واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از دلایل کاهش بهروری صنایع : تعطیلات زیاد سالانه عدم بهره وری عوامل تولید را افزایش داد است ارتقای بهره وری یکی از بندهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است که بند 3 این سیاست ها، محور قراردادن رشد بهره وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار و تقویتِ رقابت پذیری اقتصاد مورد تاکید قرار گرفته است اما آنگونه که کارشناسان اقتصادی می گویند ساختار صنایع در کشور الزامی برای بهره وری ندارد و در این میان تعطیلات زیاد سالانه و عدم تطابق تعطیلات داخلی با بازارهای بین المللی به عدم بهره وری نیروی کار و عوامل تولید دامن زده است .
۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ مرداد ساعت 08:24
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در پایان فروردین ماه امسال در ابلاغیه های جداگانه به دستگاه های اجرایی، تصویب نامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ناظر به پروژه های اولویت دار برنامه های ملی اقتصاد مقاومتی که در آن وظایف و تکالیف هر یک از دستگاه ها برای اجرای این پروژه ها به وضوح مشخص شده است را ابلاغ کرد. محمد علی صادقی کارشناس اقتصادی در گفت وگو با پانا معتقد است بخش خصوصی در صنعت نفت ،برق ،آب و فولاد از ساختاری که بتواند آنها را ملزم به حفظ منافع ملی و بهره وری کند بی بهره است .
به گفته او طبیعی است که در چنین شرایطی بخش خصوصی تنها به منافع خود می اندیشد و چون به منافع خود اولویت می دهند این عدم انطباق به خوبی قابل مشاهده است و عدم توافق با سیستم های دولتی نیز دیده می شود .
این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که نظام قیمت گذاری نیز به گونه ای است که صنایع را به بهبود ساختارها و افزایش بهره وری ملزم نمی کند .
در این میان برخی کارشناسان و صاحبنظران نیز تعطیلی زیاد و عدم تطابق تعطیلی داخلی با بازارهای بین المللی را از دلایل کاهش بهره وری نیروی کار و عوامل تولید می دانند .
شرایط تولید در کشور با بهره وری پائین همراه است
محمود نجفی عضو شورای عالی کار با تاکید براینکه بهبود وضعیت معیشتی کارگران مورد تائید همه است ، گفت: شرایط تولید در کشور به گونه ای که بهره وری عوامل تولید از جمله نیروی کار اندک است و در این میان تعطیلات زیاد سالانه هم به این شرایط عدم بهره وری دامن زده است .
وی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا با بیان اینکه نرخ بهروه وری کشور کمتر از 5 ساعت در روز است ، اظهار کرد: بیش از 120 روز تعطیلی سالانه در کشور وجود دارد که به معنای آن است که یک چهارم سال تعطیلی است که متاسفانه بحثی هم برای ساماندهی آن درکشور وجود ندارد .
نجفی خاطرنشان کرد: درحالی که واحدهای تولیدی 24 ساعت نرخ برق ،آب و گاز ،نرخ بهره و سایر عوامل تولید را می پردازند کمتر از 5 ساعت در روز از عوامل تولید استفاده می شود این به معنای آن است واحدهای تولیدی درآمد بهتری ندارند و نمی توانند حقوق مناسبتری نیز به نیروی کار بپردازند .
وی گفت : درواحدهای کوچک و متوسط بخش عمده ای از هزینه هایی که به تولید سربار می شود در اختیار مدیر واحد تولیدی یا صنعتی نیست و عوامل بیرونی بیشترین تاثیر را بر هزینه های سربار دارد .
عضو شورای عالی کار با اشاره به نتایج یکی از تحقیقات صورت گرفته اظهار کرد: در بررسی که بر تعطیلات سالانه یکی از سالهای مورد بررسی صورت گرفت مشخص سال در ان سال 123 روز تعطیلی سالانه وجود داشت که بخشی از آن ملی و مذهبی بود اما علاوه برآن 14 روز تعطیلی بین تعطیلی هم وجود داشت که در عمل به معنای تعطیلی فعالیت های اقتصادی است .
نجفی تصریح کرد: فرهنگ کار نیز در کشور به درستی شکل نگرفته و کار زیاد تصوری مناسب در ذهن نیروی کار ندارد .
براسای این گزارش رییس سازمان ملی بهره وری ایران به تازه گی از آغاز اجرای برنامه ملی « اجرای چرخه مدیریت بهبود بهره وری در 10 بنگاه بزرگ اقتصادی منتخب» در راستای تحقق اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی خبر داد.
ارتقای بهره وری یکی از بندهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است که بند 3 این سیاست ها، محور قراردادن رشد بهره وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویتِ رقابت پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استان ها و به کارگیری ظرفیت و قابلیت های متنوع در جغرافیای مزیت های مناطق کشور مورد تاکید قرار گرفته است.
براساس این گزارش در ابلاغیه معاون اول رئیس جمهوری به دستگاهها پروژه های مصوب کارگروه های برنامه ملی اقتصاد مقاومتی را برای وزارتخانه های نیرو، راه و شهرسازی، نفت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاونت حقوقی رئیس جمهور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، معاونت اجرایی رئیس جمهور، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شده است .
بر این اساس، دستگاه مربوطه موظف به اجرای این پروژه های اولویت دار برنامه های ملی اقتصاد مقاومتی به عنوان اولویت های اجرایی در سال 95 شده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]