واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
افزایش مصرف ۲۵۰۰ مگاواتی برق در تابستان امسال
روز نو : رشد مصرف تابستان امسال تا این تاریخ حدود ۲۵۰۰ مگاوات نسبت به سال گذشته افزایش داشته که به گفته مدیر کل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی افزایش ظرفیت تولید عملی تابستان از پیک تابستان سال گذشته تا پیک امسال به میزان ۱۲۰۰ مگاوات حرارتی و ۹۰۰ مگاوات برق آبی افزایش یافته است.
غلامرضا مهرداد در نشستی خبری که امروز به منظور تشریح دو طرح ابتکاری برای افزایش ظرفیت تولید نیروگاهها در چارچوب اقتصاد مقاومتی انجام شد، گفت: علاوه بر افزایش ظرفیت تولید عملی و اجرای برنامههای استاندارد به تعمیرات در سال جاری اقدامات ابتکاری دیگری صورت گرفت که حدود ۶۲۰ مگاوات به ظرفیت تولید واحدهای موجود با هزینه اندک و زمان بسیار کوتاه در مقایسه با احداث نیروگاههای جدید اضافه شد.
وی با بیان اینکه نیاز مصرف برق در شبکه سراسری در فصول مختلف متفاوت است، ادامه داد: در فصل تابستان مصارف سرمایشی حدود یک سوم کل مصارف را تشکیل میدهد به همین جهت بیشترین مصرف در این فصل صورت میگیرد.
به گفته مدیر کل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی نیاز مصرف برق در طول شبانهروز متغیر است بهطوری که در فصل تابستان در فاصله ساعت ۱۳ تا ۱۷ که گرمترین ساعات روز است نیاز مصرف به حداکثر خود میرسد، بهطوری که میتوان گفت بیشترین نیاز مصرف به میزان ۵۲ هزار و ۶۹۳ مگاوات در ساعت ۱۴:۵۰ مورخ ۳۰ تیرماه به ثبت رسید.
مهرداد با بیان اینکه باید برای چنین افزایش مصرفی افزایش تولید پیشبینی شود، تصریح کرد: افزایش ظرفیت عملی شبکه سراسری با احداث نیروگاهها و اجرای برنامه تعمیرات استاندارد نیروگاهها اقداماتی بود که برای پاسخگویی به رشد مصرف صورت گرفت.
به گفته وی اجرای برنامه تعمیرات استاندارد نیروگاهها که امری حیاتی در حفظ آمادگی تولید واحدهای موجود است از بعد از پیک تابستان هر سال تا قبل از شروع افزایش مصرف تابستان سال بعد با تدوین یک برنامه دقیق مطابق با استاندارد صورت میگیرد که در سال جاری با توجه به محدودیت منابع مالی برای احداث نیروگاههای جدید سعی شده برنامه تعمیرات بهطور کامل صورت پذیرد، بهطوری که در حال حاضر تقریبا تمام واحدهای شبکه در حال بهرهبرداری هستند.
مدیر کل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه با اجرای تعمیرات و استانداردسازی شبکه هر ساله در سه فصل پاییز، زمستان و بهار میزان مصرف کاهش مییابد، برنامههای خود را در نیروگاهها تدوین و اجرایی میکنیم، اظهار کرد: برای سال جاری نیز تعمیرات از سال گذشته انجام شد و اکنون نیروگاهها با حداکثر ظرفیت در مدار هستند.
مهرداد با بیان اینکه در سال جاری با توجه به تنگناهای مالی و عدم امکان احداث ظرفیتهای کافی جدید، بهکارگیری این روشها برای افزایش ظرفیت مورد توجه قرار گرفته و از بعد از تابستان سال قبل تا قبل از تابستان سال جاری تعداد قابل توجهی از واحدها به سیستم Media تجهیز شدند.
وی با توجه به محدودیتهای منابع امکان افزایش ظرفیت توسعه طرحهای نیروگاهی وجود ندارد، بنابراین از حداکثر امکانات داخلی برای تعمیر نگهداشت استفاده کردهایم، ادامه داد: این طرحهای امسال باعث شد که ۶۲۰ مگاوات ظرفیت اضافی بدون احداث نیروگاه جدید ایجاد شود.
مدیر کل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی ادامه داد: یکی از طرحهای ما کاهش دمای هوای مصرفی توربینهای گازی بوده زیرا نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی با افزایش دمای محیط قابلیت تولیدشان کاهش مییابد به طوری که هر ۱۰ درجه حرارت شش درصد کاهش توان تولید داریم و با توجه به اینکه نیاز مصرف به جهت وسایل سرمایشی در تابستان افزایش مییابد قابلیت تولید این نوع واحدها در شرایط نیاز مصرف به حداقل خود کاهش مییابد.
