تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829642318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خرمشاد: جهان اسلام تاکنون از ظرفیت‌های حج بهره لازم را نبرده است


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خرمشاد: جهان اسلام تاکنون از ظرفیت‌های حج بهره لازم را نبرده است
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ما باید از مناسک حج در جهت رسیدن به اهداف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بهره ببریم ولی متأسفانه تا به حال از تمامی این ظرفیت‌ها بهره نبرده‌ایم و دلیل آن نظام سیاسی‌ است که در سرزمین حجاز وجود دارد.


به گزارش ایسنا، محمدباقر خرمشاد عصر امروز در سلسله نشست‌های تخصصی حج که در سازمان حج و زیارت برگزار شد با تبریک ایام دهه کرامت و با بیان این مطلب که در مسئله حج و جهان اسلام باید سه محور اساسی را مورد توجه قرار بدهید اظهار کرد: این سه محور عبارتند از تقسیم‌بندی حج به مباحث سیاسی، فرهنگی و اجتماعی. به لحاظ فرهنگی باید این امر را در ذهن متبادر کنیم که حج یک واجب شرعی است و محدود به زمان و مکان است و مکان در این عمل عبادی برجسته‌تر است.


وی خاطرنشان کرد: ما نماز و روزه را نیز به عنوان فریضه‌های الهی داریم. هرکدام از این‌ها نیز احکامی دارند ولی همچون عبادت حج محسوب نمی‌شوند. مثلاً نماز را ما می‌توانیم در هر مکانی به جا بیاوریم. این که عبادتی همچون حج به زمان و مکان محدود می‌شود این امر برای ما نتیجه‌ای در بر دارد و آن این است که سبب می‌شود یک عبادت جمعی با فضایی معنوی به وجود بیایند.


رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: در حج آیین‌های متنوع و سمبلیکی وجود دارد. انسان‌های قرن 21 ام با فضای پسامدرنیته روبه‌رو هستند. ما فارغ از مسلمان بودن باید به این امر توجه کنیم که حج آیین‌ها و جنبه‌های سمبلیک زیادی دارد. جهان پسامدرنیته می‌خواهد فضایی را برای انسان به وجود بیاورد که انسان از خدا زده شود به همین دلیل سراغ فرقه‌گرایی رفته‌ است. حج و دین اسلام آیین و مناسک متنوعی دارد که افرادی همچون جلال آل احمد، شهید مطهری و سایر افرادی که با دید باز این فریضه را به جای آورده‌اند همواره مجموعه این مناسک را در کنار هم قرار داده اند و یک نظام عبادی و الهی را از این فریضه برای مردم تعریف کرده‌اند.


خرمشاد افزود: حج عبادتی است که بسیار غنی محسوب می‌شود و جزء منحصر به فرد احکام اسلام است. بر اساس تمام این دلایل می‌توانیم بگوییم که حج یک ایستگاه فرهنگی قوی در میان مسلمانان است. اسلام انسان را هم از لحاظ مادی و هم از لحاظ معنوی مورد تعریف و ارزیابی قرار می‌دهد. جهان مادی در مکانی همچون سرزمین حج سبب می‌شود که انسان‌ها به یک روح والا برسند و در مناسک حج، معنویت انسان‌ها در نظر گرفته می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: انسان می‌تواند با دو بال مادی و معنوی خود را هموار کند و حج ایستگاه پمپ معنویت برای مسلمانان است و ما باید از آن‌ها بهره ببریم. به لحاظ اجتماعی نیز حج، معنویات بسیار ارزشمندی را برای جهان اسلام به دنبال دارد. در قرآن کریم برای سامان دادن جوامع اسلامی آن‌ها را به عنوان امت معرفی می‌کند ما اگر بخواهیم امت اسلامی را نشان بدهیم می‌توانیم از مناسک حج بهره ببریم. تمام اقوام و قومیت‌های مختلف حول محور اسلام و کعبه دور هم جمع می‌شوند و حج شکوه امت اسلامی است.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: حج و امتی که در آن قرار می‌گیرند عینیت بخشیدن به مفهوم امت در قرآن را نشان می‌دهند. حج مصداق قرائت است و سبب تعریف و تقویت هویت جمعی مسلمانان می‌شود. ما با جمع شدن در کنار هم هویت‌مان را احیا و تقویت می‌کنیم.


وی خاطرنشان کرد: انسان‌هایی که در حج شرکت می‌کنند و یک ماه از لحاظ هویت دینی و اسلامی تقویت می‌شوند رفتار آن‌ها بعد از پایان یافتن حج بسیار متفاوت می‌شود و با روحیه لطیف‌تری با یکدیگر برخورد می‌کنند. این امر یکی از ابعاد اجتماعی حج در جهان اسلام است. در حج همبستگی اجتماعی ایمان، عقیده و باور به وجود می‌آید.


خرمشاد افزود: همچنین تقویت پدیده‌ای همچون عزت و کرامت حول محور حج در بین جوامع اسلامی شکل می‌گیرد. تقویت وحدت اسلامی یکی دیگر از عوامل موثر اجتماعی در حج است. در طول قرون گذشته همواره تمام علمای دین اسلام و بزرگان به مسئله وحدت تأکید کرده‌اند در حج، تجلی وحدت به عینه دیده می‌شود.


وی در ادامه با اشاره به این مطلب که حج به لحاظ سیاسی نیز دستاوردها و ظرفیت‌های عظیمی را برای جهان اسلام به دنبال دارد گفت: حج به لحاظ سیاسی یک نمایش قدرت فوق‌العاده محسوب می‌شود ولی متأسفانه از این ظرفیت سیاسی به حد کافی تا به حال استفاده نشده است. شاید یکی از علل برائت از مشرکین که امام به آن اشاره فرمودند این بود. حج در قرن 20 و 21 ام ترجمان قدرت ملت اسلامی محسوب می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: افرادی که در مناسک حج شرکت می‌کنند اکثریت از متمولین جهان اسلام محسوب می شوند. اگر هرکدام از آن‌ها هر ساله از نظر مالی ذره‌ای به کشور فلسطین کمک کنند دیگر شاهد این همه هجوم به جهان اسلام نیستیم. حج هم فعل لازم است و هم فعل متعدی. لازم از آن جهت که اراده فعلی و خاصی را انجام می‌دهد و متعدی بر امور سیاسی است.


وی گفت: ما باید از یک تا دو ماه قبل راهکارهای تقویت حج را و بهره‌گیری از ظرفیت آن‌ها را در بین جوامع اسلامی تقویت کنیم و یک اتاق فکری برای آن تشکیل شود تا به مسائل سیاسی مهم جهان اسلام به صورت خاص و عام پرداخته شود. ما اگر از ظرفیت حج بهره ببریم می‌توانیم به هر آنچه می‌خواهیم برسیم.


رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عنوان کرد: اکنون اندیشمندان می‌گویند که جهان از حالت دو قطبی خارج شده است و یک نظام جدیدی در حال شکل‌گیری است. همگی بر این امر تأکید دارند که جهان نباید تک قطبی شوند چرا که در آن صورت یک کشور دیکتاتور می‌شود. این جهان چند قطبی که در حال شکل گیری است یکی از قطب های آن جهان اسلام است و ظرفیت حج در خدمت همین قطب  اسلامی است. آیا حج برای مسلمانان نمی‌تواند در این پیچیدگی یک قدرت و سهم محسوب شود؟ قطعاً که می‌تواند باشد  ما باید یک سری از آرمان‌ها را در حج تغییر بدهیم و آرمان‌هایی را که مد نظر اسلام است را ارائه بدهیم.


خرمشاد تأکید کرد: ما باید برای رسیدن به اهداف خود در حج یک NGO هایی تشکیل بدهیم. حج به لحاظ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارد. در حد فعل لازم یک سری از مبانی آن حاصل شده است ولی در حد فعل متعدی از آن کمتر بهره برده‌ایم و یکی از علل آن اسیر شدن حرمین شریفین در دست نظام سیاسی سرزمین حجاز است. ما اگر بتوانیم این دایره را بازتر کنیم و حداقل‌ها را قبول کنیم، بهره فراوانی می‌توانیم از این مناسک ببریم.








تاریخ انتشار: ۲۳:۴۹ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - 10 August 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن