واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر آموزش و پرورش: مناطق 1تا6 تهران بیشترین تخلف شهریه را دارند/پرداخت پاداش بازنشستگان وزیر آموزش و پرورش گفت: طبق گزارش ها مناطق ۱ تا ۶ تهران بیشترین میزان تخلف دریافت شهریه خارج از عرف مدارس دارند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۱۹ مرداد ساعت 09:41
به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، علی اصغر فانی افزود: خوشبختانه برخوردهای جدی با مدیران و مسئولان مدارس متخلف صورت گرفته است به گونه ای که حتی مدیر یکی از مدارس اخراج و مدیری از سوی آموزش و پرورش به جای فرد متخلف منصوب شد که او نیز با دعوت از اولیاء پول های اضافی را به آنان بازگرداند. فانی گفت: به مسئولان مناطق آموزش و پرورش اعلام کردیم که اگر چنین تخلفاتی گزارش شود آنان خود مسئولند و باید از این مسئله پیشگیری و در صورت وقوع با آن برخورد کنند.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنانش به خارج شدن هدایت تحصیلی از حالت اجباری بودن با دستور رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: اما واقعیت این است که اگر هدایت تحصیلی متوازنی نداشته باشیم مثل امسال با مشکل مواجه می شویم.
فانی درباره نحوه پرداخت بدهی پاداش بازنشستگان این وزارتخانه هم گفت امیدواریم تا پایان سال همه بدهی ها را پرداخت کنیم.
وی با اشاره به پرداخت برخی از بدهی های آموزش پرورش به بازنشستگان این وزارتخانه گفت: در بودجه امسال 4500 میلیارد تومان برای پاداش معلمین در نظر گرفته شد، برای بازنشتگان 93 حدود 7 درصد پرداخت نشده و کل بازنشستگان 94 نیز کلا پرداختی صورت نگرفته است؛ امید واریم پرداختی های ما تا پایان سال انجام شود و بتوانیم کل بدهی هایمان را بپردازیم. البته تمام بدهی های ما به اینجا ختم نمی شود و مثلا پاداش مربوط به ازدواج و یا امور مربوط به فوتی ها هنوز پرداخت نشده است.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه افزود: قطار تغییرات در نظام آموز و پرورش را 10 سالی است که دنبال می کنیم و امسال نوبت پایه دهم که این تغییرات را تجربه می کنند، تا پایان شهریورماه ثبت نامی های این پایه به پایان می رسد؛ نظام آموزشی برای پایه های دهم، یازدهم و دوازهم بصورت هفتگی 35 ساعت خواهد بود که تا پیش از این هفته ای 24 ساعت لحاظ شده بود، این افزایش ساعات تحصیلی به ما کمک می کند تا دانش آموزان را با مهارتهای بیشتری آشنا کنیم، بحث تفکر، سواد رسانه ای، کارآفرینی، انسان و محیط زیست از جمله دروس جدیدیست که به نظام آموزشی پایه های دهم تا دوازدهم اضافه می شود، از جمله دروس مهمی که ما ساعات آن افزایش داده ایم درس تربیت بدنی است که زمان آن را از 1 ساعت به 2 ساعت افزایش داده ایم.
او افزود: در کلاس نهم، هشتم، هفتم و 6 سال ابتدایی آموزش عمومی را دنبال می کنیم اما از کلاس دهم به بعد دانش آموزان وارد دوره های نیمه تخصصی می شود ما در این دوره ها شاخه کاردانش، فنی حرفه ای و نظری را داریم.
او تصریح کرد: ما در پایه دهم 140 عنوان کتب درسی را تالیف کرده ایم که از تعدادی از آنها رونمایی و برخی دیگر نیز زیر چاپ اند؛ ما در تلاشیم تا از 15 شهریورماه کتب درسی را توزیع کنیم؛ ما سالانه 130 میلیون کتاب را توزیع می کنیم که برای چاپ آنها 14 ماه زمان لازم داریم.
او ادامه داد: ما مشکلی برای هدایت تحصیلی نداریم و خود این امر نیز حائز اهمیت است زیرا نمی توانیم اجازه دهیم که تمامی دانش آموزان در یک رشته تحصیلی مثلا رشته تجربی ادامه تحصیل دهند زیرا این امر در زمان کنکور مشکل ساز می شود و تبعات بعدی آن بویژه در زمان اشتغال غیرقابل جبران است.
فانی تاکید کرد: هدایت تحصیلی یک بحث مهم و پذیرفته شده است که خانواده ها باید نسبت به این موضوع توجیه شوند؛ ما از ابتدای سال جاری نسبت به توجیه دانش آموزان و مدیران و کارکنان مدارس اقدام می کنیم اگرچه با افزایش ظرفیت در برخی از رشته ها موفق شدیم اجبار را در امر هدایت تحصیلی حذف کنیم.
او گفت: در سند تحول نظام آموزشی کشور، بحث گسترش آموزشهای فنی حرفه را به جد دنبال می کنیم؛ در این سند، کسب یک مهارت فنی در پایان فارغ التحصیلی دانش آموز مورد انتظار است، یکی از ارگانهای ذی ربط برای تحقق این امر آموزش و پرورش است، صدا و سیما هم می تواند در این زمینه قدمهای مثبتی بردارد، ما ستاد هماهنگی و پشتیبانی از سند تحول را راه انداخته ایم تا با کمک سایر ارگانها به اهداف کلان این سند تحول در نظام آموزشی کشور دست یابیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اجرای سند تحول به عنوان مبنای برنامه ششم توسعه مورد نظر است؛ ما بطور طبیعی تا ایران 1404 به اهداف سند تحول آموزشی دست می یابیم، «سند یک نوع شدن است و نه بودن» ما در سال 1404 نمی توانیم ادعا کنیم که به همه اهداف کلانمان دست یافته ایم بلکه می خواهیم به بیشترین اهدافمان دست یابیم.
او اظهار کرد: ما امرور تعلیم آموزش و پرورش کشورمان را براساس تعلیمات اسلامی دنبال می کنیم، سند تحول خاص آموزش و پرورش نیست و می تواند ناظر بر فعالیتهای صدا و سیما و وزارت علوم هم باشد اگرچه حجم اصلی آن متوجه آموزش و پرورش است.
فانی تاکید کرد: در مدت 3 سال نمی توان مسیر پر از خلا را پر کرد اما در سند تحول بحث نقش آفرینی معلمین به عنوان رکن اصلی تحول مورد نظر است، لازمه تحول در هر سازمانی تحول در منابع انسانی است زیرا توانمندی و انگیزه آنها نقش مهمی در رسیدن ما به اهداف سند تحول دارد.
او تصریح کرد: دولت هم اکنون با مشکلات مالی روبرو است ولی با این تفاسیر اعتبارات ما از حدود 16.8 هزار میلیارد تومان به 30.5 هزار تومان افزایش یافته که تماما در مدت 3 سال صورت گرفته، البته هنوز راه طولانی در پیش است و امیدواریم با رونق اقتصادی در سالهای آینده به منزلت بیشتر معلمان کمک کنیم.
او ادامه داد: شرط رتبه بندی حداقل 6 سال سابقه کار است و هیچ گونه مشکلی برای رتبه بندی وجود ندارد، اجرای بیمه تکمیلی در سال گذشته کلید خورد.
فانی گفت: ما دریافتی های مدارس را رصد می کنیم و در همین دو ماهه گذشته برخی از مجوزها را لغو و برخی از مدیران نیز عزل کرده ایم و مدارسی که بیشتر از حدمجاز شهریه گرفته اند را مجبور به بازگرداندن مازاد شهریه به خانواده ها کردیم.
او یادآور شد: ما تحت هیچ فشاری نیستیم و با متخلفین برخورد جدی می کنیم، حتی مدیران مدارس متخلف را عزل و از سوی آموزش پرورش تعیین کرده ایم، اما برخی مواقع این اولیا هستند که تخلفات را گزارش نمی دهند و البته دلایل خاص خودشان را دارند، بیشترین تخلفات را در مناطق 1 تا 6 داشته ایم و تاکید کردیم که در صورت تخلف این رئیس منطقه است که توبیخ می شود و تا این لحظه اتفاقات خوبی افتاده است، البته این افزایش نرخ شهریه نتیجه یکی دوسال گذشته نیست و سابقه ای طولانی دارد و ما به کمک بازرسان و ناظران در تلاشیم تا جلوی تخلفات مدارس را بگیریم.
او اظهار کرد: اینکه مدارس دولتی از کیفیت بالایی برخوردار نیستند به دلیل مدارس خاص است زیرا این مدارس دانش آموزان با انگیزه را جذب و آنچه باقی می ماند مجموعه ای است که از انگیزه لازم برای درس خواندن و کار کردن برخوردار نیستند، ما می خواهیم تعداد این مدارس خاص را کم کنیم، البته این امر بصورت تدریجی صورت می گیرد و کیفیت مدارس دولتی را هم بالا می بریم.
فانی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم یک مدرسه با یک مدیر توانمند و با انگیزه بهتر می تواند نتیجه دهد و عملا نیازی به پرداخت پولهای بیشتر در مدارس خاص نیست؛ ارتقای مدیرت آموزشگاهی سیاست اصلی ماست، مدرسه هوشمند نوع تکامل یافته مدارس و مدارس کپری از پایین ترین سطح امکانات برخوردارند، حال دانش آموز در یک مدرسه استاندارد بهتر درس می خواند تا در مدرسه ای که از امکانات کافی بی بهره است، ما می خواهیم تا پایان سال 96 مدارس خشتی و گلی را سروسامان دهیم؛ مسئله گرمایش نیز مهم است که این امر نیز باید رفع و رجوع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]