واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
برای برطرف کردن عارضه تغذیه ناشی از مشکلات عصبی از چه توصیه هایی می توانیم کمک بگیریم چه راه حل هایی به مبتلایان کمک میکنند علل ایجاد این حالت در افراد مبتلا چیست درمان های دارویی برای برطرف کردن آن چگونه اند ؟نشانه های پرخوری عصبی را می شناسید؟
پرخوری عصبی چیست؟ در پایان یک روز پر استرس ممکن است بسیاری از افراد خود را با دریافت مواد غذایی بالاتر از نیازشان در آن وعده مشغول کنند. این مسئله ممکن است به مرور تبدیل به یک عادت در فرد شود و آن را مبتلا به بیماری پرخوری عصبی کند. چنین فردی برای مبارزه با چاقی و حذف کالری دریافتی مازاد اقداماتی می کند. این اقدامات می تواند احساس پشیمانی و ناراحتی فرد مبتلا به پرخوری عصبی را تا حدی کاهش دهد.
افراد مبتلا به پرخوری عصبی بسته به اطلاعات خود از چاقی و راه های حذف کالری اضافی از استفراغ عمدی، اسهال عمدی بوسیله داروهای مسهل، ورزش های بسیار سنگین، رژیم های سخت و سنگین استفاده خواهند کرد. حساسیت به اندام و ظاهر بدن به مرور در فرد مبتلا به پرخوری عصبی تبدیل به بیماری پیش رونده خواهد شد. علائم پرخوری عصبی چیست؟ یکی از علائم ابتلا به پرخوری عصبی، عدم کنترل در برنامه غذایی یا دریافت غذا با حجم بسیار بالاتر از نیاز در برخی یا بیشتر وعده ها است. بطور معمول بعد از چنین وعده ای، افراد مبتلا به پرخوری عصبی از دریافت حجم بالا و غیر قابل کنترل از غذا پشیمان و بسیار نگران، درنتیجه اقدام به استفاده از داروهای دیورتیک، مسهل ها، داروهای لاغری و … می کنند. ترس افراط گونه از اضافه وزن در افراد مبتلا به پرخوری عصبی بسیار واضح است. همچنین ترس افراط گونه نسبت به اندام و بررسی دائم آن از مشخصه های این افراد است. احساس نفرت از اندام خود و احساس اضافه وزن بطور دائم در بیماری پرخوری عصبی وجود دارد.
این افراد با رعایت رژیم های سخت و ورزش های سنگین بعد از رعایت نکردن دریافت غذایی با حجم بالا، کالری دریافتی مازاد را جبران خواهند کرد. تغییرات مکرر وزن به صورت به دست آوردن یا از دست دادن مقدار زیادی وزن در مدت کوتاه نیز می تواند جز علائم پرخوری عصبی باشد. در نهایت با تمام حساسیتی که نسبت به اندام خود دارند، ممکن است با وزن ایده آل و متناسب خود فاصله داشته باشند و یا در محدوده بیشتر از آن وزن قرار داشته باشند. البته در برخی افراد مبتلا به پرخوری عصبیلاغری مفرط یا کمبود وزن شدید نیز دیده می شود. عوارض بیماری پرخوری عصبی چیست؟ • مشکلات دستگاه گوارش ناشی از پرخوری عصبی از جمله: یبوست (به علت استفاده از مسهل ها)، التهاب در قسمت مری (به علت استفراغ مکرر)، ورم معده به علت استرس، نفخ و احساس پری کاذب معده
• کمبود انرژی
• مشکلات روحی ناشی از پرخوری عصبی از جمله: افسردگی، پرخاشگری، وسواس (احساس اضطراب، احساس گناه)
• سوء تغذیه ناشی از رعایت رژیم های سخت و نادرست
• مشکلات دهانی و دندانی در پرخوری عصبی (خرابی دندان ها، زخم در دهان یا درد در لثه) همچنین مطالعه کنید: توصیه هایی ساده برای سلامت دستگاه گوارش
• کم آبی بدن و عوارض آن ناشی از پرخوری عصبی
• اختلالات قاعدگی در زنان
• افتادگی و خشکی پوست؛ عارضه شایع در پرخوری عصبی
• نازک شدن موها و کم مویی همچنین مطالعه کنید: سلامت پوست حین رژیم های کاهش وزن درمان بیماری پرخوری عصبی درمان پرخوری عصبی بطور معمول از طریق مشاوره روانشناسی یا مشاوره روانپزشکی و نیز ممکن است همراه با آن نیاز به درمان دارویی نیز در این افراد وجود داشته باشد. درمان دارویی پرخوری عصبی توسط داروهای ضد افسردگی (فلوکستین) انجام خواهد شد.
هر دو این درمان ها به صورت تخصص پیگیری می شود و گاهی نیاز به درمان به صورت بستری بیمارستانی خواهد بود. درمان این بیماری طولانی مدت است و ممکن است تا یکسال طول بکشد. توجه داشته باشید که در این مورد تنها دارو درمانی نمی تواند فرد را از بیماری پرخوری عصبی نجات دهد. مشاوره و درمان دارویی همزمان در درمان بیماری پرخوری عصبی نیاز است. حتی اگر علائم خفیف این اختلال در شما وجود دارد سعی کنید درمان پرخوری عصبی را زودتر شروع فرمایید. در کنار درمان اصلی بیماری، بیمار نیاز به جبران مایعات (در صورت سوء مصرف داروهای دیورتیک، …) و در برخی موارد سوء تغذیه و جبران کمبود برخی ویتامین ها و … خواهد داشت. همچنین درمان مشکلات گوارشی که در فرد بیمار به پرخوری عصبی؛ به علت برگشت مکرر اسید معده به دهان به صورت عمدی (استفراغ) و یا اسهال های مکرر و عوارض آن ایجاد شده است نیز نیاز خواهد بود.
در شرایطی که حساسیت روحی فرد و افسردگی آن به میزان مناسبی کنترل شد، در کنار جلسات مشاوره روانشناسی برای کنترل پرخوری عصبی، می توانیم از جلسات مشاوره تغذیه و دریافت رژیم غذایی شامل سه وعده اصلی و دو میان وعده نیز کمک بگیریم
2 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]