واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
جنگ تندروها و روحانی بر سر لغو کنسرت های موسیقی در ایران / رویارویی دولت و علم الهدی بر سر صدای ساز و نوا در خراسان رضوی
کارزار بین المللی حقوق بشر در تارنمای رسمی خود با اشاره به لغو همگی کنسرت های موسیقی در استان خراسان اشاره می کند که نبردی نهفته میان دولت اعتدالی حسن روحانی و تندروهایی که تفسیر سخت گیرانه ای از مسائل مذهبی و فقهی دارند بر سر کنسرت های موسیقی و برگزاری آن ها در شمال شرقی ایران در جریان است.
روز نو : کارزار بین المللی حقوق بشر در تارنمای رسمی خود با اشاره به لغو همگی کنسرت های موسیقی در استان خراسان اشاره می کند که نبردی نهفته میان دولت اعتدالی حسن روحانی و تندروهایی که تفسیر سخت گیرانه ای از مسائل مذهبی و فقهی دارند بر سر کنسرت های موسیقی و برگزاری آن ها در شمال شرقی ایران در جریان است.
به گزارش "سايت روزنو"، "عبدالرضا رحمانی فضلی" وزیر کشور ایران درباره لغو کنسرت های موسیقی در استان خراسان رضوی از قوه قضاییه پاسخ خواست. او خطاب به آیت الله صادق آملی لاریجانی در 7 اوت 2016 نوشت:"ما نمی توانیم درباره نیت نوازندگان و تصمیمات آنان براساس پیش داوری های مان قضاوت کنیم این کاری اشتباه برای تصمیم گیری درباره ارائه مجوز به کنسرت است. این درست نیست".
این سایت می افزاید:"در تاریخ 5 اوت گذشته غلامعلی صادقی" دادستان خراسان رضوی از لغو کنسرت سالار عقیلی خواننده محبوب در شهر سبزوار و لغو تمام کنسرت های بعدی در آن استان خبر داد. او اعلام کرد که این رویه تا زمان تعیین چارچوبی از سوی شورای فرهنگی آن استان ادامه خواهد داشت". او اعلام کرده بود این تصمیم در پاسخ به شکایات صورت گرفته توسط نهادهای مذهبی در استان و اعتراض اقشار مختلف مردم و برای جلوگیری از اسیب رسانی به جامعه بوده است.".
این سایت اشاره می کند که تنها وزیر کشور کابینه روحانی نبود که نسبت به لغو کنسرت های دارای مجوز رسمی و قانونی از خود واکنش نشان داد بلکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در مورد کنسرت سالار عقیلی اشاره کرده که تمام مجوزهای لازم صادر شده بودند.
کارزار بین المللی حقوق بشر می افزاید:"از زمان روی کار آمدن حسن روحانی در سال 2013 میلادی محافظه کاران مذهبی به تدریج حملات خود را علیه کنسرت های موسیقی افزایش داده اند و برای لغو آن ها دولت او را تحت فشار قرار دادند. حملات در ابتدا بر روی نوازندگان زن متمرکز شده بود اما اخیرا نیروی انتظامی و قوه قضاییه در این مسئله وارد شده اند و استدلال می کنند که به دلیل مسائل اخلاقی کنسرت ها را لغو کرده و از برگزاری آن جلوگیری می کنند. در 18 مه گذشته اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خراسان رضوی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که علل لغو کنسرت ها آن گونه که بیان شده بودند یعنی مواردی چون کشف حجاب زنان، رقص، اخلال در نظم عمومی، موسیقی غیر اسلامی و گناهان ارتکابی و روابط نامشروع توسط برخی از شرکت کنندگان در این کنسرت صحت ندارند". حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت ارشاد یک گام فراتر گذاشت و در تاریخ 20 مه اعلام کرد که لغو تمام کنسرت ها در حال حاضر یک اقدام هماهنگ شده بوده است".
این سایت اشاره می کند که برخوردهای اخیر در حالی صورت می گیرد که در ماه ژوئن سال 2015 میلادی میان دولت و نیروی انتظامی توافق حاصل شد که اطمینان کسب شود که کنسرت های دارای مجوز می توانند بدون لغو شدن برگزار گردند. با این حال، اکنون حتی کنسرت های دارای محوز قانونی نیز با مداخله نیروی انتظامی لغو می شوند. در تاریخ 22 جولای سال جاری نیز معاون رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح از نیروی انتظامی خواست تا برای مقابله با آن چه آفات اخلاقی و فرهنگی در سرتاسر جامعه به نام برگزار کنسرت خوانده بود وارد عمل شود. هم چنین در 29 مه سال جاری نیز آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد ،مركز خراسان رضوی و ازحامیان اصلی لغو کنسرت ها گفته بود که باید زمینه برای متوقف کردن افرادی که فعالیت های مفسدانه و خارج از نزاکت انجام می دهند فراهم می شود. او گفته بود که نباید از جنگ روانی ایجاد شده از سوی عده ای "بی بند و بار" ترسید".
این در حالیست که علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی در طرف دولت روحانی قرار دارد و تلاش کرده تا از حقوق هنرمندان و موزیسین ها برای برگزاری کنسرت حمایت کند او گفته است اگر قانونی برای ممنوعیت کنسرت ها در آن استان وجود دارد باید اجازه بدهند که مسئولان استانی بدانند او می گوید شرایط کنونی یک تناقض آشکار است".
این تارنما در پایان می نویسد"علیرغم دارا بودن مجوز های قانونی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ده ها کنسرت از نوازندگان و خوانندگان برجسته ای چون کیهان کلهر و شهرام
ناظری در آن استان در ماه ها اخیر لغو شده اند".
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]