واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خبرنگاری، پراسترس ترین شغل دنیا
خبرنگاری بعد از کار در معدن سختترین کار دنیاست، شغلی که هنوز جایگاه واقعی آن درست تعریف نشده و فقط سختیهایش برای این قشر مانده است.
تقویم را ورق می زنيم مناسبت های مختلف ملی مذهبی همچون روز پرستار، كارمند، معلم، كارگر و ... به چشم مي خورد. روزها، هفته ها، ماه ها همان طور پشت سر هم مي آيند و می روند؛ تا چشم باز مي كنی می بينی به اواخر فصل گرم تابستان نزديک شده ای. نگاهي به تقويم می اندازی، مرداد ماه را نشان می دهد. دقيق تر كه مي نگري به 17 مرداد می رسی. 17 مرداد، روزی به يادماندنی براي پاسداشت فعاليت هاي اصحاب رسانه كشور است .
فعالان عرصه رسانه، هر روز براي ثبت لحظه به لحظه اخبار و رويدادهاي محله، شهر، استان و فراتر از مرزهاي اين سرزمين پهناور در كشورهاي خارجی حضوري پررنگ و فعال دارند و گاهي هم با نثار جانشان وقايع مهم تاريخي را به ثبت مي رساند.
موسسه ارزشیابی کریر کست آمریکا که سال ها در رابطه با انواع و اقسام مشاغل دنیا فعالیت می کند به تازگی لیست بلند بالایی منتشر کرده که در آن خبرنگاری پر استرس ترین شغل دنیا معرفی شده است.
صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره شغل خبرنگاری گفت: با توجه به اینکه شغل خبرنگاری از مشاغل پراسترس است مصرف غذهای حاوی تریپتوفان مانند مغزها (پسته، بادام، فندق، گردو)،موز، مصرف مقدار كمی پروتئین و غلات سبوس دار، لبنیات ،غذاهای دریایی و گوشت به خصوص گوشت بوقلمون در طول روز دستگاه عصبی را تسكین و استرس خستگی را رفع می كند.
اهمیت تغذیه خوب برای خبرنگاران
صمد پوردر ادامه افزود: در جهان امروز که مردم تمام کشورها بلافاصله از حوادث مختلف رخ داده در نقاط مختلف جهان مطلع می شوند، شغل خبرنگاری در فهرست پر استرس ترین و مهمترین مشاغل جهان قرار دارد. خبرنگاران در میدان جنگ بدون سلاح همپای سربازان حاضر می شوند تا حوادث را برای مخاطبان خود روایت کنند.
خبرنگاران به دلیل اینکه از تغذیه نامناسب استفاده می کنند دچار بیماری هایی همچون مشکلات گوارشی، چاقی، انواع آرتروزها، اختلالات عصبی، بیماری های قلبی و عروقی می شوند.
درویش روانشناس اظهار داشت: تغییر در فعالیت های کاری یا تغییر اهداف باعث ایجاد استرس می شود که حالات روحی، روانی، جسمانی، رفتاری و عاطفی از نشانه های استرس کاری خبرنگاران است که علائمی همچون احساس خستگی زیاد، افزایش فشار خون، تنش، احساس ناامنیتی ، تغییر رفتار های فردی وغیره را به همراه دارد.
اضافه کاری ممنوع!
درویش گفت: از جمله عوامل استرس زا در شغل خبرنگاری اضافه کاری ، ساعت کار طولانی، انجام کار شیفتی، نداشتن برنامه از پیش تعیین شده، سفرهای متعدد، استرس های سازمانی مثل تضاد در نقش یا ابهام در نقش ، نداشتن ضمانت کاری و حمتیت کاری، متغیر بودن مکان انجام کار و غیره است.
تاثیر خوردن میان وعده در سلامت خبرنگاران
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف میان وعده در سلامتی تاثیر دارد، ابراز داشت: هنگام فعالیت از مصرف میان وعده های ناسالم همچون انواع بیسکویت و کیک های صنعتی به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی شکرهستند و با روغن های ناسالم تهیه می شود خودداری و برای تجدید قوا از میان وعده های سالم مثل میوه ، بادام ،گردو، خرما، مویز،ماست کم چرب، یا ساندویچ های کوچک که حاوی کربوهیدرات ، پروتئین وروغن های سالم است استفاده کنید.
صمدپور خوردن غذای خانگی را در هنگام فعالیت مفید دانست و اظهار داشت: در روزهای کاری بهتر است از غذاهای خورشتی و کبابی که درمحل کار سرو می شود مصرف نکنید و فقط غذای خانگی میل کنید زیرا از ایجاد بیماری کبد چرب و چاقی شکم جلوگیری می کند و افرادی که سر وقت غذا نمی خورند نیز دچار سوءهاضمه و سپس چاقی می شوند.
نوشیدن آب حرف اول را می زند
وی عنوان کرد: روزانه از مایعاتی همچون آب و چای کمرنگ (نه با قند فراوان) بیشتر استفاده شود . درهنگام مصاحبه با افراد و تهیه گزارش استفاده ازآب و چای گزینه مناسبتری نسبت به آب میوه های صنعتی و شربت های شیرین است و از مصرف زیاد قهوه که حاوی كافئین است خودداری كنید، زیرا كافئین اضطراب شما را زیاد می كند.
مهارت های مدیریت استرس
درویش با بیان اینکه مدیریت سازمان در کاهش استرس کاری، تاثیر دارد افزود: مدیریت سازمانی به میزان قابل توجهی می تواند از میزان استرس کارمندان بکاهد و با ابعاد روحیه همدلی حس مشارکت ، تعادل روابط سازمانی و محقق ساختن نیازهای ارتقاء و ترفیع شغل ، از بروز استرس جلوگیری کند.
این متخصص تغذیه به راه های پیشگیرانه بیماری در خبرنگاران اشاره کرد و افزود: هر 30 دقیقه از میز کاری خود فاصله بگیرید و با انجام حرکات ورزشی منظم و مصرف میان وعده های سالم استرس را از بدن خود دور کنید تا بتوانید ادامه روزتان را با آرامش و فکری آسوده سپری کنید.
در پایان به تمامی خبرنگاران توصیه می شود با دور کردن افکار نامطلوب از ذهن، افزایش انگیزه کاری، اولویت بندی در کار، بهبود روابط کاری با مدیران و همکاران، شناسایی محدودیت ها و توانمندی ها ، مد نظر قرار دادن موفقیت های خود و تغذیه مناسب استرس کاری را در خود کاهش دهند.
منبع : باشگاه خبرنگاران
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]