واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
جهان اسلام بسیار قوی است «پاتریارک کریل» در دیدار با رئیس اداره دینی مسلمانان تاتارستان تاکید کرد: «جهان اسلام بسیار قوی است. ظهور تروریسم در واقع تلاش برای تخریب و سیاه نمایی اسلام در چشم تمام دنیاست.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ «پاتریارک کریل» در دیدار با رئیس اداره دینی مسلمانان تاتارستان تاکید کرد: «جهان اسلام بسیار قوی است. شاید برخی تصور کنند که دنیای اسلام حامل خطرات و تهدیدهایی برای سایر مراکز قدرت است؛ اما من اعتقاد دارم که ظهور تروریسم در واقع تلاش برای تخریب و سیاه نمایی اسلام در چشم تمام دنیاست.»
«پاتریارک کریل» اخیرا در کرملین شهر غازان پایتخت جمهوری تاتارستان با «کامل حضرت سمیع اللین» رئیس اداره دینی مسلمانان تاتارستان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار رافیک محمدشین رئیس انستیتوی اسلامی روسیه و جمیل حضرت فضلییف قاضی ارشد تاتارستان نیز حضور داشتند.
کامل حضرت بر اهمیت گفتگوهای بین دینی کلیسای ارتدوکس و مسلمانان تاتارستان تاکید کرد و گفت: «ما هر کدام در آپارتمان خودمان در یک ساختمان مشترک زندگی میکنیم. اما اگر دردسری به ساختمان ما وارد شود، آنوقت تک تک ما از این اتفاق آسیب میبینیم.»
مفتی تاتارستان به برگزاری مسابقه مشترک فوتبال بین کارکنان اداره دینی اسلامی و متروپولیت غازان اشاره کرد که در آن تیم مشترک «دوستی» و «دوسلیک» تصمیم گرفتند چه کسی پیروز شود. به گفته وی، مسلمانان و مسیحیان ارتدوکس همه با هم به پاسداری از ارزشهای سنتی و مشترک خانواده خواهند پرداخت.
کامل حضرت در پایان از پاتریارک روسیه به خاطر برنامه پرمخاطب تلویزیونی «سخن شبان» تقدیر کرد، زیرا این برنامه مخاطبان زیادی نیز در بین مسلمانان دارد. در این برنامه صحبت از ارزشهای مشترک بشری در میان است.
به گفته کامل حضرت، ولادیکا فیوفان متروپولیت تاتارستان و غازان نیز با حضور فعال و همکاری در اتخاذ مواضع و تصمیمات مشترک، سهم ارزندهای در توسعه روابط مسیحیان و مسلمانان تاتارستان دارد.
پاتریارک کریل نیز ضمن تقدیر و تشکر از کامل حضرت به خاطر مواضع دقیق و درست وی در محکوم کردن تروریسم و افراطگرایی گفت: «جهان اسلام بسیار قوی است. شاید برخی تصور کنند که دنیای اسلام حامل خطرات و تهدیدهایی برای سایر مراکز قدرت است. اما من اعتقاد دارم که ظهور تروریسم در واقع تلاش برای تخریب و سیاه نمایی اسلام در چشم تمام دنیاست.»
وی همچنین تاکید کرد که اسلام به خودی خود نمیتواند خطری برای سایرین به دنبال داشته باشد؛ به ویژه در دوره کنونی چنین چیزی ممکن نیست.
در ادامه پاتریارک کریل از سخنان مفتی درباره ارزشهای مشترک حمایت کرد و گفت: «ما – مسیحیان ارتدوکس و مسلمانان مبانی اخلاقی مشترکی داریم. ما باید برای تقویت اصول اخلاقی در جامعه تلاش کنیم.»
وی در همین رابطه از اتفاقی جالب یاد کرده و گفت: «روزی رئیس جمهور روسیه از مناسبات بین کلیسای ارتدوکس با کلیسای کاتولیک و مسلمانان سوال کرد و به ما گفت که «ما مسیحیان ارتدوکس به مسلمانان نزدیکتر هستیم». رییس جمهور درست میگوید، از نظر سنت و اصول اخلاقی زندگی ما به اسلام نزدیکتر از برخی مسیحیان غرب میباشد که از اصول سنتی اخلاق فاصله گرفتهاند».
پاتریارک تاکید کرد: «اسلام و ارتدوکس به یک گروه شرقی تعلق دارند و در شرق مردم نسبت به نوآوریها در زندگی دینی کمتر تمایل نشان میدهند. ارتدوکس نیز همچون اسلام بر مبنای قوانین جزمی و اخلاق استوار است که غرب با نگرانی به آن مینگرد. من فکر میکنم که این مساله به تنش بین مسلمانان و به اصطلاح مسیحیان انجامیده است. مسلمانان واقعی با دیدن حوادث امروز، نمیتوانند دلیلی روشنی برای آن پیدا کنند و مساله اخلاق معانی متعددی پیدا میکند.»
منبع: مهر
95/5/17 - 11:22 - 2016-8-7 11:22:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]