واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری فارس: وبگاه آمریکایی «میدل ایست» در مطلبی پیرامون اینکه آیا آمریکا با برجام به اهداف خود رسیده است یا خیر، نوشت: در حالیکه آمریکا بر این باور است که با توافق هستهای با تهران به موفقیت بزرگی رسیده، اما اینکه این مورد را موفقیت راهبردی انگاشت،سخت است. این توافق موجب پایان 35 سال خصومت با ایران و یافتن دوست در آن کشور نشده، در عوض برجام منجر به از دست دادن دوستان بسیاری در منطقه برای آمریکا شده است.
بر این اساس، گرایش ایران نزدیکتر شدن به مسکو تا واشنگتن است. به یقین ایرانیها و روسها اختلافاتی دارند اما اگر واشنگتن فشاری را بر ایران به هر دلیلی وارد کند، آنها میدانند که دوستی را در مسکو دارند.ایرانیها هرگز پل بین خود و «پوتین» رییس جمهور روسیه را لرزان نمینمایند.
این وبگاه تحلیلی نوشت: این تصویر واضحتر نیز میشود به ویژه هنگامیکه ما شاهدیم آمریکا خاورمیانه را از دست داده و در عوض روسیه به عنوان یک قدرت میانجیگر مهم در منطقه پدیدار می شود.
اندیشکده «کیتو» نیز در تحلیلی نوشت: اگر آمریکا برجام را لغو و تحریمهای ضد ایرانی را از سر گیرد، تهران نیز تعهدی به ادامه اجرا نخواهد داشت و احتمالا متحدان اصلی واشنگتن نیز بار دیگر حاضر به همراهی با تحریمهای جدید نیستند.
این اندیشکده در بخشی از یادداشت خود در مورد ایران به واکاوی عملکرد ایران و آمریکا پیش و پس از توافق هستهای پرداخت و به دولت بعدی آمریکا توصیه کرد تعامل را در دستور کار خود در قبال ایران قرار دهد.
در ادامه این مطلب است: گرچه توافق هستهای ایران توافقی کامل نیست، اما آمریکا باید به اجرای تمام مفاد اصلی آن توجه نماید، مفادی که شامل تحمیل محدودیتهای قابلتوجه در برنامه هستهای ایران میباشد. راهبرد فشار به احتمال فراوان نمیتواند مانع ایران در حمایت از شبه نظامیان شیعه در خاورمیانه شود. سیاست تعاملی پایدار با ایران میتواند موجب افزایش هرچه بیشتر اعتماد و استفاده از راهحلهای مسالمتآمیز برای بحرانهای جاری خاورمیانه گردد.
بر اساس این گزارش، دولت بعدی آمریکا علاوه بر لزوم برعهدهگرفتن مسئولیت برجام، باید تصمیم گیرد که در قبال عملکرد ایران در خاورمیانه چه واکنشی نشان دهد. ایران همچنان سیاستهایی را در دستور کار خود دارد که برخلاف منافع آمریکاست. حمایت از شیعیان، حوثیها در یمن و همچنین پشتیبانی از دولت «بشار اسد» رییس جمهور سوریه از آن جمله میباشد. شاید بتوان نگرانکنندهترین مورد را حمایت تهران از نابودی اسرائیل از طریق حمایت از حماس و حزبالله_که هر دو در فهرست گروههای تروریستی آمریکا قرار دارند، دانست.
اندیشکده کیتو در خاتمه نوشت: هم اعمال تحریمهای جدید و هم تغییر در توافق بطور کلی مغایر اهداف و منافع منطقهای واشنگتن میباشد. آمریکا نمیتواند قطعنامه دوطرفه مربوط به جنگ یمن یا سوریه را نقض و یا بدون مشارکت ایران داعش را شکست دهد. راهاندازی جنگ سیاسی علیه ایران میتواند مهر تائیدی بر برخی گفتههای داخلی ایران مبنی بر تلاش آمریکا برای براندازی حکومت ایران باشد و اصلاحطلبان این کشور را نیز تضعیف نماید.
۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]