تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845172715




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خبرنگاران تعارف نمی‌خواهند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: وبلاگ > خوش چهره، جلال - فارغ از تعارفاتی که این روزها به مناسبت "روز خبرنگار" نثار خبرنگاران می‌شود، این قشر از سه سو زیر فشار مستمر است؛ نخست افکار عمومی که می‌خواهد خبرنگاران بازتاب دهنده مطالبات آنان باشند. دوم، نهادهای رسمی که همسویی کامل جریان خبررسانی را با سیاست‌های آنان خواستار است و سرانجام تعهد حرفه‌ای خبرنگاران که آنان را میان دو خواست بالا دچار سختی کار و مشکلات مبتلابه کرده است.

خبرنگاران معمولا در چارچوب دو قاعده عمل می‌کنند: اطلاع رسانی با سمت و سوی‌ مشارکت جویانه و مشارکت‌پذیر در خدمت به منافع‌ملی و تحکیم همبستگی دولت و ملت. یا قبول تأثیر تقلیل‌گرایانه رسانه بر افکار عمومی که تنها به بازتاب پیام‌های ابلاغی بسنده می کند. بدیهی است رویکرد نخست در فضایی ممکن است که همه طرف‌ها، آراء عمومی، اصل پرسشگری، دانستن و شفاف سازی را به رسمیت شناخته و خبرنگاران را در قامت این تعریف، نقد و ارزیابی می کنند.
قاعده دوم از خاستگاهی به نسبت سنت‌گرایانه برخوردار است. در این رویکرد شیوه تعامل رسانه‌ها با نهادهای رسمی، مطابق با الگوهای تعیین شده و براساس اهداف القاگری دنبال می‌شود. بنابراین انتشار اخبار مطابق با دلخواه نهاد‌های رسمی انجام می‌شود. بدیهی است قاعده دوم در عصر ارتباطات نه تنها به اعتبار حرفه خبرنگاری آسیب مهلک می‌زند بلکه صاحبان قدرت را که از این رویکرد در کار خبررسانی حمایت می‌کنند، برای اجرای سیاست های خود دچار بحران مشروعیت خواهد کرد. دلیل این امر ویژگی دورانی است که در آن بسر می‌بریم. عصر ارتباطات و جهانی شدن، مفهوم قدرت را در تعامل با افکار عمومی متحول کرده است. نهادهای رسمی باید باور کنند که بهترین کارکرد رسانه‌ها _ که خبرنگاران کارگزاران آن هستند _ جز با روش اقناعی و کسب اعتماد افکار عمومی ممکن نیست. در این دوران لازم است همه طرف‌ها با ظرفیت سازی در خدمت به توسعه کاربردی رسانه‌ها، خود را با پرسش‌های کلیدی و استراتژیک مواجه کنند. به این ترتیب باید تکلیف حرفه خبرنگاری و سیاست‌های مربوط به آن در پاسخ به نیازهایی باشد که زمانه بر خبرنگاران، نهادهای رسمی و همچنین افکار عمومی تحمیل کرده است.
در اینجا روی سخن با نهاد‌هایی است که تصمیم‌سازی آنها می‌تواند بر توانبخشی حرفه خبرنگاری تأثیر مستقیم بگذارد. ظرفیت سازی برای ارتقای کمی و کیفی حرفه خبرنگاری بومی و در رقابت با رسانه‌های جهانی، بدون شجاعت و صرافت پاسخ به پرسش‌های زیر ممکن نیست: چرا باید استانداردها را برای ترسیم خط‌مشی روشن در قبال رسانه‌ها و کارکرد آنها متفاوت از گذشته کرد؟ این تغییر یا اصلاح در پاسخ به چه نیازی است؟ آیا سیاست‌سازان برای این خط مشی و ظرفیت سازی‌ها استعداد لازم را دارند؟ سیاستگذاری‌های رسانه‌ای برای چه کسانی و در چه مکانی انجام می‌شود؟ و سرانجام اینکه این سیاست‌ها با الگوهای زمانه هم سنخ و در خور آن است؟
اکنون اصلاح در روش بهره‌مندی از رسانه‌ها، امری اجتناب‌ناپذیر شده است. خبرنگاران بیش از تعارفات معمول این روزها، خواستار توجه جدی به مقولاتی هستند که اعتبار و کارامدی حرفه آنان را در عصر ارتباطات تضمین کند.




یکشنبه 17 مرداد 1395 - 09:20:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن