واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در حالی که استقبالی از کارتهای خرید نشد، بانک مرکزی از مهرماه کارتهای اعتباری خرید با سقف اعتبار 50، 30 و 10 میلیون تومان را ارائه خواهد کرد که همچنان نگرانی از بابت نقدشوندگی اعتبار این کارتها جود دارد. به گزارش دانا، بانک مرکزی روز گذشته سقف اعتبار کارتهای خرید اعتباری را از 6 تا 10 میلیون تومان به 50 میلیون تومان افزایش داد، بانک مرکزی در طرح جدید خود که ادامه راه طرح سال گذشته دولت مبنی بر ایجاد تحرک در بخش تقاضا است، کارت خرید اعتباری کالای مصرفی که نگاه ویژهای به کالای تولید داخل دارد، سه کارت طلایی با سقف اعتبار 50 میلیون، نقرهای با سقف 30 میلیون تومان و برنزی با سقف 10 میلیون تومان طراحی شده و از مهرماه در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
سال گذشته بانک مرکزی کارت خرید اعتباری را طراحی کرد اما زمان توزیع آن آنقدر طولانی شد که استقبال آنچنانی از این کارتها نشد و این در حالی بود که در زمان اعلام چنین طرحی خریداران کالای مصرفی دست از خرید برداشتند و عملا بازار در رکود عمیقتری درگیر شد.
در کنار این مسائل همواره این موضوع مد نظر بوده که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، برخی افراد به معاملات صوری برای خرید کالای مصرفی ورود کنند. این گفته به معنای آن است که شاید برخی از افراد کارت خود را با قیمت کمتری به فرد دیگری به فروش برساند و از مبلغ نقدی آن در جای دیگری استفاده کنند، که به نظر میرسد این مبالغ بیشتر در حوزه مسکن صرف شود.
همچنین موضوع بسیار مهم آن است که افرادی که از اعتبار کارتهای خرید استفاده میکنند، آیا توان بازپرداخت اقساط 12 تا 36 ماهه اعبتار 50 میلیون تومان را دارند یا این طرح هم برای بانکها طلبهای بسیاری را رقم میزند.
در این رابطه کاظم دوست حسینی کارشناس حوزه بازار پولی و بانکی، در گفتوگو با میزان، اظهار کرد: کارتهای اعتباری خرید در نظام بانکی کشور به دست فراموشی سپرده شدهاندو این در حالی است که در تمام جهان از سیستم اعتبار در نظام بانکی استفاده میشود.
وی افزود: ورود بانکها به اعتبار بخشی به مشتریان موضوع بسیار خوبی است اما باید سازوکاری تعریف شود تا تمام مشتریان به چرخه اعتبار وارد نشوند تا شرایط نامطلوبی برای نظام بانکی رقم نخورد.
دوست حسینی با بیان اینکه در ایران هر مشتری چند حساب بانکی دارد، گفت: تعدد حساب بانکی در موضوع اعتبار بخشی به مشتریان مشکل آفرین خواهد بود.
وی بیان کرد: طرح بانک مرکزی و دولت برای رونق بخشی به تولید و اقتصاد از طریق تحریک تقاضا کمک شایانی داشته باشد.
این کارشناس بازار پولی و بانکی، نقد شوندگی، کارتهای اعتباری خرید را خطرناک دانست و گفت: کارتهای خرید اعتباری تنها باید برای خرید کالا استفاده شود و نباید از پول نقد آن استفاده شود زیرا دیگری تاثیری بر رونق بازار نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: اگر کارتهای اعتباری در بازار خرید و فروش شود یا از پول نقد آن استفاده شود، تخلف خواهد بود و برای جلوگیری از چنین تخلفاتی سازمان امور مالیاتی باید جرایم بسیار سنگینی را در نظر بگیرد.
دوست حسینی در انتها خاطرنشان کرد: تا زمانی که حجم تولید رونق نگیرد و قیمت تمام شده کالا کاهش پیدا نکند، انگیزه مردم برای خرید کالای تولید داخل افزایش پیدا نخواهد کرد و رونق به بازار وارد نخواهد شد.
با این تفاسیر میتوان گفت که ارائه کارتهای اعتباری خرید طلایی رنگ به تمام افراد امکان پذیر نخواهد بود زیرا، بازپرداخت 50 میلیون تومان در طی 12 تا 36 ماه در توان تمام افراد نیست و از سوی دیگر نیاز است تا نظام بانکی برای نقد نشدن اعتبار کارتهای خرید چارهای بیاندیشد، زیرا در حال حاضر بانکها وام خرید کالا در قالب کارت خرید ارائه میدهند و با وجود آنکه افراد مجبور به خرید کالا هستند، اما بارها دیده شده که اعتبار 10 تا 20 میلیون تومانی این کارتها به پول نقد با میزان کمتری بدل میشود.
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]