واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جريان فاقد پايگاه اجتماعي نقد را تخريب ميبيند
اگر جرياني از لحاظ پايگاه اجتماعي ضعيف باشد، نقد را تخريب ميبيند و اساساً مرزبندي بين اين دو واژه وجود ندارد.
دكتر عبدالله گنجي، مديرمسئول روزنامه جوان كه در برنامه ويژه خبري دوشنبه شب با موضوع فرهنگ نقد و نقدپذيري در رسانهها شركت كرده بود با بيان اين مطلب گفت: مسئله نقد و تخريب جزو واژههايي است كه اصحاب رسانه به آن متهم هستند و اصحاب قدرت نيز هر زمان كه بخواهند متناسب با شرايطي كه در آن قرار دارند هر يك از اين واژهها را مطرح ميكنند.
وي خاطرنشان ساخت: امروز ديگر تخريب جواب نميدهد، چراكه تخريب زماني مناسب بود كه كانالهاي اطلاع رساني محدود و يكطرفه بود. گنجي خاطرنشان ساخت: اگر جرياني از لحاظ پايگاه اجتماعي ضعيف باشد، نقد را تخريب ميبيند و اساساً مرزبندي بين اين دو واژه وجود ندارد و استفاده از اين دو مفهوم بستگي به تفسيري دارد كه از هريك از آنها ميشود.
نقد و تخريب جزئي از كار رسانه است
در اين برنامه محمد خدادي، مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران درباره اينكه تاكنون رسانههاي ما بيشتر در فضاي نقد هستند يا تخريب، گفت: نبايد نگاهمان به رسانه، نگاه صفر و صدي باشد بلكه بايد نگاه مهارتي به اين حوزه داشت.
وي با بيان اينكه رسانهها هم از فضاي نقد و هم از فضاي تخريب استفاده ميكنند، تصريح كرد: بزرگترين مشكل رسانه در كشور ما اين است كه دانش رسانه داريم اما به مهارت رسانه كمتر توجه شده است.
مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد: اساساً نقد و تخريب جزو كار رسانهاي است ولي نقد بستر اصلاح و تخريب بستري براي كسب منفعت است.
تخريب يكي از مدلهاي ارتباطات راهبردي است
در بخش ديگري از اين بحث شهرام گيلآبادي، استاد دانشگاه نيز اظهار داشت: تخريب يكي از مدلهاي ارتباطات راهبردي است و در جنگ رواني مورد محاسبه قرار ميگيرد و رسانهها نيز با حساب و كتاب سراغ آن ميروند. وي اضافه كرد: از تاكتيك تخريب فراوان استفاده ميشود و رسانههاي ما دائم مشغول طرح و برنامه هستند و گاهي با برنامه به سمت تخريب ميروند.
الياس حضرتي با اشاره به اينكه خبرنگاران زودتر از جامعه مسائل را ميبينند، اظهار داشت: در روزنامه اعتماد، آبرو و حيثيت افراد، مسائل كلي نظام و مباني ديني جزو خطوط قرمز محسوب ميشود.
وي با بيان اينكه اغلب نقدها دلسوزانه است، افزود: بر قوه مقننه كم و بيش نقدهايي صورت ميگيرد، اين در حالي است كه بيشترين فشار بر قوه مجريه وارد ميشود. گيلآبادي با اشاره به اينكه، رسانهها در طول تاريخ خود به دنبال قدرت بودهاند ادامه داد: رسانهها في نفسه قدرت هستند زيرا از مدل و پشتيباني فكري برخوردار هستند. وي با اشاره به كاركردهاي رسانه افزود: متأسفانه آستانه نقدپذيري مسئولين كشور پايين است، اين در حالي است كه رسانهها دوست دارند به حريم خصوصي افراد ورود پيدا كنند. اين استاد دانشگاه با بيان اينكه خط قرمز روزنامه همشهري به عنوان بزرگترين كمپاني رسانهاي مشخص است گفت: هيچ رسانهاي بدون مدل و سياست نيست. گيلآبادي گفت: رسانهها تبديل به قدرت شدهاند، به طوري كه هيچ كس نميخواهد خود را در معرض آنها قرار دهد. مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران( ايرنا) در ادامه با اشاره به اينكه، فضاي عمومي بسيار فضاي مفاهمه است خاطرنشان كرد: متأسفانه گاهي در رسانه فضاي احساسي رشد پيدا ميكند و از سوي ديگر مهارت كنار گذاشته ميشود. وي با اشاره به اينكه مفهوم رسانه در كشور با نوسانات مختلفي مواجه شده است، افزود: رسانه زماني به سمت تخريب پيش ميرود كه دسترسي به اطلاعات وجود نداشته باشد.
همچنين دكتر گنجي در ادامه برنامه با اشاره به اينكه 80 درصد نقد در رسانهها به قوه مجريه است، افزود: قانون انتشار دسترسي آزاد به اطلاعات در كشور اجرا نميشود.
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]