واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
اگر به تازگی با لکه های پوستی مختلف روی پوستتان مواجه شده اید پیشنهاد می کنیم به دنبال عامل ایجاد کننده آن ها باشید و ابتدا آزمایشات لازم مربوط به کبد را انجام دهید و سپس به سم زدایی از بدنتان بپردازید لکه های پوستی بدن و صورت ، یکی از بیماری های پوستی می باشد که معمولا به علت ضعف کار کبد و دستگاه گوارشی بوجود می آیند . از مواد مؤثر در ایجاد و پدیدار شدن لکه های روی پوست ( بخصوص پوست صورت ) می توان به جذب سموم بیش از حد معمول روده ها و یبوست اشاره کرد که عامل تشدید کننده لکه ها می باشد . همه چیز درباره لکه های پوستی و درمان آنها آفتاب و تابش مستقیم خورشید نیز در ازدیاد آنها نقش بسیار مهمی دارد . برخی از لکهه های پوستی ، بیشتر در زمان آبستنی خانم ها پیدا می شود و در بانوان و دخترانی که دارای اختلال در سیکل قاعدگی هستند هم بوجود می آیند . برخی علت ازدیاد لکه ها را خوردن غذاهایی که دارای مواد رنگندانه ای زیاد هستند مثل گوجه و بادمجان ( بخصوص سرخ کرده آنها ) را عامل زیاد کننده لکه ها می دانند . گاهی اوقات لکه های پوستی به دلیل کثیف شدن خون و ازدیاد چربی و قند آن می باشد که در این صورت باید با داروهای تصفیه کننده خون نظیر عناب ، کیالک ، زرشک و غیره به تصفیه آن پرداخت . کاهش اسید مترشحه معده ، انگل های روده و بیماری های قلبی از دیگر علل زیاد شدن لکه های پوستی هستند . در این بخش از مجله سلامتی راستینه ، 22 نسخه طبی و گیاهان دارویی که برای از بین بردن لک های پوستی مفید و مؤثرند ، آورده شده است . درمان لکه های پوستی با گیاهان دارویی نسخه ۱: استفاده از بخور بابونه جهت از بین بردن لک های پوستی و روشن شدن پوست مفید است . برای این کار 20 گرم بابونه را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده و پس از شستن صورت و پوست با صابون ، صورت را به مدت 15 الی 20 دقیقه با آن بخور دهید . نسخه ۲: مقداری پوره مغز بادام تلخ ( حدود 5 مثقال ) را در یک استکان آب انجیر حل کنید و بمالید .
نسخه ۳: پودر خاکستر گیاه خارشتر 20 گرم ، سیاه دانه 20 گرم ، صبر زرد 20 گرم ، همگی را مخلوط کرده ، نرم ساییده و در مقداری سرکه یا عسل حل کنید و هر شب به محل لکه بمالید .
نسخه ۴: ده گرم گل بابونه را با 5 گرم تخم گشنیز ، 5 گرم برگ شنبلیله و 5 گرم برگ گشنیز مخلوط نموده و به صورت نیمکوب درآورید ، سپس روزی دو مرتبه صورت را با آن بخور دهید .
نسخه ۵: چهل گرم انزروت ( گنجیده ) را با 20 گرم کتیرا مخلوط نموده ، نرم ساییده و در یک استکان شیر بز حل کرده بمالید .
نسخه ۶: ده گرم برگ توت را با 10 گرم بهمن سرخ ، 10 گرم بهمن سفید و 10 گرم نمک مخلوط کرده ، نرم ساییده با عسل خمیر کنید و بمالید .
نسخه ۷: استفاده از بخور 7 گیاه نیز مفید است . جهت تهیه ی بخور 7 گیاه ، 15 گرم بابونه را با 15 گرم برگ آویشن ، 15 گرم سبوس گندم ، 15 گرم سبوس برنج ، 15 گرم گل زوفا ، 15 گرم برگ شنبلیله و 15 گرم افسنطین مخلوط کنید و شبها بخور دهید .
نسخه ۸: مالیدن روغن مصطکی که در سرکه یا شیر حل شده باشد مفید و مؤثر است .
طرز تهیه روغن مصطکی : روغن زیتون 35 مثقال ، مصطکی 5 / 10 مثقال . مصطکی را نیم کوب کرده و با روغن زیتون مخلوط نموده و در شیشه ای بریزید و در آن را محکم بسته و در پاتیل سنگین ( از جنس سنگ ) در میان آب بجوشانید تا مصطکی درون شیشه ذوب شده و در روغن حل شود . این روغن را باید در موقع مصرف گرم کنید .
نسخه ۹: بیست گرم برزک قرمز بریان کرده ، ( بو داده ) را با 20 گرم آب انجیر خمیر نموده و بمالید . نسخه ۱۰: مالیدن روغن ترب یا پودر 20 گرم تخم ترب که در کمی شیر حل شده باشد مفید است . طرز تهیه روغن ترب به این شرح است : آب برگ ترب را قبل از آنکه بذر پیدا کند ، گرفته در روغن زیتون ریخته و بجوشانید تا آب آن از بین برود ( به شرط این که نسوزد ) روغن باقیمانده ، روغن ترب است .
نسخه ۱۱: ریشه ایرسا 20 گرم ، آرد خردل 5 گرم ، بوراکس ( بوره ارمنی 5 گرم ) تخم خربزه 10 گرم ، تخم شاهی 10 گرم ، آرد باقلا 15 گرم ، تخم ترب 10 گرم همگی را مخلوط کرده نرم ساییده و با کمی سرکه یا آب انجیر خمیر کنید و بمالید .
نسخه ۱۲: چهل گرم پوره مغز بادام شیرین را با 10 گرم پودر بوره ارمنی مخلوط کرده با کمی شیر خمیر نموده و بمالید .
نسخه ۱۳: مالیدن روغن گل بابونه و روغن دانه شنبلیله بطور متوالی در طول 3 هفته مفید و مؤثر است .
طرز تهیه روغن دانه شنبلیله : یک سیر ( 75 گرم ) تخم شنبلیله را نیمکوب کرده و در نیم لیتر آب بجوشانید تا نصف آب آن بخار شود سپس صاف نموده آن آب را در روغن کنجد یا زیتون مخلوط کرده با آتش ملایم آن قدر بجوشانید تا آب ها بخار شود و روغن بماند .
نسخه ۱۴: آرد جو 5 مثقال ، آرد باقلا 5 مثقال ، آرد نخود خام 5 مثقال ، آرد عدس 5 مثقال ، آرد برنج 5 مثقال و آرد تخم شنبلیله 5 مثقال همگی را مخلوط کرده با کمی شیر ( برای پوست های خشک ) یا کمی آبلیمو ( برای پوست های چرب ) خمیر نموده و بمالید .
نسخه ۱۵: استفاده از محلول گل سرخ مرکب علاوه بر رفع لکه های پوست در ، از بین بردن نشانه آبله و زخم از روی پوست و زایل نمودن
لکه های تیره ( خال های پوست ) مفید است .
مواد لازم : گل سرخ 5 / 5 مثقال ، گل بنفشه 3 مثقال ، گل نیلوفر 3 مثقال ، صندل سرخ 3 مثقال ، صندل سفید 3 مثقال ، تخم کاهو 3 مثقال ، تخم کاسنی 3 مثقال .
طرز تهیه : کلیه اجزای فوق ( به غیر از گل سرخ ) را مخلوط کرده نرم ساییده . گل سرخ را بجوشانید و آب آن را صاف نموده به سایر اجزاء اضافه کنید چند قطره گلاب که با کمی سرکه مخلوط شده باشد را به آن افزوده و خوب بهم بزنید و هر بار کمی از آن را پوست بمالید .
نسخه ۱۶: پانزده گرم گل بابونه را جوشانده و آب صاف شده آن را به پوست بمالید و تا هنوز خیس است سفید آب کف روی آن مالیده و این عمل را تا 7 شب متوالی تکرار کنید .
نسخه ۱۷: مالیدن پونه تازه له شده بر روی پوست در دو نوبت صبح و عصر اثر شفابخشی در رفع لکه های پوستی به ویژه لکه های سیاه پوستی دارد .
نسخه ۱۸: چنانچه پوست موز را گرفته و آن را با آب تخم خربزه مخلوط نموده و بر صورت یا لکه های پوستی بمالید نتایج رضایت بخشی خواهد داشت .
نسخه ۱۹: اگر یک استکان آب شاهی را با یک ثلث استکان عسل مخلوط کنید و آن را بهم بزنید تا به صورت مایعی کامل و یک دست درآید سپس به کمک یک تکه پنبه هیدروفیله صورت را با آن در دو نوبت صبح و عصر بشویید و بگذارید خودش خشک شود و بعد آن را با آب صاف بشویید اثر قابل ملاحظه ای در رفع لکه های پوستی دارد .
نسخه ۲۰: پانزده گرم آرد جو را با 15 گرم پودر مغز بادام ، 15 گرم پودر نشاسته ، 15 گرم کتیرا ، و 15 گرم بوره ( بوراکس ) مخلوط کرده ، با کمی شیر خمیر کنید هر شب به صورت بمالید و صبح با آب گرم بشویید و این عمل را تا بهبودی کامل ادامه دهید .
نسخه ۲۱: سفید آب قلع ، باقلا ، عدس ، پوست تخم مرغ ، پوره مغز بادام تلخ ، تخم ترب و نشاسته ( از هر یک یک قاشق غذا خوری ) همگی را مخلوط نموده و نرم بکوبید سپس با شیر ، آب خیار و یا آب گشنیز تازه له شده خمیر کنید و بمالید .
نسخه ۲۲: ده گرم پودر کندر را با 10 گرم پودر مصطکی و 10 گرم مَرُمکی پودر شده مخلوط کرده و با آب پیاز کوهی خمیر نمایید و به پوست و صورت بمالید .
جهت از بین رفتن لکه های پوستی در صورت و همچنین روشن نمودن آن مصرف داروهای تصفیه کننده خون و مقوی کبد نیز توصیه می شود .
27 مرداد 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]