محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827473833
شصت و هفتمین عصرانه ادبی از معلمی که شاگرد خود را در عصرانه فارس یافت تا تحول شاعرانگی با کلاسهای امیری اسفندقه
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شصت و هفتمین عصرانه ادبی خبرگزاری فارساز معلمی که شاگرد خود را در عصرانه فارس یافت تا تحول شاعرانگی با کلاسهای امیری اسفندقه
عارفه دهقانی گفت: حضور در کلاسهای مرتضی امیری اسفندقه و نقدهای خانم وحیدی باعث تحول شاعرانگی من است.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، شصت و هفتمین عصرانه ادبی خبرگزاری فارس اختصاص به رونمایی کتاب «زلف ضریح» سروده عارفه دهقانی داشت که توسط انتشارات جمهوری روانه بازار کتاب شده است.
* مودب: عارفه دهقانی شاعری با خاستگاه مذهبی علیمحمد مؤدب از شاعران کشورمان با بیان اینکه هویت ماست که امنیت ما را میسازد، به موضوع آگاهی شاعران اشاره و تصریح کرد: هویت ماست که امنیت ما را میسازد، آگاهی باعث میشود از امنیت برخوردار باشیم و هر ملتی که هویت خود را باخته باشد، به تدریج سایر حوزهها را هم باخته است. قطعاً شعر و ادبیات از آن نقاطی است که اساس هویت ما آنجا تعریف میشود. وی با بیان اینکه ایرانیها خصوصاً در دنیا با شعر شناخته میشوند، بیان داشت: آنچه در زندگی ما ایرانیان نمود بیشتری دارد، اینکه درونیات ما بیشتر اوقات با شعر گره خورده است. وی ضمن اشاره به این مطلب که شاخصترین افرادی که هویت ایرانی را در طول تاریخ ساختهاند، شاعران بودهاند، گفت: وقتی میخواهیم ایرانی بودن خود را تعریف کنیم، به پیشینه هنری و ادبی خود یعنی سعدی و نظامی و... اشاره میشود که باید آنها را بشناسی و هر که بخواهد هویت خود را تعریف کند، خود را با شعر پیوند میدهد. مؤدب به حضور بانوان شاعر در عرصه ادبیات کشور اشاره کرد و گفت: عارف دهقانی از بانوان شاعری است که این سالها در محافل ادبی دیدهایم. این اتفاق خوبی است که در سالهای اخیر افتاده و آن حضور پرتعداد بانوان شاعر است، خصوصاً با خاستگاههای مذهبی که این روزها به لطف خدا، چهرههای بسیاری از خانمها در حال کار و تتبع در حوزه شعر هستند. وی افزود: بسیاری با وجود کمی سابقه، اما کارهای خوبی ارائه میکنند، اما «زلف ظریف» سروده خانم دهقانی از جمله آثاری است که از زبان محاوره و ظرفیتهایی که در گفتوگوی عادی ما هست، بهترین استفاده را برده و از نقاط قوت کار محسوب میشود و در صورتی که این موضوع به خوبی مورد استفاده قرار گیرد، میتواند یک یاز زمینههای تمایز باشد. این شاعر در ادامه با بیان اینکه خانم دهقانی با نگاه شاعرانه سراغ ظرفیتهای زبان محاوره رفته که زبان را متمایز میکند، اضافه کرد: شاعر در چند حوزه میتواند کار جدی ارائه کند، یکی از آنها که خلاقیت هم بیشتر دارد،حوزه گره خوردن زبان روزمره با شعر است. شاعر در یک لحظه زمانی یافتهای دارد که آن شعر را میسازد. مؤدب که اشعاری از کتاب و برخی اصطلاحات آن اشاره کرد و گفت: در برخی موارد مشاهده میشود که شاعر از اصطلاحات روزمره استفاده کرده است. او حتی از همین روزمرگیها در زندگی برای هشدار دادن نسبت به حیات نیز بهره برده است. مکاشفه در زبان یکی از فرصتهای خوبی است که دراختیار شعر است و خود اینها میتواند مبدأ شکلگیری آثار شاخص باشد. وی به اشعار قیصر امینپور اشاره و یکی از شاخصهای شعری در این زمینه را مرحوم امینپور نامید و گفت: او نیز با همین روش شعر سروده است. وی در پایان گفت: اتفاق خوبی افتاده و آن حضور پرتعداد شاعران خانم مذهبی با پرسشهای بزرگ است که امیدواریم بتوانند این مسیر را ادامه دهند، هر چند برخی از شاعران همعصر علیرضا قزوه و عبدالجبار کاکایی چهرههای معاصری بودند که امروز راه را ادامه ندادند، ما معادل علیرضا قزوه در بین خانمها چهرههای معدودی چون؛ پروانه نجاتی و سودابه امینی را داریم که البته تعداد این دست از شاعران اندک است.
* عرفانپور: خانم دهقانی شاعری چند بعدی است میلاد عرفانپور از شاعران دیگر حاضر این نشست به نقد اثر عارف دهقانی پرداخت و با بیان اینکه ما در شعر انقلاب وقتی ورق میزنیم، سرمایههایی داریم که دفتر و کتابهای منتشره را به خوبی میشناسند، گفت: شعر زنان ما طی سی و اندی سال پس از انقلاب به میزان شعر مردان انقلاب رشد و مداومت نداشته است. یکی از دلایل آن اینکه در دهههای نخست، شعر انقلاب آنقدر که عنایت به شعر مردان داشت، به شعر زنان ما توجه نداشت، هم از نظر امکانات ادبی و جلسات مختلف شعر و بعد هم از جنبههای دیگر. وی افزود: الحمدلله در سالهای اخیر، جریانی از بانوان ما در این مسیر شروع به حرکت کردند تا خلأهای موجود در شعر زنان انقلاب را پر کنند. وی با بیان اینکه با شعر جوانان در ارتباط هستیم و در اردوها با شاعران جوان سر و کار داریم، گفت: طی این چند سال، برای برپایی اردوهای بانوان در پی شاعری بودیم که از جهات مختلف برگزیده باشد، معلم و تأثیرگذار و محبوب باشد و...، اما واقعاً کسی که همه را در حد مطلوب داشته باشد را نداریم، ولی چهره های مستعدی هستند که مسیر رشد را آغاز کردهاند و به شخصه امیدوارم سالهای آینده، ما شاعران جامع و چندبعدی به لحاظ شاخصه های ادبی در میان خانمها داشته باشیم. این شاعر به کتاب «آیینهکاری» و کتاب «زلف ضریح» اشاره کرد و گفت: یک انحراف و اشکالی که وارد است به شعر جوان امروز، اینکه ما متأسفانه بیش از حد در نگاه شعر تخصصی شدهایم، مثلاً شعر عاشقانه، آئینی و اشعار محدود به اینها میشود. وی گفت: این تخصصی شدن اشتباه و انحرافی بود که ایجاد شد. شعر اصیل شیعی و انقلاب شعری است که دریافتهای شاعر را در همه ابعاد و مناظر در معرض نمایش گذارد. شعری که همانقدری که به عشق توجه میکند، به سیاست و حماسه نیز عنایت دارد. این انحراف باعث شد شاعری به ظاهر مذهبی داشته باشیم ولی از سوی دیگر براساس وقایع روز،هیچ موضعی نگیرد. به گفته عرفانپور، شعر مطلوب ما شعری است که اتفاقاً عاشقانه و سیاست هم در خود داشته باشد. انتقاد، اعتراض، مدح اهلبیت، مرثیه ایشان نیز در آن دیده میشود، اما در هر حوزهای که هست و هر رنگی که جلوه میکند، رنگ و بو و خلق و سیره آنها را در خود دارد. این شاعر گفت: در آثار خانم دهقانی شعرهایی هست که روح مذهبی دارد و علاوه بر آنها اشعاری در مورد موضوعات اجتماعی، سیاسی، مقاومت و... دیده می شود. شاعر چندبعدی است و دریافتهای متنوع را در شعر ایشان میتوان تحسین کرد، و در واقع شعر او، رویه و رویکرد خوب و قابل تحسینی دارد. وی یکی از مشکلات شاعران را مقطعه شدن آنها در قالبها دانست و گفت: متأسفانه یکی دیگر از مشکلات دیگر، مقطعه شدن در قالبهاست. شاعری که تنها یک قالب را اختیار میکند، مثل رزمندهای است که در میدان صرفاً یک سلاح دارد که نمیتواند در حد اعلای خود مبارزه کند، ولی خانم دهقانی نشان داد در قالبهای مختلف، تبعآزمایی کرده است. وی در پایان گفت: زبان کتاب، نقاط اوجی دارد و تکیه اصلی او در شعر، زبان ساده و نزدیک به محاوره و دور از تکلف است.
* طارمی: نیاز شعر امروز به نقد بیشتر حس می شود طارمی نیز در این نشست به نقد کتاب «زلف ضریح» پرداخت و گفت: تا جایی که فرصت بود این کتاب را مرور کردم، به جرأت میگویم در دوره شعر فارسی در سیر تاریخی شعر امروز و شعر فارسی امروز، هم پرشاعر، هم پرمخاطبتر هستیم و در هیچ دورهای به این اندازه، گستردگی شاعر و مخاطب نداشتهایم. این شاعر تصریح کرد: به این دلیل مذکور، شعر امروز نیازش به نقد از هر دورهای به جهت این تنوع، بیشتر محسوس است. طارمی در ادامه، کتاب «زلف ضریح» را جزو مجموعههایی دانست که هم در حوزه شعر روز و آئینی، خود را معرفی میکند. وی در ادامه گفت: اشعار این کتاب را با دقت خواندم و با دو سؤال به سراغ اشعار رفتم، نخست اینکه مؤلفههای عرفانی در شعر تا چه اندازه حرف تازهای در حوزه آئینی داشته است؟ گرههای خیال کجاست و چطور شاعر مخاطب را همراه کرده است. اصلاً همراه کرده است؟ وی بیان کرد: چند مؤلفه را یادداشت کردم که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛ در یکی از اشعار ابتدایی کتاب با نام «صاحبخانه» نکته جالب اینکه یک نگاه طنزآمیز با رویکرد اجتماعی در شعر آئینی وجود دارد؛ یعنی درد و دلی است با خدا، اما یک نگاه طنزآلود هم همراه دارد. وی افزود: شاعر اشاره به خود دارد و میگوید به جهت اینکه آدم هستم، سر به هوا و... . این یک نگاه و نقد اجتماعی دارد، طنز هم زمانی مؤثر واقع میشود که در خدمت مسائل اجتماعی باشد. طارمی گفت: یک نگاه ذرهبینی در نگاه شاعر وجود دارد و فکر و نگاه شاعر از دنیای شعرش برجسته میشود. آگاهیهای شاعر از آرایههای لفظی و معنایی، خود را در این اثر به خوبی نشان داده است. شعر برگرفته از دانش شاعر شکل گرفته است. وی به تضمین در شعر دهقانی اشاره کرد و افزود: استفاده از کلمات و دستهبندی بین واژههای شاعر اتفاق افتاده است، او یکسری کلماتی را استفاده کرده یا بار عاطفی، تاریخی و ادبی را به دوش میکشد که در دو شکل معنا میکنیم، استفاده مستقیم از آیات با توجه به وزن. من کتاب را کامل دیدم و امیدوارم اتفاقهای خوبی در مجموعههای آتی رخ دهد.
* داوودی: عارفه دهقانی خیلی خوب از فضای شعر در رسانه و به عنوان رسانه بهره گرفته است علی داودی از حاضران دیگر در این مراسم، حضور زنان در فضای شعر و اجتماع را دارای برکاتی برای ادبیات، جدا از بحث نوآوری دانست. وی به چهرههای شاخص شعری بانوان همچون فروغ فرخزاد، پروین اعتصامی اشاره کرد و گفت: همیشه اعتراض میشود که چرا خانمها در جشنوارهها شرکت میکنند. اما عارفه دهقانی خیلی خوب از فضای شعر در رسانه و به عنوان رسانه بهره گرفته است. او فعال است و هر لحظه برای موضوعات مختلف شعر دارد. محتوای اشعار او ارزشی است.
* نوری: پیش از انتشار اشعار را میشنوم نوری در این مراسم به اشعار همسر خود که به تازگی در قالب این کتاب منتشر شده اشاره کرد و گفت: یکی از امتیازات من این است که لحظه لحظه زندگیام با اشعار خانم دهقانی عجین شده و پیش از انتشار، آنها را میخوانم و می شنوم، امیدوارم روز به روز موفقتر باشم.
* دهقانی: حضور در کلاسهای مرتضی امیری اسفندقه و نقدهای خانم وحیدی باعث تحول شاعرانگی من است عارفه دهقانی در پایان این مراسم با ابراز خرسندی از اینکه پس از سالها معلم کلاس اول خود را دیده است، گفت: «زلف ظریف» مجموعه شعر آئینی است که در وصف و مدح اهلبیت سروده شده و به ترتیب مناجات خدا، اهلبیت و امامزادگان را شامل میشود. وی افزود: این اشعار متعلق به سه یا چهار سال اخیر است و حاصل حضور در حلقه شعر روشناست که با حضور مرتضی امیری اسفندقه و حاجسعید حدادیان تشکیل میشود که این جلسات، جلساتی برای تحول شاعرانگی من بود و کمکی که سیمیندخت وحیدی به میکرد را هرگز فراموش نمیکنم. من هر شب با او تماس میگرفتم، شعر میخواندم و او نق میکر و پس از آنکه وارد دانشگاه شدم، با سعید حدادیان و مرتضی امیری اسفندقه آشنا شدم.
در پایان این مراسم، لوح تقدیر از سوی خانم حسینی معلم کلاس اول عارفه دهقانی به وی اهداء شد. انتهای پیام/و
95/03/07 :: 08:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
شصت و پنجمین «عصرانه ادبی فارس» احمد بابایی: شرمنده علیاکبرهای خمینی هستیم
شصت و پنجمین عصرانه ادبی فارساحمد بابایی شرمنده علیاکبرهای خمینی هستیم شاعر آیینی گفت اگر راضی نمیشدم برنامهای با این عنوان برای من برگزار شود به علت این است که ما شرمنده علیاکبرهای خمینی هستیم و تا این شهدا هستند هیچگاه از این شرمندگی خارج نمیشویم به گزارش خبرنگار کتاب وشصت و ششمین «عصرانه ادبی فارس» از شلمچه تا کافیشاپی در تهران/ نثرهایی که زندگی مشترکی را از فروپاشی
شصت و ششمین عصرانه ادبی فارساز شلمچه تا کافیشاپی در تهران نثرهایی که زندگی مشترکی را از فروپاشی نجات داد یک منتقد ادبی گفت این مجموعه روی هم رفته یک جُنگ شعر یا نثر ادبی است و خواننده از شلمچه به کافیشاپی در تهران میرود و حس به صورت گسسته در آن رفت و آمد دارد به گزارش خبرنگشصت و هفتمین عصرانه ادبی فارس
شصت و هفتمین عصرانه ادبی فارسشصت و هفتمین عصرانه ادبی فارس با موضوع رونمایی از زلف ضریح اثر عارفه دهقانی با حضور اهالی شعر و ادبیات در خبرگزاری فارس برگزار شد عکس سهیل صحرانورد1395 03 04 - 18 12 دریافت کل گزارش تصویریشصت و پنجمین عصرانه ادبی
شصت و پنجمین عصرانه ادبیشصت و پنجمین عصرانه ادبی فارس با موضوع پاسداشت شاعر جوان آئینی انقلابی احمد بابایی با حضور اهالی شعر و ادبیات در سالن اجتماعات خبرگزاری فارس برگزار شد عکس علی خارا1395 02 31 - 12 45 دریافت کل گزارش تصویریشصت و ششمین عصرانه ادبی
شصت و ششمین عصرانه ادبیشصت و ششمین عصرانه ادبی فارس با موضوع رونمایی از کتاب های همین و کودکی های ماه اثر عبدالرحیم سعیدی راد با حضور اهالی شعر و ادبیات در خبرگزاری فارس برگزار شد عکس علی خارا1395 03 04 - 13 01 دریافت کل گزارش تصویریهفتمین نمایشگاه صنعت خودرو در اردبیل گشایش یافت
با حضور30 شرکت از استانهای کشور هفتمین نمایشگاه صنعت خودرو در اردبیل گشایش یافت هفتمین نمایشگاه صنعت خودرو حملونقل و قطعات یدکی با حضور 30 شرکت از استانهای کشوردر نمایشگاه بینالمللی اردبیل گشایش یافت ۱۳۹۵ چهارشنبه ۳۰ تير ساعت 15 10 به گزارش پانا استان اردبیل سرپرست نمایشگابنیادسعدی میزبان انجمن دوستداران زبان وادبیات فارسی ارمنستان در ایران
بنیادسعدی میزبان انجمن دوستداران زبان وادبیات فارسی ارمنستان در ایران بنیاد سعدی با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان میزبان انجمن دوستداران زبان و ادبیات فارسی به نام انجمن حافظ شد ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ مرداد ساعت 13 47 به گزارش سرویس فرهنگی پانا برگزاری دورهولایت مطلقهی زبان فارسی بر کشور/ فروغ، شاملو، چوبک، گلشیری و ساعدی اخراجیهای دانشکده ادبیات
گفتوگو با رئیس دانشکدۀ ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه تهران ولایت مطلقهی زبان فارسی بر کشور فروغ شاملو چوبک گلشیری و ساعدی اخراجیهای دانشکده ادبیات غلامحسین کریمیدوستان میگوید موافقم که نویسندگان و شاعران معاصر چه زنده و چه فوت کرده آثاری را خلق کردهاند که بیشتر از ادبینمایشگاه خودرو در اردبیل گشایش یافت
نمایشگاه خودرو در اردبیل گشایش یافت هفتمین نمایشگاه بینالمللی خودرو و قطعات یدکی با حضور هفت استان کشور در اردبیل گشایش یافت به گزارش جوان از اردبیل در این نمایشگاه که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی اردبیل گشایش یافت تولیدکنندگانی از هفت استان کشور شامل تهران آذربایجاندر گفت وگو با فارس مطرح شد «خشکسالی و دروغ» اواسط تابستان اکران می شود/۱۸ دقیقه ممیزی به ۲ دقیقه تقل
در گفت وگو با فارس مطرح شدخشکسالی و دروغ اواسط تابستان اکران می شود ۱۸ دقیقه ممیزی به ۲ دقیقه تقلیل یافت علیزاده گفت با فیلم خشکسالی و دورغ سلیقه ای برخورد شد و در تعامل با شورای پروانه نمایش اصلاحات فیلم به کمتر از ۲ دقیقه کاهش یافت پدرام علیزاده کارگردان فیلم سینمایی «خ-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها