تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ کس کامل نمی شود مگر هر که را خدا دوست دارد دوست داشته باشد و آن که را خدا دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829826720




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید آب شرب از گرافن و نور خورشید!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: zoomit.ir - ‫کاوه جهان آرای‬‎: مهندسان در دانشگاه واشنگتن صفحات زیست فومی بر پایه‌ی گرافن توسعه داده‌اند که می‌توان با قرار دادن آن در آب شور یا آلوده‌ی سدها یا آبگیرها و تنها به کمک انرژی به دست آمده از نور خورشید آب سالم قابل نوشیدن تولید کرد.

 
 
استفاده از گرافن و نور خورشید برای تولید آب آشامیدنی



فناوری جدید توسعه داده شده برای خالص سازی آب روشی آسان و ساده است که می‌توان به کمک آن به روشی ساده و کم هزینه اب آشامیدنی کشورهای توسعه نیافته و دارای آب‌های آلوده را تامین کرد. این فیلم زیستی از ساختاری دو لایه برخوردار است که در حقیقت از نانوسلولز تولید شده به وسیله‌ی باکتری‌ها ساخته شده‌اند. لایه‌ی پایینی این ساختار از سلولز خالص ساخته شده است در حالی که لایه‌ی بالایی این ساختار دارای اکسید گرافن است. این لایه که رنگ سیاه نیز دارد با جذب نور خورشید گرما تولید می‌کند. سازوکار عملکرد دستگاه بسیار ساده است، با جذب نور خورشید آب تبخیر می‌شود و با رسیدن به لایه‌ی بالایی که دارای ذرات اکسید گرافن است آب تبخیر شده و سپس در سطح بالایی میعان شده و برای نوشیدن در محل مشخصی جمع آوری می‌شود. با توجه به اینکه عمل تبخیر هیچ گونه آلودگی یا نمکی را با خود حمل نخواهد کرد، آب جمع آوری شده قابل نوشیدن بوده و آلودگی به همراه نخواهد داشت.

این ساز و کار ساده و البته زیبا، به لطف لایه‌های ساخته شده از الیاف نانوسلولزی تولید شده به وسیله‌ی باکتری‌ها امکان پذیر شده است چرا که ساختار این لایه‌ها قادرند به خوبی آب را از درون خود عبور دهند در حالی که گرمای لایه‌ی بالایی که مسئول تبخیر آب است نیز حفظ شود. نکته‌ی جذاب و دوست داشتنی این ساختار این است که کل آن در یک مرحله ساخته می‌شود.

اگرچه تاکنون برای چنین کاربردی از گرافن بهره گرفته نشده بود و خود این یک نوآوری به شمار می‌آید ولی پژوهشگرانی که به این فناوری دست یافته‌اند بیشترین نوآوری آن را در فرایند ساخت آن می‌دانند. مشابه فرایندی که درون یک صدف برای ساخته شدن یک مروارید صورت می‌گیرد، این ساختار نیز از روشی مشابه با پوشاندن لایه لایه شکل می‌گیرد. در حقیقت لایه‌ای نازک از ماده‌ای به خصوص به شکلی مداوم با مایعی پوشانده می‌شود که در آن باکتری‌ها به طور پیوسته با تغذیه از مواد مغذی موجود در محل آن لایه را به لایه‌ای سخت از جنس نانوسلولز تبدیل می‌کنند.

در طی این فرایند و با رسیدن به سطح لازم صفحات اکسید گرافن به درون بستر افزوده می‌شوند تا طی فرایند تولید نانوسلولز توسط باکتری‌ها این صفحات لابه لای سلولز تولید شده قرار بگیرند. پس از مدت مشخصی این صفحه به ضخامت معینی می‌رسد و پس از آن با تغییر دادن مایع بستر ساخت صفحه‌ی تازه‌ای از جنس نانوسلولز خالص آغاز می‌شود. با توجه به اینکه سطح تماس این دو لایه به شکلی عالی و کاملا یکنوخات ساخته شده است، مقاومت آن بسیار عالی و از نظر مکانیکی کاملا مستحکم است.

همچنین به گفته‌ی این پژوهشگران لایه‌ی ساخته شده به این روش، بسیار سبک و البته ارزان است و می‌توان این صفحات را به تعداد بسیار انبوه تولید کرد. ویژگی بسیار مثبت دیگری که این سامانه دارد عدم نیاز به پمپ یا لوله کشی‌های زیاد یا حتی انرژی خارجی برای تولید آب است چرا که تنها می‌توان با قرار دادن آن درون آب به تولید آب پاکیزه و تصفیه شده پرداخت. در حقیقت این روش به حدی ساده و مواد مصرفی آن نیز به حدی ارزان است که می‌توان تا چندین تن از این زیست فوم‌ها را به شکلی انبوه و با حداقل هزینه لازم ساخت.

این فرایند ساخت همچنین قابلیت به کار گیری برای ساخت زیست فوم‌هایی با قابلیت قرار دادن دیگر ساختار‌های نانویی برای از بین بردن باکتری‌های آب جهت تولید آب آشامیدنی سالم از هر منبع آلوده‌ای را نیز داراست. این گروه امیدوارند بتوانند از این محصول در مناطقی همچون هند که دسترسی به آب آشامیدنی سالم هنوز هم با دشواری بسیاری مواجه است و تنها منبع انرژی در دسترس انرژی خورشیدی است بهره ببرند. نتایج این پژوهش در نشریه‌ی علمی Advanced Materials به چاپ رسیده است.





۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن