تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834854279




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه گردن زرافه‌ها به این شکل درآمد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت ویدوآل: حتما تاکنون به درازی گردن زرافه‌ها توجه کرده‌اید. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا گردن زرافه‌ها به این شکل است؟ با ویدوآل همراه باشید تا با هم این موضوع را بررسی کنیم.

بحث همیشگی و داغ مباحث علمی چگونگی انتقال صفات بوده و هست. پرسش اصلی این است که کدام صفات وراثتی و کدام اکتسابی‌اند؟ شاید مثال بارز این موضوع گردن دراز زرافه‌ها باشد که برخی معتقد بودند بلندی گردن این موجودات به دلیل این موضوع است که آن‌ها برای خوردن برگ درختان، دائما در حال کشیدن گردن خود بودند و از این رو نسل‌به‌نسل گردن آن‌ها درازتر شده است.
 

چگونه گردن زرافه‌ها به این شکل درآمد؟

 

امروزه این نظریه رد شده و بلندی اغراق‌آمیز گردن این حیوانات را به ژن‌های موجود در بدن‌ آن‌ها نسبت می‌دهند. زرافه را «شتر گاو پلنگ» هم می‌نامند که این خود نشان از عجیب‌ بودن این موجود دارد. زرافه به غیر از گردن دراز و پاهای کشیده‌اش، دارای زبانی به طول تقریبی ۴۵ سانتی‌متر است که این حیوان را قادر می‌سازد تا با مهارت و چالاكی تمام، حتی نازك‌ترین و ظریف‌ترین جوانه درختان را بِكند و تناول کند. زرافه حیوانی گیاه‌خوار و دارای حس شنوایی، بینایی و بویایی بسیار قوی‌ای است.

دانشمندان با رمزگشایی ژنوم زرافه‌ها و خویشاوندان نزدیک آن‌ها مانند اُکاپی‌ها (یا زرافه گردن‌کوتاه). به نتایج جذابی دست یافتند، به‌طوری که مقاله توالی ژنوم زرافه‌ها در ماه می سال ۲۰۱۶ میلادی در مجله «نیچر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) به چاپ رسید و بدین ترتیب راز گردن دراز و پاهای بلند و کشیده این جانور تا حدود زیادی برملا شد. دانشمندان در کشورهای ایالات متحده آمریکا و تانزانیا ماده وراثتی موجود در ژنوم دو زرافه ماسایی (ماسا منطقه‌ای در کنیاست) و یک اُکاپی فلوریدایی را مورد آنالیز و مطالعه قرار دادند. این تحقیق بروز حوادث مولکولی در تظاهرات ژنی را به طرز شگفت‌آوری نمایان ساخته است.
 
زرافه‌ها بلندترین پستانداران روی زمین‌اند که ارتفاع آن‌ها گاهی به ۶ متر هم می‌رسد. این حیوان خارق‌العاده می‌تواند گردن خود را تا ۲ متر دراز کند. این گردن دراز و قد بلند مسلما نیاز به مکانیسم پیچیده‌ای برای کنترل و مدیریت خود دارد که یکی از آ‌ن‌ها پاسخ به این پرسش است که چرا زرافه‌ها به هنگام آب خوردن غش نمی‌کنند. پاسخ ساده است؛ قلب زرافه‌ها دارای یک مکانیسم پمپاژ بسیار قوی است که خون را با فشاری دو و نیم برابر فشار خون بدن انسان پمپاژ می‌کند.


یکی دیگر از شگفتی‌های عجیب در مورد این موجود این است که او می‌تواند با پاهای بلند خود ۶۰ کیلومتر در ساعت بدود (این سرعت از سرعت تیزپاترین اسب‌ها هم بیشتر است) و سوال اینجاست که چگونه می‌تواند با این سرعت، جثه بزرگ خود را متعادل و سرپا نگه دارد. جالب است بدانید زرافه با ایجاد یک شیب مناسب از سطح پشت بدنش تا تنه کوچک، وضعیت پاهایش را متقارن و متعادل نگه می‌دارد. اما اُکاپی نزدیک‌ترین خویشاوند زرافه‌ها قابلیت‌های زرافه را ندارد و این همان جایی است که تفاوت خزانه ژنتیکی موجودات، اختلافات بین آن‌ها را توجیه می‌کند.  

تحقیقات انجام شده روی ژنوم زرافه و اُکاپی نشان می‌دهد که ۱۶ میلیون سال پیش این دو جانور از یک نیای مشترک از هم اشتقاق یافتند و دو گونه جدید را به وجود آوردند. اما در تحقیقات اخیر که در دانشگاه علوم و تکنولوژی تانزانیا و در چند دانشگاه معتبر آمریکا به طور همزمان برگزار شد، این زمان یازده و نیم میلیون سال قبل تخمین زده شده است. در این تحقیق توالی ژنوم زرافه با اُکاپی و ۴۰ پستاندار دیگر مانند گوسفند، گاو و انسان مورد سنجش قرار گرفته است.

دانشمندان ۷۰ ژن را در توالی ژنوم زرافه یافتند که قابل تطبیق در ژنوم هیچ پستاندار دیگری نبود. دو‌سوم این ژن‌ها پروتئین‌هایی را کد می‌کردند که مربوط به فیزیولوژی بدن این جاندار به خصوص سیستم اسکلتی و عروقی بودند. برای مثال ۴ ژن از این ژن‌ها که ژن‌های هموباکس‌اند (توالي‌هاي حفظ شده و مشابهي در تعدادي از ژن‌هايي كه در شكل‌گيري الگوهاي جنين دخالت دارند)، در شکل‌گیری و توسعه ستون فقرات و پاها دخیل هستند.

با توجه با ساختار وراثتی مشابه بین موجودات، به‌ خصوص بین موجوداتی با نیای مشرک، پس چه چیزی عامل ایجاد و بروز تغییر در گونه‌های مختلف است؟ مثلا چرا زرافه‌ها بلند قد هستند اما اکاپی کوتاه؟ به نظر می‌رسد وقوع برخی جهش‌ها و موتاسیون‌ها طی دوران و البته بر اثر انتخاب طبیعی برای نگه داشتن صفت برتر ایجاد شده توسط یک جهش باعث شده تا زرافه‌ها برای حفظ بقا گردن‌ دراز شوند. جهشی که باعث این بلندی قامت شده، در کنار جهشی که منجر به سیستم توربوشارژ قلب این جاندار شده، در کنار هم این امکان را فراهم کرده‌اند تا این حیوان علاوه بر بقا، ازدیاد نسل کند. توالی‌یابی ژنوم این جاندار نکات زیادی را برای محققان روشن ساخت. جالب است بدانید گردن این حیوان مانند گردن انسان دارای ۷ مهره است و دانشمندان معتقدند موتاسیون‌های متعدد باعث افزایش طول مهره‌های گردن این جاندار شده و به همین علت است كه زرافه گردنی بسیار سفت و محكم دارد.





۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن