واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
سلامانه : عفونت کلیه یک بیماری دردناک و ناخوشایند ناشی از جابه جایی باکتریها از مثانه به یک یا هر دو کلیه است.
به گزارش پایگاه خبری سلامانه به نقل از nhs این اختلال بسیار جدیتر از التهاب مثانه است و اگر به سرعت درمان نشود، منجر به صدمه دائمی به کلیهها خواهد شد.
علائم عفونت کلیه اغلب در عرض چند ساعت بروز میکند. احساس تب، و یا درد در پشت یا پهلو از علائم رایج این بیماری است.
عفونت کلیه معمولاً زمانی اتفاق میافتد که باکتریها- اغلب یک نوع باکتری به نام ای کولای- از قسمتهای پایینی دستگا هادراری به کلیه میروند. عفونت کلیه در هر سنی رایج است اما زنان بیشتر به آن مبتلا میشوند. در واقع زنان شش برابر بیشتر مستعد دریافت عفونت کلیه نسبت به مردان هستند.
علائم و نشانههای عفونت کلیه معمولاً به سرعت و در عرض چند ساعت ایجاد میشود. شایعترین علائم عبارتاند از: درد و ناراحتی در کمر، یا اطراف ناحیه تناسلی، درجه حرارت بالای بدن، لرز، احساس ضعف و خستگی، از دست دادن اشتها، احساس بیماری و مریضی، اسهال. اگر همزمان دچار التهاب مثانه و یا عفونت مجرای ادرار نیز باشید علائم اضافهتر از این قرارند: درد و یا احساس سوزش هنگام دفع ادرار، نیاز به ادرار کردن مکرر و فوری، وجود خون در ادرار، درد در قسمت پایین شکم.
اکثر افراد مبتلا به عفونت کلیه با درمان از طریق مصرف یک دوره 7 تا 14 روزه آنتی بیوتیک بهبود مییابند. اگر تب، شکم درد، درد در ناحیه کمر یا اطراف ناحیه تناسلی ادامه دار بود، مصرف برخی مسکنها ضروری است.
برای بسیاری از بیماران به غیر از زنان باردار آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین یا کوآموکسیکلاو توصیه میشود.
استفاده از مسکن پاراستامول برای تسکین علائم درد و درجه حرارت بالا مفید است. با این حال داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن توصیه نمیشود چون این داروها خطر ابتلا به مشکلات بیشتر کلیه را افزایش میدهد.
بهترین راه برای پیشگیری از عفونت کلیه، این است که لیه و مثانه خود را از باکتریها عاری نگه دارید. راهنماییهایی برای پیشگیری از عفون کلیه توصیه شده است:
مایعات فراوان بنوشید. نوشیدن مقدار زیادی از مایعات به ویژه آب، برای از بین بردن و شسته شدن باکتریها از دستگاه ادراری و مثانه مفید است. نوشیدن آب قره قاط یا مصرف عصاره زغال اخته نیز به پیشگیری از عفونت دستگاه ادراری کمک میکند.
به محض احساس نیاز، اقدام به ادرار کردن کنید.
اگر یبوست دارید، اقدام به درمان آن کنید چون یبوست میتواند شانس بروز عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهد. برای درمان یبوست میزان فیبر غذایی خود را به حداقل 30 گرم در روز برسانید. درمان کوتاه مدت با داروهای ملین نیز مفید است. مقدار زیادی آب بنوشید.
فراموش نکنید که بهداشت فردی و جنسی، از عوامل بسیار مهم در جلوگیری از عفون کلیهها است. http://www.salamaneh.com/post/51288/%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D9%87
19 مرداد 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]