واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:
دیدار اخیر انور عشقی، ژنرال بازنشسته سعودی با مقامات رژیم اسرائیل، جنجال های زیادی را به همراه داشت و با مخالفت های زیادی همراه شد؛ به گونه ای که دولت عربستان ناچار شد به اعلام مخالفت با آن اقدام کند. با این حال، ظهور ناگهانی مطالبی در حمایت از برقراری رابطه با تل آویو در مطبوعات و رسانه های سعودی، از صوری بودن این ابراز مخالفت حکایت دارد.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «تایمز اسرائیل» با بررسی مطالب مربوط به یهودیان و رژیم اسرائیل در مطبوعات و رسانه های سعودی، دریافته که طی هفته های اخیر، حجم مطالبی که در مخالفت با یهودستیزی و حمایت از برقراری روابط با رژیم اسرائیل در آن ها انتشار یافته، روز به افزایش بوده است؛ امری که از زمینه سازی سعودی ها برای عادی سازی روابط با این رژیم حکایت دارد.
در همین راستا، سهام القحطانی، روزنامه نگار سرشناس سعودی، اخیراً در مقاله ای نوشت که خطاب کردن یهودیان با القاب پست، به دوره صدر اسلام مربوط می شود و امروزه نمی توان آن را برای همه یهودیان به کار برد. این در حالی است که تا همین اواخر، وهابیون تندرو سعودی، القاب بسیار تندی را علیه یهودیان به طور کلی به کار می بردند.
یاسر الحجازی، ستون نویس روزنامه «الریاض» نیز نوشت اعراب باید خصومت و کینه خود نسبت به یهودیان را کنار بگذارند. ابراهیم المطرودی، دیگر روزنامه نگار سعودی نیز در یکی از مطالب خود از این گلایه کرد که چرا اعراب، به جای نفرین کردن یهودیان، سعی نمی کنند عوامل موفقیت آن ها را مطالعه کنند.
اما از همه این موارد واضح تر و علنی تر، مطلبی است که احمد عدنان در پایگاه اینترنتی شبکه سعودی «العربیه» منتشر و در آن استدلال کرده که سعودی ها باید بر اساس منافع ملی خود، به صورت مستقیم و بدون واسطه، وارد مذاکره با اسرائیل شوند.
تایمز اسرائیل این تغییر لحن مطبوعات سعودی نسبت به رژیم اسرائیل را به ایران مرتبط دانسته و می نویسد این امر، یک سال پس از حصول توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 اتفاق می افتد که سبب نگرانی عربستان سعودی شده است.
اواخر ماه ژوئیه، انور عشقی، ژنرال بازنشسته سعودی، در رأس هیئتی از تجار و دانشگاهیان عربستان به سرزمین های اشغالی سفر کرد تا مشوق بهبود روابط ریاض- تل آویو باشد. هیئت سعودی در این سفر با شماری از مقامات بلندپایه اسرائیلی، از جمله دوری گلد، مدیرکل وزارت خارجه این رژیم دیدار و گفت و گو کرد.
انجام چنین سفری توسط عشقی که زمانی یکی از اصلی ترین مشاور دولت عربستان به شمار می رفت، یک اتفاق بسیار نادر بود. عشقی بعدتر مدعی شد که سفر وی با مقامات سعودی هماهنگ نشده بود، اما بسیار غیرمحتمل است که وی بدون کسب موافقت حکومت عربستان، اقدام به چنین کاری کرده باشد.
پیش از آن نیز در اوایل سال جاری میلادی، ترکی الفیصل، شاهزاده شناخته شده سعودی و رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان، در نشستی مشترک با ژنرال یاکوف آمیدرور، مشاور سابق امنیتی نخست وزیر اسرائیل حضور پیدا کرد.
به این ترتیب، می توان با قاطعیت گفت که روند جدیدی که در مطبوعات و رسانه های رژیم اسرائیل آغاز شده نیز بخشی از راهبرد بلندمدت این کشور برای برقراری روابط مساعد با تل آویو است. امری که پیش از هر چیز، با هدف ائتلاف سازی جهت مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه انجام می گیرد.
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]