به گفته مهرداد به منظور غلبه بر این مشکل از چند سال گذشته طرحهای کاهش دمای هوای ورودی به توربینها مورد مطالعه قرار گرفته که به روشهای مختلف در برخی واحدهای نیروگاهی شبکه به اجرا درآمده است.
او افزود: در سال جاری با توجه به تنگناهای مالی و عدم امکان احداث ظرفیتهای کافی جدید به کارگیری این روشها برای افزایش ظرفیت مورد توجه قرار گرفت و بعد از تابستان سال قبل، تابستان سال جاری نیز تعداد قابل توجهی از این واحدها به این سیستم تجهیز شدند.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح در ۱۸ واحد نیروگاهی ۲۶۰ مگاوات افزایش ظرفیت در تابستان سال جاری نسبت به سال گذشته محقق شد، اظهار کرد: با احداث تجهیزات در روی کمپرسور، توربین گازی و پاشیدن آب روی سطح مدیا مسیر عبور هوا دمای هوا به میزان قابل توجهی کاهش مییابد و موجب افزایش قابلیت تولید حدود ۱۰ درصد قدرت نامی واحد میشود ضمن اینکه هر چه دمای محیط بالاتر باشد تاثیر سیستم بیشتر میشود.
مهرداد با اشاره به مزایای طرح یاد شده تصریح کرد: هزینه اجرای طرح به ازای میزان افزایش تولید حدود ۱۰ درصد هزینه احداث نیروگاه جدید است و زمان اجرای طرح عبارت است از چند ماه برای تدارک تجهیزات مورد نیاز و چند روز توقف واحد برای نصب تجهیزات در حالی که احداث نیروگاه جدید گازی به حدود دو سال زمان نیاز دارد.
وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد تجهیزات مورد استفاده ساخت داخل هستند، تجهیزات تصفیه آب این سیستم قابل استفاده در فرآیند تولید واحدهای اصلی نیز است، بالاترین بهرهوری این سیستم در بیشترین هوای دما محقق میشود.
مدیر کل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به دیگر طرح افزایش توان تولید (IGV+) بیان کرد: این طرح نیز یکی از روشهای افزایش توان توربینهای گازی است و در این طرح با اصلاح زاویه ورودی پرههای کمپرسور و افزایش حجم هوای ورودی در شرایط دمای بالای محیط که با پیک مصرف برق همزمان است، سه تا پنج مگاوات به ظرفیت خروجی واحد گازی (V۹۴.۲) اضافه میشود.
وی گفت: این طرح در ۱۵۰ واحد ابلاغ شد و با برنامهریزی دقیق توقف کوتاه مدت واحدها در ساعات کم مصرف شبکه جهت اجرای طرح همکاری به عمل آمد به نحوی که تامین نیاز شبکه مختل نشود.
به گفته مهرداد از ۲۸ واحد دولتی تاکنون طرح در تمامی واحدها اجرا شده و چهار واحد نیروگاه ماهشهر نیز که در شرف بهرهبرداری است در نیمه دوم سال اجرا میشود و از ۴۸ واحد شرکت مبنا طرح در ۳۵ واحد به اجرا درآمده و ۱۳ واحد نیز باقی مانده که قبل از پیک سال آینده اجرا میشود و همچنین از ۷۴ واحد بخش خصوصی تاکنون طرح در ۲۴ واحد اجرا شده و ۵۰ واحد نیز باقی مانده ضمن هماهنگی با مالکین قبل از پیک سال آینده قابل اجرا خواهد بود.
او ادامه داد: در مجموع با اجرای طرح در ۸۷ واحد تاکنون ۳۷۵ مگاوات که بیش از قدرت عملی تابستانی سه واحد (V۹۴.۲) است به قابلیت تابستان امسال اضافه شده است.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح در ۷۱ واحد باقیمانده که در نیمه دوم سال میتواند اجرا شود جمعا ۲۵۰ مگاوات که بیش از قدرت عملی تابستانی دو واحد (V۹۴.۲) است به ظرفیت تولید شبکه در تابستان ۱۳۹۶اضافه میشود، خاطر نشان کرد: هزینه تولید هر واحد مدیا که ۱۵ مگاوات برق اضافه میکند دو میلیارد تومان است و به ازای هر واحد IGV + معادل ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]