واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: جامعه > مشکلات مردم - تاکنون تعداد زیادی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم اعتراض کردهاند چرا فکری به حال معتادان متجاهر نمیشود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همواره تعداد زیادی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم از دست معتادان متجاهر و موادفروشان جزء در این سرویس گلایه کرده اند و می گویند چرا مسئولان فکری به حال جمع آوری آنها نمی کنند. یکی از این مخاطبان که خود را كيومرث معرفی کرده در این باره نوشته است: نقاط مختلفي در تهران هست كه معتادها علناً به كشيدن ميپردازند و فروشندهها هم علناً ميفروشند. بارها شده از يك نقطه در مولوي با ماشين عبور كردم كه ميبينم نزديك ماشين ميشن و داد ميزنند: شيشه، پايپ، كوفت و زهرمار موجود است. آخه اين چه وضعيه؟ با چه جرأتي به پسرم اجازه بدم از خونه بره بيرون براي بازي، براي ورزش، براي سينما رفتتن، بالاخره جوونه، اينا رو ميبينه. از بين صد تا جوون بالاي 15 سال، اگه يك نفر هم به طرف اين جور چيزا كشيده بشه، براي بدبختي يك خانواده و يك جامعه كافيه. اون وقت نگرانيها رو از رسانهها، چيزاي ديگه ميبينم. اقداماتی که کافی به نظر نمی رسد در پاسخ به این انتظارات، نهادهایی مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهرداری، نیروی انتظامی، دادستانی تهران و سایر نهادهای قانونی بارها توضیح داده اند هدفشان، کاهش آسیبهای ناشی از رها شدن معتادان متجاهر در خیابانهاست.
چندی پیش عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران بر ضروت جمع آوری معتادان متجاهر تاکید کرد.
دادستان تهران این مطلب را در جلسه ای با حضور سرپرست و قضات ناحیه 10 دادسرای عمومی و انقلاب تهران عنوان کرد که در این جلسه متهمی 20 ساله با بیش از 50 فقره سرقت حضور داشت.
جعفری دولت آبادی در این جلسه با طرح پرسش هایی از این متهم اظهار کرد: اعتیاد متهم به هروئین و شیشه و اینکه انگیزه اش از ارتکاب سرقت از منازل، تأمین هزینه استعمال مواد بوده است نشان می دهد که جمع آوری معتادان متجاهر در آمار سرقت نقش جدی دارد و طرح جمع آوری معتادان متجاهر که طی چند ماه اخیر از سوی دادستانی و با همکاری شهرداری، پلیس تهران و سایر دستگاهها اجرا شده است، نمایانگر تأثیر اقدامات پیشگیرانه است.
او ادامه داد: بنابراین قضات دادسراها و دادگاه های انقلاب باید در مقابله با این دسته از مجرمان عزم جدی داشته باشند. اقدامات شهرداری تهران درباره معتادان شهرداری تهران نیز اقداماتی را برای جمع آوری و اسکان معتادان انجام داده. از جمله مجتمع های بهاران را هدف ترک دادن معتادان و بازگرداندن آنها به زندگی عادی در همه مناطق تهران قرار است ایجاد شود که تاکنون در برخی مناطق شهرداری تهران، این مجتمع ها ساخته شده است. از جمله در شرق تهران نیز مجتمع نگهداری از معتادان بهبود یافته راه اندازی شده و شهردار منطقه 7 تهران در این رابطه اعلام کرد: مجتمع بهاران در این منطقه با هدف توانمندسازي اجتماعي مددجويان بهبوديافته از اعتياد راه اندازی شد.
سعید طلوعی با بیان این مطلب گفت: در مجتمع توانمندسازي بهاران، پس از شناسایی افراد آسیب دیده، خدمات اسكان، ارائه خدمات بهداشتي و تغذيهاي و درماني، اصلاح رفتار، حرفه و مهارتآموزي، اشتغالزايي، بازگشت به خانواده و جامعه و پيگيري وضع مددجو ارائه ميشود.
او با تاکید بر اینکه مجتمع بهاران به منظور پایدارسازی افراد بهبودیافته از اعتیاد و تمایل آنها به بازگشت به خانواده راه اندازی شد، توضیح داد: اين مجتمع در زميني به مساحت یکهزار و 120 مترمربع و در 7 طبقه ساخته شد كه به اقشار آسيب ديده يا همان بهبوديافتگان از اعتياد خدمات ارائه می دهد.
چندی پیش، سرویس مشکلات مردم درباره وضعیت جمع آوری معتادان متجاهر از خیابانها، از محمدباقر قالیباف شهردار تهران سئوال کرد.
او در پاسخ گفت: ما هیچ ماموریت و وظیفه ای نداشتیم ولی رسالت انسانی و اخلاقی نسبت به شهروندان این تکلیف را به دوش ما گذاشت. ما منتی بر کسی نداریم. ادعا نداریم در محله هرندی یا شوش یا سیروس یا تختی در منطقه 12 یا دره فرحزاد، معتادان نیستند. ما یادمان نرفته حرفمان چیست. در سطح شهر گفتیم معتادان متجاهر زیادی داریم که دو سوم آنها هنوز در شهر هستند. چرخه اصلاح و ترک معتادان اشکال دارد. هماهنگی با سایر نهادها در مسیر اصلاح معتادان بر عهده شهرداری است. امروز نیز با دادستان تهران جلسه هماهنگی داریم. ولی ممکن است برخی دستگاه هایی که مسئولیت رسمی در این حوزه دارند، اشکالاتی در کارشان هست. مبارزه با اعتیاد زمانی موفق می شود که مردم هم در آن حضور داشته باشند.
قالیباف در ادامه توضیحاتش گفت: قالیباف در جواب تمامی مسئولیتها را از شهرداری در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اداره و تاسیس کمپ های ترک اعتیاد سلب کرد و گفت: ما مسئول راه اندازی و اداره کمپ نیستیم. ما کمک مالی به کمپ های دولتی و خصوصی کردیم تا بخشی از هزینه هایشان را جبران کنند. نمونه این کمکها درباره کمپ شفق بود که با هزینه های شهرداری، شبیه هتل شد. به خاطر همین ضعفهایی که بیان می شود ما دنبال اداره یکی دو کمپ هستیم. منکر این نیستم در برخی از کوچه ها و محلات معتاد و کارتن خواب حضور دارد ولی احتیاج به هماهنگی بیشتر بین 11 دستگاه مسئول و وزارت کشور که سازمان مرکزی این امر است، وجود دارد. حتی یک نوبت هم وزیر کشور به کانکس شهرداری در منطقه 12 آمد و هماهنگی کردیم. 46231
یکشنبه 24 مرداد 1395 - 21:53:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]