تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ربا خوار از دنيا نرود، تا آن كه شيطان ديوانه اش كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846114849




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش طبقات اجتماعي در توسعه جامعه مدني


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نقش طبقات اجتماعي در توسعه جامعه مدني
حميدرضا عسگري در سرمقاله امروز روزنامه آفرینش این گونه نوشت: رشد و گسترش لايه‌ها و اقشار مختلف هرجامعه بيانگر نوع حركت و نگرش آن ملت به سمت افق‌هاي پيش روست. بسته به نوع نگاه حاكمان و سياست گذاران و نحوه حمايتشان از فعاليت‌هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، برخي گروه‌ها و اقشار خاصي از جامعه داراي فرصتي براي پيشرفت و گسترش نسبت به ديگر لايه‌هاي جامعه مي‌شوند كه كمتر مورد توجه قرار گرفته اند.

به عنوان مثال درجامعه‌اي كه حكومت برنحوه فعاليت‌هاي سياسي و يا اقتصادي توجه ويژه دارد، شاهد رشد احزاب سياسي و كارتل‌هاي اقتصادي منسجم خواهيم بود كه به تبع آن افرادي كه درجايگاه امور سياسي و اقتصادي قرار مي‌گيرند، از امتيازها و تسهيلات بيشتري نسبت به اقشارفرهنگي جامعه برخوردار مي‌شوند. اما اين نگرش موجب تبعيضاتي درجامعه مي‌گردد كه بعضا شكاف ميان طبقه‌اي به وجود مي‌آورد.

دردوران كنوني شكاف طبقاتي يكي از مهمترين مولفه‌هاي اعتراضات و ناخرسندي‌هاي اجتماعي مي‌باشد كه در هيچ جامعه‌اي قابل پذيرش نيست. گرايشات و حمايت‌هاي خاص از نهله‌اي سياسي، اقتصادي و اجتماعي باعث به وجود آمدن دو قشر ضعيف و غني مي‌گردد. آن دسته از اقشاري كه مورد حمايت هستند در راس هرم قرار مي‌گيرند و آن دسته ازاقشاري كه از حيطه حمايت‌ها دور مي‌مانند در پايين ترين مراتب جامعه جاي خواهند گرفت.

ناهمگوني اقشار جامعه، معضلي است كه درتمام برنامه‌هاي گروهي و مشاركتي كشورها تاثير گذار است و موجب بي ميلي اكثريت جامعه براي شركت در امورات حكومت مي‌گردد. اما بهترين و كاراترين مدل چينش اجتماعي، روش حمايت از طبقه "متوسط رو به رشد" مي‌باشد. طبقه‌اي كه در نقطه تعادل حمايت‌ها قرار گرفته و نه غرق در نعمات خاصه قرار دارد و نه محروم از تسهيلات اجتماعي است.

رشد و افزايش آگاهي اين طبقه مي‌تواند موجب تسري برنامه توسعه محور كشور گردد و ميل به مشاركت درامور سياسي، اقتصادي واجتماعي را افزايش مي‌دهد. امروز دركشورما نيز رشد اين طبقه در بخش‌هايي از جامعه درحال شكوفه زدن است.

افزايش آگاهي‌ها از حقوق شهروندي و استفاده از وسايل ارتباط جمعي كم كم اين توانايي را به اقشار متوسط جامعه ما داده تا تاثيرگذاري خود را درجهت دهي به خواسته‌ها و نيازهاي جامعه را به سمع و نظر مسولان برسانند. متعاقباً نتايج اين افزايش سطح آگاهي‌ها خود را در حمايت از نظام و خواسته‌هاي آن نيز نمايان مي‌كند.

اما همانطور كه رشد اين طبقه موجب افزايش سرعت توسعه كشورمي‌گردد، برخورد و جلوگيري از رشد اين قشرنيز تبعات منفي بسياري براي كشور به همراه خواهد داشت. مهمترين عارضه‌اي كه موجب آسيب به اين قشر مي‌شود محدوديت‌ آزادي‌هاي اجتماعي است. اين قبيل محدوديت‌ها خود را در قالب سانسور‌هاي رسانه‌اي، برخوردهاي تبعيض آميز سياسي و ويژه خواري‌هاي اقتصادي نمايان مي‌سازد.

براساس توانايي‌هايي كه اين اقشارمتوسط دارند از هرگونه اطلاعات سياسي، اقتصادي، فرهنگي واجتماعي باخبرمي‌شوند و اخبار دريافتي خود را با رفتار وگفتار مسولان رسمي كشور مي‌سنجند، درصورت عدم تطابق واقعيت‌ها اين قوه تشخيص را دارند كه بفهمند حقيقت ماجرا چيست؟ آن وقت است كه قضاوت خواهند كرد و درصورتي كه گفتار مسولان و رسانه‌هاي خودي را صحيح تلقي نكنند، سلب اعتماد مي‌شوند و در خوشبينانه ترين حالت آهسته به سمت بي تفاوتي و بي اهميتي به برنامه كشور گرايش پيدا مي‌كنند!. لذا اين توصيه را به مسولان و دستگاه هاي كشور داريم تا كه به طور سليقه‌اي با اقشار جامعه برخورد نكنند و بينشي محترمانه نسبت به عقايد آنها داشته‌ باشند.


تاریخ انتشار: ۰۷:۱۶ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - 17 August 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن