تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852661996




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توهین به رئیس جمهوری تا کی؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شهروند: هنگامي كه به جوامع توسعه‌يافته نگاه مي‌كنيم، در مطبوعات آنها جملات و نقدهاي گسترده‌اي را عليه مقامات ازجمله روساي‌جمهوري يا نخست‌وزيران آنها مي‌بينيم؛ اين نقدها حتي در قالب كاريكاتور و طنز نيز هست، به‌طوري كه در مواردی به تمسخر و حتي توهين تنه مي‌زنند.

 ايرادي به كار آنان نيست، هرچند در آنجا نيز حرمت مقام رياست‌جمهوري يا نخست‌وزير و سایرین را حفظ مي‌كنند؛ زيرا اعتبار اين جايگاه‌ها فراتر از وضع شخصيتي است كه در آن قرار گرفته است؛ ولي ظاهرا ما هنوز عادت نكرده‌ايم كه نوعي از توازن و اعتدال را در این موارد رعايت كنيم. كساني كه در يك مقطع كوچك‌ترين انتقادي از رئيس‌جمهوري وقت را برنمي‌تابيدند و حتي مخالفت با وي را تا حد دشمني با پیامبر(ص) نابخشودني معرفي مي‌كردند، امروز كارشان به جايي رسيده است كه به صغير و كبير مقامات رحم نمي‌كنند و هرچه دلشان مي‌خواهد مي‌گويند و مي‌نويسند. اگر اين تحول دايمي بود، باز هم قابل تحمل بود؛ ولي مشكل از آنجا آغاز مي‌شود كه خداي نكرده رئيس‌جمهوري از خودشان شود، توهين كه سهل است، كوچكترين انتقاد را نيز برنمي‌تابند و كمر به قلع‌و‌قمع منتقد خواهند بست.
رئيس‌جمهوري و دولت فعلي اين افتخار را دارند كه تحت شديدترين اتهامات و دروغ‌ها قرار دارند و كماكان با آرامش به كار خود ادامه مي‌دهند؛ ولي به قول معروف در ديزي باز است، حياي گربه كجا رفته است؟ اينكه بتوان هر توهيني را روا داشت و با مانعي روبه‌رو نشد، دليل موجهي براي ادامه اين كارها نيست.

اگرچه هر شخص حقيقي نيز بايد حرمت و احترام و امنيت داشته باشد و از اين حيث ميان رئيس‌جمهوري و وزير و وكيل با مردم عادي تفاوتي وجود ندارد، ولي جايگاه حقوقي اشخاص نيز ذاتا واجد حرمت است كه نبايد آن را ناديده گرفت؛ حتي مي‌توان موافق این گزاره بود كه سياستمداران و مسئولان (همه آنها) بايد تحمل بيشتري از نقد را داشته باشند و چنان نباشد كه منتقدان به‌سرعت مورد بازخواست قرار گيرند، ولي نبايد چنان باشد كه به قول معروف از آن طرف بام بيفتيم و هرچه را خواستيم بر زبان بياوريم؛ فقط به این دلیل كه مورد تعقيب قرار نمي‌گيريم.

قضيه از اين قرار است كه در يكي، دو ماه گذشته حملات گسترده و خارج از نزاكت و ادب و توهين‌آميزي عليه آقاي رئيس‌جمهوري انجام شده است. اين حملات نه‌تنها عليه شخص وي، بلكه عليه وي به صفت جايگاه و مسئوليت او نيز هست. ماده ٦٠٨ قانون مجازات اسلامي (تعزيرات) مختص به توهين‌هايي است كه عليه افراد مي‌شود و مستلزم شكايت شخصي است. ولي ماده ٦٠٩ درخصوص توهين به مقامات دولتي است كه حتي نيازي به شكايت آن مقام نيست و دادستان بايد به‌طور مستقل عليه فرد توهين‌كننده اقدام كند. در اين موارد حتي شايسته نيست كه مقام دولتي به‌طور مستقيم وارد شكايت شود؛ زيرا توهين بيش از آن‌كه به وي باشد، عليه موقعيت و جايگاه او است و مدعي‌العموم صلاحيت و مهم‌تر از آن وظیفه دفاع از اين جايگاه را برعهده دارد.

پرسشي كه ممكن است براي هر كسي پيش آيد، اين است كه آيا مسئولان ذيربط در برخورد با توهين‌ها و هجمه‌هايي كه به هر يك از مقامات كشوري مي‌شود، يكسان برخورد مي‌كنند؟ نه‌تنها در مقطع حاضر، آیا در گذشته نيز مشابه امروز برخورد مي‌شده یا به تعبیر دقیق‌تر برخورد نمی‌شده است؟ به عبارت ديگر اگر كوچك‌ترين ايرادي يا اتهامي متوجه مقامات قضائي شود، با آن همان‌طور برخورد مي‌شود كه در مورد مشابه عليه مقامات اجرايي دولت گفته مي‌شود؟ يا با توهين‌ها عليه مقامات اجرايي فعلي همان‌طور برخورد مي‌شود كه با مقامات اجرايي در دولت گذشته برخورد مي‌شد؟

در اين مورد آقاي جهانگيري به صورت ظريف و محترمانه‌اي اين نقد را ابراز داشتند: «به معاون حقوقی رئیس‌جمهوری تذکر داده‌ایم تا از دستگاه قضا پیگیر این توهین‌ها باشد؛ تلاش ما این بوده که تا حد امکان وارد پیگیری قضائی این توهین‌ها نشویم، مگر در مواردی که آشکارا به رئیس‌جمهوری و هیأت دولت اهانت می‌شود. البته انتظار ما از دستگاه قضا این است که آنها منتظر شکایت دولت نباشند. به‌ هر حال حرمت رئیس‌جمهوری باید رعایت شود و وقتی این توهین‌ها انجام می‌شود، خود قوه قضائیه باید با آن برخورد کند.» بنابر این روشن است كه دفاع از اين جايگاه‌ها، دفاع از فرد نيست، هرچند كه اگر از افراد هم دفاع شود، ايرادي ندارد؛ ولي دفاع از این جايگاه، دفاع از نظام است. اگر امروز جلوي اين هجوم‌ها گرفته نشود، فردا خيلي سخت خواهد بود.

نكته ديگر اين‌كه دفاع از اين جايگاه و برخورد با توهين‌كننده، به نفع توهين‌كننده و مجرم نيز است؛ زيرا وقتي كه وي مرتكب خلاف مي‌شود و مجازاتي متوجه او نمي‌شود، اين علامت را به او مي‌دهیم كه كارش صحيح است و مي‌تواند ادامه دهد. اين پيام خدمت به او نيست، بلكه ظلم به او است. انجام چنين رفتار مجرمانه‌اي در او نهادينه مي‌شود و كم‌كم متوجه مي‌شويم كه يك فرهنگ مبتذل و سخيف و غيراخلاقي عرصه جامعه و رسانه‌ها را به اشغال خود درآورده است. بخشي از مسئوليت چنين وضعي به عهده كساني است كه وظيفه برخورد با آنان را داشته‌اند ولي انجام وظيفه نكرده‌اند.




۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن