محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844231593
جنگ قوانین برای عارضه فیشهای حقوقی/ پرداختهای نامتعارف در نطفه خفه میشوند!
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جنگ قوانین برای عارضه فیشهای حقوقی/ پرداختهای نامتعارف در نطفه خفه میشوند!
کارشناسان معضل فیشهای حقوقی نامتعارف را ناشی از ضعف قوانین نظام پرداخت و دستگاههای نظارتی میدانند که نیازمند قانونی با ضمانت اجرای بالا است.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "جنگ قوانین" تعبیری است که میتوان آن را درباره فضای ایجاد شده توسط فیشهای حقوق به کار برد، با افشای حقوقهای نامتعارف برخی مدیران دولتی ابتدا صحبت از چگونگی رخ دادن این عارضه به میان آوردند که در همان برهه عدهای آن را ناشی از ضعف قوانین نظام پرداخت و دستگاه های نظارتی دانستند به همین جهت قوانین گذشته و توجه نکردن به آن پیش روی قانون های جدید قرار گرفته است.
طرح صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی
اواسط دهه هشتاد، طرح "رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران نظام" که ابتدا "طرح صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی" نام داشت، در مجلس هفتم به تصویب رسید. اما این طرح مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و به همین دلیل دوباره به مجلس برگردانده شد. ایرادت شورای نگهبان به این طرح عبارت بود از:
الف) افزایش مشمولین این طرح علاوه بر مشمولین اصل ۱۴۲ قانون اساسی؛ ب) دیگر اینکه مجلس نمیتواند برای دستگاههای تحت نظر رهبری قوانین الزام آور تصویب کند. با تصویب طرح جدیدی در این زمینه با عنوان «رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران» در مجلس نهم (اردیبهشت ۹۲) و اصرار نمایندگان مجلس بر این مصوبه قوه مقننه با وجود ایرادات مطرح شده توسط شورای نگهبان، این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد.
قانون خود اظهاری اموال مسئولین
سال گذشته بررسیهای مجمع تشخيص مصلحت نظام در زمينه قانون رسيدگی به داراييهای مسئولان، پایان یافت و در این مجمع مورد تصویب قرار گرفت.
نمونهای از موارد مصوبه این طرح عبارتاند از : ماده 1ـ مقامات تعیین شده در اصل 142 قانون اساسی، فهرست داراییهای مسئولان، همسر و فرزندانشان.
مطابق آیین نامه ای که توسط قوه قضائیه ذیل این قانون تهیه و ابلاغ شد، گزارشی از دارایی های کارگزارن نظام در ابتدا و انتهای دوره مسئولیتشان باید به رئیس دستگاه قضا ارجاع داده شود و این قوه باید نسبت به رسیدگی به اموال آنان از جهت بررسی عدم افزایش من غیرحق اقدام کند.
ماده 2ـ به منظور افزایش اعتماد عمومی مردم به مسئولان جمهوری اسلامی ایران و ارتقاء سلامت اداری از تاریخ لازم اجرا شدن این قانون یکی از شرایط تصدی سمت های موضوع این قانون، ارائه فهرست دارایی های خود، همسر و فرزندان تحت تکفل، در قالب خوداظهاری و ثبت در سامانه است.
ماده 3ـ مقامات و مسئولین زیر موظفند در اجرای این قانون، صورت دارایی خود، همسر و فرزندان تحت تکفل خود را قبل و بعد از هر دوره خدمتی به رئیس قوه قضائیه اعلام کنند.
ماده 3ـ مقامات و مسئولین زیر موظفند در اجرای این قانون، صورت دارایی خود، همسر و فرزندان تحت تکفل خود را قبل و بعد از هر دوره خدمتی به رئیس قوه قضائیه اعلام کنند.
ماده 4ـ صورت دارایی افراد مشمول این قانون شامل موارد زیر است:
ـ کلیه اموال غیرمنقول و حقوق دارای ارزش مالی ـ مطالبات و دیون ـ سرمایه گذاری و اوراق بهادار ـ موجودی حساب های مختلف در بانک ها، موسسات مالی اعتباری و نظایر آنها ـ هرگونه منبع درآمدی مستمر
ماده 5ـ فهرست دارایی های افراد مشمول و نیز اسناد و اطلاعات مربوط به آن به جز در مواردی که در این قانون و آیین نامه ذیل آن تعیین شده است، محرمانه بوده و هر یک از مسئولان و کارکنان که حسب وظیفه مأمور تهیه، ثبت، ضبط حفظ فهرست دارایی های افراد مشمول یا اسناد و اطلاعات مرتبط با آن، موضوع این قانون باشند و یا بر حسب وظیفه اسناد مذکور در اختیار آنان قرار گیرد، اگر عالماً عامداً مرتکب افشاء یا انتشار مندرجات این اسناد شوند و یا خارج از حدود وظایف اداری در اختیار دیگران قرار دهند یا به هر نحوی دیگران را از مفاد آنها مطلع سازند، به یکی از مجازات های درجه 6 مقرر در ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محکوم خواهند شد.
قصه فیش های حقوقی که علامت بزرگی را برای مردم به وجود آورد باعث شد تا زمینه های فکری مختلفی ایجاد شود و این سوال را به وجود آورد که راه علاج و پیشگیری چه خواهد بود؟
عدهای از کارشناسان معتقدند که تاکید بر روی قانون خود اظهاری اموال مسئولین را علاج کار خواهد بود و این قانون نیز در کشورهای بسیاری نیز جواب داده است در همین راستا نیز عده ای دیگر معتقدند که اگر سقفی برای درآمدها تعیین شود کار ساز خواهد بود.
پرداختهای نامتعارف بر اساس قانون
تعدد قوانین مختلف باعث شده بود که عده معدودی از مدیران دولتی با سوء استفاده و در نظر نگرفتن موازین شرعی و اخلاقی حقوقها آنچنانی برای خود واریز کنند، به همین جهت دولت در این زمینه ورود پیدا کرده و چاره کار را در این امر دید که با تجمیع قوانین بتواند نظارت را بالا برده و راه را برای سوء استفاده ببندد.
"محمدباقر نوبخت" سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه در تاریخ (5 مرداد ماه) پیرامون اقدامات دولت پیرامون پرداختهای نامتعارف گفت: دولت در زمینه پرداختهای نامتعارف سه کار انجام داد، در ابتدا افراد و کارکنانی که این دریافتها را داشتند، شناسایی و ضمن عزل 13 مدیر، با استعفای برخی از آنها موافقت کرد، همچنین دولت در کنار عزل و استعفای این 13 مدیر، دریافتیهای غیرقانونیهای آنها را نیز دریافت کرد البته بخشی از حقوقهای نامتعارف براساس قانون بوده و تنها بخشی از آنها غیرقانونی انجام میشده است.
قانون خدمات کشوری
با توجه به تعدد قوانین، دولت تصمیم به جمعآوری همه آنها در ذیل قانون خدمات کشوری گرفت و قرار است این قانون تا ماه آینده در مجلس شورای اسلامی اصلاح شود، البته به گفته سخنگوی دولت؛ قوه مجریه در انتظار اصلاح این قانون نیست و در ماده 74 این قانون اختیاراتی را به شورای حقوق و دستمزد داده تا بتواند هرگونه افزایش حقوقها را کنترل کند.
همچنین شورای حقوق و دستمزد، مصوبهای را طی این هفته اجرا کرد تا حقوق و دستمزدهای تمام سازمانها را منسجم کرده و دیگر کسی نتواند از قوانین خاص استفاده کند.
در همین رابطه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی بیان کرد: دستگاههای اجرایی مشمول قانون پنجم و همچنین مستثنیات قانون 117 که شامل قضات، مجلس، مرکز پژوهشهای مجلس، مؤسسات و نهادهای غیردولتی تمامی سازمانها و شرکتهایی که زیر نظر مقام معظم رهبری بودند مانند بنیاد مستضعفان و شرکتهای تابعه، بنیاد مستضعفان، مجمع تشخیص مصحلت نظام، شهرداریها، خبرگان، دیوان محاسبات، قوه قضاییه، صداوسیما، بانک مرکزی، بیمه ایران، بیمه مرکزی و کلیه سازمانها و شرکتهای دولتی مشمول لیست بلندی شدند تحت این قانون قرار گرفتند.
وی تأکید کرد: حتی اعلام کردیم اگر قرار است قانونی شامل حال دستگاه شود این امر مستلزم نام بردن آن اشخاص خواهد بود.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه این مجموعه از دستگاهها و سازمانها را به دو بخش تقسیم کردیم گفت: بخشی از آن اشخاصی هستند که در ماده 71 قانون خدمات کشوری تحت عنوان مقامات سیاسی یاد شده بودند، که این مقامات سیاسی شامل رؤسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس، معاونان رئیس جمهور و مقامات هم تراز را در یک گروه قرار دادیم و قرار شد همه پرداختها به زیر ده میلیون تومان برسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به سایر مقامات تصریح کرد: دولت برای مدیرانی که جزو مقامات سیاسی نیستند یعنی مدیران کارخانجات و بنگاهها، سقف خالص پرداختشان را بعد از کسر مالیات اینگونه قرار دارد که ماهیانه از سه برابر سقف حقوق تعیین شده و طبق ماده 76 نباید بیشتر باشد و برای آنهایی که میتوانستند در گذشته چند 10 میلیون هم پاداش و پولهای دیگری هم دریافت کنند اعلام کردیم که حداکثر میتوانند سه برابر 6 میلیون و 300 تومان دریافت کنند و این یعنی هیچ کسی نباید افزایش سقف دریافتی داشته باشد.
ماده 71 قانون خدمات کشوری و سقف حقوق مقامات سیاسی کمتر از 10 میلیون
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه این مجموعه از دستگاهها و سازمانها را به دو بخش تقسیم کردیم گفت: بخشی از آن اشخاصی هستند که در ماده 71 قانون خدمات کشوری تحت عنوان مقامات سیاسی یاد شده بودند، که این مقامات سیاسی شامل رؤسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس، معاونان رئیس جمهور و مقامات هم تراز را در یک گروه قرار دادیم و قرار شد همه پرداختها به زیر 10 میلیون تومان برسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به سایر مقامات اظهار داشت: دولت برای مدیرانی که جزو مقامات سیاسی نیستند یعنی مدیران کارخانجات و بنگاهها، سقف خالص پرداختشان را بعد از کسر مالیات اینگونه قرار دارد که ماهیانه از سه برابر سقف حقوق تعیین شده و طبق ماده 76 نباید بیشتر باشد و برای آنهایی که میتوانستند در گذشته چند ده میلیون هم پاداش و پولهای دیگری هم دریافت کنند اعلام کردیم که حداکثر میتوانند سه برابر 6 میلیون و 300 تومان دریافت کنند و این یعنی هیچ کسی نباید افزایش سقف دریافتی داشته باشد.
قوانین درست در کنار نظارت درست
فیشهای حقوقی باعث شد تا تحلیلها و بحثهایی پیرامون خلاء قانونی، سوءاستفاده ها و تخلفات، تخلف مدیران دولت فعلی و لیست فسادهای دولت قبل مطرح شود و در نهایت رهبری معظم انقلاب صراحتا به این ماجرا ورود کرده تا جنجال سازی که بعد از افشای چند فیش حقوقی در کشور ایجاد شده است را تدبیر کنند.
سخنان مقام معظم رهبری درباره فراگیر نبودن این نوع از حقوقها در بین مدیران و مسئولان و تاکیدشان بر برخورد و مجازات با مدیران متخلف نقطه امیدی در میانه حاشیهسازیها بود.
در کنار آن رییس قوه مجریه ضمن ورود زودهنگام به این موضوع، طی چند هفته اخیر با اقداماتی چون برکناری مدیران متخلف، صدور آییننامه به هیات دولت برای نظارت بر زیر مجموعههایشان و صدور بیانیه خطاب به مردم تلاش کرده است که فضای ملتهب جامعه را نسبت به این موضوع آرام کند.
هر چند اهتمام رییس دستگاه اجرایی کشور در مساله فیشهای حقوقی نسبت به متوقف کردن این پدیده بیمارگونه میتواند آن را تا حدی کنترل کند، اما سوء استفاده های احتمالی از امکانات دوران مسئولیت فقط در فیشهای حقوقی خلاصه نمیشود و قوانینی چون قانون رسیدگی به دارایی مقامات و خدمات کشوری نگاه جدی تر و دغدغهمندتری را نشان می دهد.
البته باید تاکید داشت تنها تصویب و وضع قوانین منجر به حرکت درست چرخه نظام مالی نخواهد شد بلکه قوانین درست نظارت درست و دقیق را میطلبد که در نهایت اعتماد مردم را نیز به همراه خواهد داشت.
گزارش از هدیه آقاپور
۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
جلالی: ازدیاد قوانین در حوزه حقوق و دستمزد باعث پیدایش فیشهای حقوقی نامتعارف شده است
جلالی ازدیاد قوانین در حوزه حقوق و دستمزد باعث پیدایش فیشهای حقوقی نامتعارف شده است سیاست > مجلس - میزان نوشت رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت یکی از عوامل اصلی پیدایش فیشهای حقوقی نامتعارف تعدد تعارض و تزاید قوانین در بخش حقوق و دستمزد بوده است نشست ارائه گزارش تیکی از عوامل اصلی پیدایش فیشهای حقوقی نامتعارف تعدد قوانین است
یکی از عوامل اصلی پیدایش فیشهای حقوقی نامتعارف تعدد قوانین است رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت یکی از عوامل اصلی پیدایش فیشهای حقوقی نامتعارف تعدد تعارض و تزاید قوانین در بخش حقوق و دستمزد بوده است به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خانه ملت نشست ارعلت پیدایش فیشهایحقوقی نامتعارف؟
علت پیدایش فیشهایحقوقی نامتعارف رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت یکی از عوامل اصلی پیدایش فیشهای حقوقی نامتعارف تعدد تعارض و تزاید قوانین در بخش حقوق و دستمزد بوده است به گزارش نامه نیوز نشست ارائه گزارش تخصصی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت قوانین و مقررسراج: ارسال چهارمین گزارش از فیشهای حقوقی نامتعارف/ ۲ مدیر جدید بانکی بازهم بدون درنظر گرفتن هشدارها منصوب شد
سراج ارسال چهارمین گزارش از فیشهای حقوقی نامتعارف ۲ مدیر جدید بانکی بازهم بدون درنظر گرفتن هشدارها منصوب شدندتاریخ انتشار دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۵۵ رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ارسال چهارمین گزارش سازمان بازرسی از فیش های حقوقی نامتعارف به روسای ۳ قوه خبر داد به گزارش بخوشچهره: مقصران فیشهای حقوقی امروز مطالبهگر شدهاند /نمایندگان طرحی کارشناسی شده ارائه دهند
خوشچهره مقصران فیشهای حقوقی امروز مطالبهگر شدهاند نمایندگان طرحی کارشناسی شده ارائه دهند سیاست > احزاب و شخصیتها - نماینده مجلس هفتم گفت بهتر است نمایندگان بر سر برخی طرحها به یک انسجام قبلی برسند و این گونه نباشد که در صحن علنی تازه به دیدگاهها و پیشنهاداتعذرخواهی طیب نیا از مردم بابت فیشهای حقوقی نامتعارف
تمام متخلفان را برکنار میکنیم عذرخواهی طیب نیا از مردم بابت فیشهای حقوقی نامتعارف شناسهٔ خبر 3709334 - یکشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳ ۰۹ اقتصاد > اقتصاد ایران jwplayer display inline-block; وزیر اقتصاد بابت فیشهای حقوقی نامتعارف برخی مدیران دولتی از مردم عذرخواهی کرد و گفتتوضیحات علوی درباره تلاش برای اقدام تروریستی در مترو و نماز جمعه و پیگیری منتشرکنندگان فیشهای حقوقی
توضیحات علوی درباره تلاش برای اقدام تروریستی در مترو و نماز جمعه و پیگیری منتشرکنندگان فیشهای حقوقی سیاست > دولت - ایرنا نوشت وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه سربازان گمنام امام زمان عج با اشراف اطلاعاتی در موقعیت مناسب عوامل سرپل ها و مرتبطان گروه های تروریستی را دجنتی: فیشهای حقوقی، ابزار سیاسی شده
جنتی فیشهای حقوقی ابزار سیاسی شدهتاریخ انتشار يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۰۷ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اصلاح قانون استفاده از ماهواره گفت بخش قابل توجهی از مردم از ماهواره استفاده میکنند و بر اساس قانون متخلف به شمار میآیند بهترین کار در این زمینه اصلاپورمحمدی: از فضای رسانهای ایجاد شده در موضوع فیشهای حقوقی استقبال میکنیم
پورمحمدی از فضای رسانهای ایجاد شده در موضوع فیشهای حقوقی استقبال میکنیم وزیر دادگستری گفت از فضای رسانهای ایجاد شده در موضوع فیشهای حقوقی استقبال می کنیم ما معتقدیم بروز این اتفاقات در مبارزه با فساد به ما کمک می کند به گزارش نامه نیوز به نقل از وزارت دادگستری حجت الاسدولت و مجلس باید در موضوع فیشهای حقوقی نظارت جدی داشته باشند
دولت و مجلس باید در موضوع فیشهای حقوقی نظارت جدی داشته باشند نماینده سابق مردم تهران گفت با متخلفانی که به صورت آگاهانه از بیتالمال سوء استفاده کردهاند باید برخورد شود اسماعیل کوثری در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان پیرامون ریشه فیشهای-
سیاسی
پربازدیدترینها