تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 خرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801186263




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دسیسه اعراب و اسرائیل علیه ایران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیای اقتصاد - داود هرمیداس: پس از احیای روابط اسرائیل با ترکیه، خبرها حکایت از بهبود روابط اسرائیل با عربستان دارد. هفته گذشته افشا شد که مدیرکل وزارت امورخارجه رژیم صهیونیستی با یک هیات سعودی به ریاست «انور عشقی» که از افسران سابق عربستان بوده و اکنون ریاست مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه این کشور را بر عهده دارد، دیدار کرده‌است.

دیدار هیات عربستانی با هیات رژیم صهیونیستی از نگاه تحلیلگران خاورمیانه تلاش عربستان برای بهبود روابط با این رژیم تفسیر شده‌است. در همین زمینه یک استاد دانشگاه درباره بهبود روابط اسرائیل و عربستان معتقد است: «من تهدیدی از سوی اسرائیل متوجه ایران نمی‌بینم. اسرائیل سعی می‌کند تا جایی که می‌تواند کشورهای همسایه ایران همچون عربستان را با ایران درگیر کند تا از این شرایط بهره‌برداری کند.»

داود هرمیداس باوند استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «فرارو» با بیان اینکه در گذر تاریخ در مقاطعی پیش می‌آید که منافع دو رژیمی که گذشته خصمانه‌ای داشته‌اند همسو شود و بنابراین خط‌مشی مشترکی را در پیش بگیرند، گفت: «البته همکاری عربستان و اسرائیل جدید نیست، به‌طوری که چند سال پیش در حمله گسترده اسرائیل علیه لبنان، کشورهایی همچون عربستان تلویحا از سرکوب حزب‌الله حمایت کردند. اما بعد از حوادث بهار عربی و رویارویی عربستان و حامیان این کشور با ایران، همکاری اسرائیل با عربستان جدی‌تر و تا حدودی نیز آشکارتر شده است.»

باوند در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر نمی‌رسد هدف ارتباطات اخیر عربستان و اسرائیل، ایران باشد، گفت: «هر کشوری بر اساس منافع خود موضع‌گیری می‌کند. اسرائیل در مساله برجام موضع‌گیری کرد، چون نیک می‌دانست وقتی ایران (بنابر ادعای واهی آنان) از پیگیری دسترسی به سلاح هسته‌ای چشم‌پوشی کند به نفع اسرائیل خواهد بود.» او ادامه داد: «اما اسرائیل همیشه این خصوصیت را دارد که از غیرمساله، مساله بسازد تا شروع به امتیازگیری کند. یعنی هم امتیاز اقتصادی و تسلیحاتی بگیرد و هم بهره‌برداری سیاسی بکند.

از سوی دیگر هر نوع درگیری میان کشورهای منطقه اعم از عرب با عرب یا اعراب با ایران به نفع اسرائیل خواهد بود.»باوند افزود: «اگر اسرائیل بعد از برجام خود را عقب کشیده به این دلیل است که وقتی می‌بیند عربستان برای مخالفت با ایران به هر اقدامی دست می‌زند لازم نمی‌بیند خود را قاطی ماجرا کند، اما از این اختلاف استفاده می‌کند.»هرمیداس باوند در پاسخ به این سوال که آیا به نظر نمی‌رسد اسرائیل قصد دارد با احیای روابط با ترکیه از یکسو و ایجاد رابطه با عربستان از سوی دیگر در اطراف مرزهای ایران حضور پیدا کند، چنان که ایران در حوزه ادعایی نفوذ اسرائیل حضور دارد،گفت: «این دو با هم فرق دارند.

اسرائیل اتفاقا تمایل دارد حماس وجود داشته باشد؛ چون در شرایط موجود اسرائیل، به هیچ‌وجه آمادگی برای پذیرش یک کشور مستقل فلسطینی را ندارد.» او ادامه داد: «به نظر من اسرائیل ترجیح می‌دهد که کشورهای همسایه ایران را تحریک و تهییج کند و اگر جنگی صورت می‌گیرد میان ایران و کشورهای مسلمان باشد. به عبارت دیگر اسرائیل با زیرکی این کشورها را برای افزایش اختلاف با ایران ترغیب و تهییج می‌کند اما در نهایت سعی می‌کند در رویداد نهایی خود را کنار بکشد و از فرآیند آن بهره ببرد.»





۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن