاني به استناد اين دو ضعف حتماً برنامه‌ريزي و سرمايه‌گذاري‌هاي خود را استوار خواهند كرد و در رفت و آمدهاي هيئت‌هاي تجاري- سياسي مي‌بينيم كه براي آنها جذابيت سرمايه‌گذاري در صنايع بالادستي و فروش محصولات نهايي بيشتر است و اين ما هستيم كه بايد در تلاشي بي‌وقفه و براي برطرف كردن اين دو ضعف بيش از پيش برنامه‌ريزي كنيم. طيب‌نيا وزير اقتصاد كشورمان در سفر اخير خود و در گفت‌وگو با گلوبال تايمز اين ضعف‌ها را به خوبي عيان كرده و گفته است: «چين به عنوان بزرگ‌ترين سرمايه‌گذار خارجي در جهان، به بزرگ‌ترين اقتصاد جهان تبديل خواهد شد و ايران مي‌تواند مواد خام مورد نياز چين را به منظور حمايت از فعاليت صنعتي اين كشور تأمين كند.»

اين رسانه همچنين نوشته است: «وزير اقتصاد ايران با اشاره به موقعيت جغرافيايي ويژه و منحصر به فرد كشورش اعلام كرد كه ايران از پتانسيل بازار بيش از 400 ميليون نفري در منطقه و فضاي رقابتي بازار كار داخلي برخوردار است.» اگر چه براي تعامل و ورود به اقتصاد جهاني اين دست كارها شايد مقدمه‌اي واجب و ضروري باشد اما به طور حتم ادامه اين روند نمي‌تواند اقتصاد ما را به يك اقتصاد پويا و مبتني بر نيروي انساني مولد بدل كند. اگر بنا باشد استراتژي بلند مدت ما توسعه خام‌فروشي باشد بدون شك ما همچنان شاهد توسعه خدمات خرده فروشي و يك بازار مصرف خواهيم بود كه فارغ از ناكامي در مسائل امنيتي و سياست‌هايي كه در حوزه بين‌الملل دنبال مي‌كنيم، احساس خوشبختي و بدبختي ما هم به اخم و تشر قدرت‌هاي بزرگ اقتصادي و از آن بدتر به قيمت‌هاي محصولات خام فروشي بستگي خواهد داشت.

 كشور ما در اتخاذ اين استراتژي خام‌فروشي تجارب زيادي از زمان كشف نفت تا همين دوران تحريم ظالمانه دارد و اين تجارب تلخ را نيز به سادگي به دست نياورده است. بنابراين ضمن هوشمندي در نحوه سرمايه‌گذاري‌ها براي صنايع بالادستي به خصوص و مؤكداً در حوزه نفت و گاز بايد در يك استراتژي ميان مدت و بلند مدت از خام‌فروشي و واگذاري نامناسب بازار منطقه‌اي فاصله بگيريم و اين استراتژي هم بايد براساس شرط انتقال تكنولوژي به عنوان شرطي براي توسعه تجارت در مذاكرات مدنظر قرار گيرد. بديهي است در اقتصاد جهاني رقابت‌ها بيش از داخل است و مي‌توان از اين رقابت حتي در تأمين مواد خام شرط ضمن عقد انتقال تكنولوژي را نيز گنجاند اگر مسئولان از هول حليم در ديگ نيفتند و منافع بلند مدت و آينده كشور را بر منافع كوتاه مدت و شخصي ترجيح بدهند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن