تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837721508




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا چیزهای زنده و مرده با هم تفاوتی دارند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت ویدوآل: آیا اساسا چیزهای زنده و مرده با هم تفاوتی دارند یا خیر؟! فیزیکدانی به نام آقای اروین شرویدینگر حیات را این طور تعریف کرده است: "چیزهای زنده از زوال و نابودی دوری کرده و به وضع بی نظمی و تعادل می رسند!"
 

اما این جمله به چه معناست؟ بیایید جهان را پوشه ی دانلود شما در نظر بگیریم! که به صورت منظم شروع شده و کم کم به مرور زمان بی نظم و نامرتب می شود. با صرف وقت و  انرژی شما میتوانید به آن نظم بخشیده و  آن را مرتب کنید. این همان کاریست که موجودات زنده انجام می دهند. اما حیات دقیقا چیست؟

تمام موجودات زنده در این سیاره از سلول ساخته شده اند. اساسا سلول، یک روبات بر پایه ی پروتئین؛ اینقدر کوچک است که نمی تواند چیزی را تجربه یا احساس کند. سلول ویژگی ها و خصوصیاتی را که ما به حیات و زنده بودن نسبت می دهیم را دارد. سلول دیواره ای دارد که آن را از اطرافش جدا کرده و نظم می بخشد، خودش را تنظیم و تعدیل می کند و حالتی پایدار را حفظ می کند، تغدیه می کند تا زنده بماند، رشد و توسعه می یابد، به محیط واکنش نشان می دهد و تحت تاثیر تکامل قرار می گیرد و تکثیر می شوند.

اما هیچ کدام از چیزهایی که یک سلول را میسازند، زنده نیستند! مواد با مواد دیگر واکنش داده و واکنشهای زنجیره وار دیگری را سبب می شوند. در یک سلول، در هر ثانیه حدود میلیونها واکنش شیمیایی انجام می گیرد که ارکستر پیچیده ای را تشکیل می دهند! یک سلول میتواند چندین هزار پروتئین مختلف تولید کند. بعضی از آن ها بسیار ساده و یعضی دیگر بسیار پیچیده اند.

ماشینی را در نظر بگیرید که با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است و دائما تمام قسمت های خودش را با چیزهایی که از کنار خیابان جمع می کند؛ بازسازی می کند! این همان کاریست که سلول ها انجام می دهند. اما هیچ کدام از قسمت های سلول زنده نیستند. همه ی آنها اجزای مرده ای هستند که با قوانین جهان کار میکنند. بنابراین؛ آیا حیات مجموعه ی تمام واکنشهای در حال انجام است؟!

همه ما میدانیم که سرانجام همه ی موجودات زنده می میرند. هدف تمام این فرآیند ها جلوگیری از مرگ - با تولید واحدهایی جدید به نام دی ان ای - است. حیات  تا حدی از یک نظر؛  فقط چیزهایی ست که اطلاعات ژنتیکی را حمل می کنند. همه ی موجودات زنده تحت تاثیر تکامل قرار دارند و دی ان ای ایی که بهترین موجود زنده را تولید کند در جرخه ی حیات باقی می مانند. بنابراین؛ آیا دی ان ای خودِ حیات است؟!

اگر دی ان ای را از پوسته ی خود بیرون بیاوریم با یک مولکول بسیار پیچیده روبرو خواهیم شد. اما دی ان ای به تنهایی نمی تواند هیچ کاری انجام دهد. اینجاست که ویروس ها همه چیز را پیچیده تر می کنند! آن ها اساسا رشته ایی از دی ان ای یا آر ان ای در یک قشر بسیار کوچک هستند که برای فعالیت به سلول نیاز دارند.  ما مطمئن نیستیم که آنها جز موجودات زنده قرار می گیرند یا نه! با این وجود؛ 225 میلیون متر مکعب ویروس بر روی زمین وجود دارد! و اصلا اهمیتی نمی دهند که ما درباره ی شان چه فکری می کنیم. حتی ویروسهایی وجود دارند که به سلولهای مرده حمله کرده و از آنها به عنوان میزبان استفاده کرده؛ آن ها را دوباره زنده می کنند! که باعث پیچیده تر شدن موضوع می شود.

یا میتو کُندری! آنها نیروگاه های اغلبِ سلولهای پیچیده هستند که زمانی باکتری های زنده ی آزادی بودند که برای همزیستی وارد سلولهای بزرگتر شدند. آنها هنوز دی ان ایِ خاصِ خود را دارند و می توانند تکثیر شوند؛ اما دیگر زنده نیستند. آنها مُرده اند! بنابراین؛ آنها حیاتِ خود را برای بقای دی ان ای شان فدا کرده اند. بدین معنی که موجودات زنده برای بقای کدهای ژنتیکی شان می توانند به مواد مرده تکامل پیدا کنند!

بنابراین؛ ممکن است حیات، اطلاعاتی باشد که باقی ماندن خودشان را تضمین می کنند؟! اما هوش مصنوعی چطور؟! بر طبق تعاریف رایج ما؛ ما به ساخت زندگی مصنوعی در کامپیوترها بسیار نزدیک شده ایم. اینجا فقط بحث زمان مطرح است تا تکنولوژی ما به آن حد برسد. و این یک موضوع علمی - تخیلی هم نیست؛ انسانهای باهوش زیادی مشغول کار بر روی این پروژه هستند.

حالا شما حتی میتوانید ویروسهای کامپیوتر را زنده فرض کنید. هوووم! خب پس حیات چیست؟ مواد، فرآیندها، دی ان ای یا اطلاعات؟ به همین سرعت خیلی گیج کننده شد! درسته؟ چیزی که مسلم است این است که: تصور اینکه حیات اساسا با اشیا غیر زنده تفاوت دارد و به دلیل اینکه آنها شامل اجزای غیر غیر مادی هستند یا با اصول و قواعد مختلفی کنترل میشوند - کاملا اشتباه است.

قبل از چارلز داروین انسانها بین خود و بقیه ی موجودات زنده تمایز قائل میشدند و بر این باور بودند که ما انسانها چیزی جادویی و منحصر بفرد داریم که ما را از بقیه ی جانداران خاص و متمایز می کند. اما هنگامی که بپذیریم ما هم مانند بقیه ی موجوداتِ زنده محصول تکامل هستیم؛ دیگر خودمان را از بقیه ی جانوران متمایز نمی دانیم.

اما هرچه بیشتر به عملکرد حیات و کارهایی که کامپیوتر می تواند انجام دهد پی میبریم؛ به ساخت اولین ماشینی که با تعریف ما از حیات متناسب باشد؛ نزدیک تر شده؛ تصویرمان از خودمان دوباره بیشتر به خطر می افتد! و این دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد!

حالا یک سوال دیگر برای شما: اگر همه چیز در جهان از مواد مشابه ساخته شده اند؛ آیا این بدان معنی ست که همه چیز در جهان مُرده است یا همه چیز در جهان زنده است؟! و این فقط یک سوال پیچیده و گیج کننده است!

آیا این بدین معنی ست که ما هرگز نمی میریم؛ زیرا از ابتدا اصلا زنده نبوده ایم؟ آیا مرگ و زندگی پرسشی نامربوط است که ما تاکنون متوجه آن نشده ایم؟ آیا ممکن است ما خیلی بیشتر از آنچه فکر می کنیم، عضوی از جهان اطراف مان باشیم؟

به ما نگاه نکنید! منتظر جوابِ ما نباشید! ما هیچ جوابی برای شما جز سوالاتی برای فکر کردن نداریم. نهایتا؛ فکر کردن  به چنین سوالاتی ست که به ما احساس زنده بودن و قدری آسودگی خاطر میدهد.
 

 
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

آیا چیزهای زنده و مرده با هم تفاوتی دارند؟
 







لینک


۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن