واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
شغل بیشتر مردم ایران چیست؟ اگر نگاهی به بازار اشتغال بیندازیم خواهیم دید که گرایش به مشاغل خدماتی در ایران افزایش یافته است، تا جایی که به روایت آمار امروز مشاغل خدماتی بالاترین سهم اشتغالزایی را در بازار کار دارد.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ کارشناسان اقتصادی معقتدند از آنجایی که مشاغل خدماتی از ثبات و امنیت مناسبی برخوردار نیستند بهتر است دولت بسترهای توسعه اشتغال را در زمینه های مختلف مانند کشاورزی، صنعت و تولید فراهم کند. برخی آمارها حاکی از این است که چندی پیش 300 شغل خدماتی وجود داشت اما امروز ظرفیتهای جدیدی در حوزه خدمات ایجاد شده و تعداد مشاغل این حوزه افزایش یافته است.*سهم اشتغال در بخشهای عمده فعالیت اقتصادیآخرین آمار مرکز آمار از چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال 94 درباره مشاغل خدماتی حاکی است: بررسی میزان اشتغال در بخشهای عمده فعالیت نشان میدهد بیشترین درصد شاغلان در بخش خدمات و کمترین درصد شاغلان در بخش کشاورزی مشغول به کار بودهاند، به طوری که سهم شاغلان 10 ساله و بیشتر در بخش خدمات 51.5 درصد، در بخش صنعت 32.4 درصد و در بخش کشاورزی 16.1 درصد بوده است.میانگین نرخ بیکاری در سال 93 معادل 10.6 درصد بود که میزان بیکاری سال 94 رشد 0.4 درصدی نسبت به آن داشته است. نتایج این طرح نشان می دهد تعداد جمعیت فعال (شاغل و بیکار) در کشور 24 میلیون و 701 هزار و 177 نفر است که از این تعداد 2 میلیون و 729 هزار و 92نفر بیکار هستند.نرخ بیکاری برای سال 94در مناطق شهری کشور12.2 و در نقاط روستایی 8.1درصد گزارش شده است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، بیکاری جوانان 15 تا 24ساله معادل 26.1 درصد است که برای مردان این گروه 22.3 و زنان 42.8 درصد اعلام شده است.هم اکنون اقتصاد ایران بر سه پایه اصلی خدمات، صنعت و کشاورزی شکل گرفته و نیروهای کار شاغل در بازار کار کشور در این سه گروه قرار دارند.در حالی که اشتغال در بخش کشاورزی با کمترین اقبال از سوی کارجویان روبه روست، بخش خدمات نه تنها بالاترین میزان جذب را به خود اختصاص داده بلکه بیشترین تعداد متقاضیان کار را نیز در اختیار دارد اما کارشناسان معتقدند اشتغال در بخش صنعت باعث کاهش نرخ بیکاری و ایجاد مشاغل پایدار در کشور میشود.*علت تمایل به اشتغال در بخش خدمات چیست؟
حمید حاج اسماعیلی، فعال بازار کار با بیان اینکه مشاغل خدماتی همیشه پایدار نیستند میگوید: مشاغل خدماتی در فصولی از سال کاهش یا افزایش مییابند بنابراین اگر کشور دچار مشکل شود این مشاغل پایداری خود را به سرعت از دست میدهند همچنان که میتوانند به سرعت ایجاد ظرفیت کنند.وی با تأکید بر اینکه دولت در بخشهای گردشگری و IT سرمایهگذاری کند می افزاید: دولت باید فرصتهای شغلی این بخشها را به تناسب نیاز بازار کار در اختیار کارجویان و دانش آموختگان قرار بدهد. در کشورهایی که اقتصاد آن مبتنی بر تولید نیست و نیاز به سرمایهگذاری برای تاسیس بنگاههای خدماتی رو به کاهش است، رونق بخش خدمات هم بیشتر است.این فعال حوزه کار میافزاید: از آنجا که عمده فعالیتهای کشاورزی و صنعتی در کشور در اختیار دولت است و مشاغل مستمر و پایدار در بخش صنعت بیشتر تعریف میشود، ظرفیت سازی و توسعه آن کمتر اتفاق افتاده و به تبع آن، رشد و جهش اشتغال در بخش صنعت نیز کمتر دیده میشود.
منبع: تسنیم
95/5/31 - 12:26 - 2016-8-21 12:26:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]