واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: عاشور اکرمی در گفت و گو با پانا عنوان کرد: تحصیل حدود 41درصد دانش آموزان آذربایجان شرقی در رشته های فنی وحرفه ای معاون آموزش متوسطه استان آذربایجان شرقی گفت: معاون آموزش متوسطه استان با بیان اینکه هنرستان های استان حدود 35 هزار دانش آموز را شامل می شود، گفت: داتش آموزان در بیش از 90 رشته فنی و حرفه و کاردانش در هنرستان های استان به تحصیل اشتغال دارند.
۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ مرداد ساعت 14:36
عاشور اکرمی در گفت و گو با خبرنگار سرویس آموزش و پرورش پانا از آذربایجان شرقی ، در خصوص وضعیت فعلی هنرستان های استان گفت: یکی از شاخص های مهم دستگاه آموزش و پرورش کشور سهم دانش آموزان هنرستان ها از کل دانش آموزان پایه های دوم و سوم دوره دوم متوسطه است. در این زمینه در سال تحصیلی 95-1394 حدود 1/41 درصد دانش آموزان این پایه ها در دوره دوم متوسطه تحصیل می کنند.
معاون آموزش متوسطه استان با بیان اینکه هنرستان های استان حدود 35 هزار دانش آموز را شامل می شود، گفت: در بیش از 90 رشته فنی و حرفه و کاردانش در هنرستان های استان به تحصیل اشتغال دارند که حدود 28/19 درصد این هنرجویان هم در هنرستان های فنی و حرفه ای و 82/21 درصد هم در شاخه کاردانش در حال فراگیری رشته های مربوطه هستند.
اکرمی گفت: کیفیت بخشی آموزشی به عنوان یکی از الویت های مقام عالی وزارت همواره در در دستور کار دستگاه استانی آموزش و پرورش بوده است. کسب رتبه های کشوری در مسابقات و جشنواره های هنرستان های فنی و حرفه ای وکاردانش هم به عنوان یکی از شاخص های کیفیت بخشی می تواند بیانگر جهت گیری خوب این آموزش ها در استان قلمداد شود.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه برگزاری این مسابقات و جشنواره ها طیف وسیعی از هنرجویان هنرستان ها را در بر گرفته و یکی از برنامه هایی است که باعث تحرک و پویایی تمام هنرستان ها می شود.
اکرمی خاطرنشان ساخت: سال تحصیلی 95-1394 سال درخشش هنرجویان هنرستان ها ی استان در مسابقات و جشنواره ها بود. در این سال تحصیلی 35 هنرجو توانستند به عنوان هنرجویان برتر کشور در مرحله پایانی مسابقات و جشنواره ها حضور یابند.
وی افزود: در مسابقات علمی عملی هنرستان های فنی و حرفه ای 12 هنرجو توانستند به عنوان هنرجویان برتر کشور انتخاب و در مرحله نهایی این مسابقات حضور یابند. حاصل تلاش مجموعه این هنرجویان عزیز نیز کسب 2 مقام اول ، 3 مقام دوم و 1 مقام سوم کشور بود.
معاون آموزشی اداره کل استان اذعان داشت: در جشنواره هنرهای تجسمی هنرستان های فنی و حرفه ای نیز 5 هنرجو به عنوان هنرجوی برتر کشور انتخاب شدند که حاصل تلاش آن ها کسب 1 مقام اول و 4 مقام چهارم کشوری بوده است.
اکرمی تصریح کرد: از هنرجویان هنرستان های کاردانش هم 15 هنرجو توانستند به عنوان هنرجویان برتر کشور به مرحله نهایی مسابقات علمی کاربردی راه یابند. حاصل تلاش این عزیزان هم کسب 3 مقام اول، 1 مقام دوم و 2 مقام سوم بوده است.
وی یادآور شد: در جشنواره مهارت های هنری هنرستان های کاردانش هم دو نماینده استان توانستند 2 مقام دوم کشور را به دست آورند.
برنامه محوری در آموزش و پرورش آذربایجان شرقی محور اصلی است
عاشور اکرمی اظهار کرد: برنامه محوری به عنوان یکی از الویت های مدیر کل محترم استان وجزء راهبردهای مهم معاونت آموزش متوسطه استان بوده و در این زمینه این معاونت به طراحی برنامه تعالی مدیریت منطقه ای اقدام و قراردادهای لازم را برای تحقق شاخص های این برنامه در شهریور ماه 1394 با تمام نواحی و مناطق استان منعقد نموده است.
وی محور های مهم برنامه تعالی را ،افزایش پوشش تحصیلی دوره دوم متوسطه و جلوگیری از ترک تحصیل، افزایش سهم آموزش های فنی و حرفه ای وکاردانش خصوصا در بخش دختران، توسعه رشته های با زمینه صنعت و کشاورزی، ایجاد مراکز کارآفرینی در هنرستان ها، کمک به تخصیص بهینه نیروی انسانی و تلاش در جهت ارتقاء شاخص های آموزشی خصوصا در بعد امتحانات نهایی و تلاش برای افزایش قبولین کنکور دانشگاه سراسری برشمرد.
اکرمی به افزایش 2 درصدی قبولی امتحانات نهایی اشاره کرد و افزود: دانش آموزان استان در کنکور سراسری با کسب رتبه های 5 و 7 گروه آزمایشی علوم تجربی و رتبه 7 گروه آزمایشی علوم ریاضی به لحاظ تعداد رتبه های زیر 10 بعد از تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد.
ایجاد مراکز کار آفرینی هنرستان های استان گامی بسیار مهم در اقتصاد مقاومتی
معاون آموزش متوسطه دستگاه تعلیم و تربیت استان گفت: ابلاغ سیاست های اشتغال توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و همچنین برنامه بسیار مهم اقتصاد مقاومتی دستگاه آموزش و پرورش استان را بر آن داشت تا با استفاده از ظرفیت سند تحول بنیادین به ایجاد مراکز کارآفرینی در هنرستان های استان اقدام نماید.
اکرمی بیان داشت: این مراکز در قالب برنامه آموزش همراه با تولید و با استفاده از ظرفیت های قانونی مانند تبصره 75 قانون بودجه عمومی نسبت به تولید کالاها و خدمات اقدام نموده و آنها را در بازار عرضه می کنند.
وی از اهداف ایجاد این مراکز به تقویت روحیه کارآفرینی و خود باوری و افزایش اعتماد به نفس هنرجویان هنرستان ها اشاره کرد و افزود: این مراکز به هنرجویان کمک می کنند تا با ایجاد کسب و کارهای کوچک، برای ایفای نقش یک شهروند خوب در عرصه اقتصادی آینده کشور آماده شوند.
معاون آموزش متوسطه استان تصریح کرد: هم اکنون نیز حدود 22 مرکز کارآفرینی فعال در استان داریم و انتظار داریم با با برنامه ریزی مجدانه نواحی و مناطق تمام هنرستان های مستقل استان دارای مرکز کارآفرینی باشند.
وی در پایان اظهار کرد: سال تحصیلی آتی سال بسیار مهمی برای دوره دوم متوسطه استان است. سالی است که این دوره در تمامی مقاطع این دوره 3 ساله شده و تلاش برای استقرار خوب این نظام یکی از برنامه های مهم دستگاه آموزش و پرورش استان و به تبع آن معاونت آموزش متوسطه است و امیدوارم با برنامه ریزی صحیح، پیش بینی دقیق مشکلات و احصاء راهکارهای لازم بتوانیم در استقرار این دوره سربلند باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]