واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سفیر اسبق ایران در پاریس با بیان اینکه برجام واقعه مهمی در تاریخ دیپلماسی ایران است، گفت: اما اینکه برجام بخواهد روال و رویه شود کار درستی نیست و خیانت به کشور است.
به گزارش فارس، سید محمدصادق خرازی رییس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و سفیر اسبق ایران در پاریس در برنامه نگاه یک به بررسی عملکرد آمریکا در قبل و بعد برجام و همچنین بدعهدیهای آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
وی در ابتدای این برنامه روز خبرنگار را تبریک گفت و افزود: من از خبر به سیاست رفتم و از سیاست دوباره به خبر بازگشتم و امروز هم در سیاست و هم در عرصه خبر هستم و به این موضوع افتخار میکنم.
این فعال رسانهای در پاسخ به سؤالی درباره جایگاه فعلی خبرنگاران در جامعه گفت: بیشترین زجر و تحمل را یک گزارشگر و خبرنگار میکشد، اگر خبرش خوب باشد یک طرف قضیه مجبور است دلخور شود و اگر خبر جانبدارانه باشد مردم نمیپسندند.
وی با بیان اینکه خبرنگار نیازمند آزادی است، یادآور شد: البته آزادی با چارچوبهایی که در قانون دیده شده است.
خرازی اضافه کرد: نکته دیگری که مهم است این است که رسانههای مجازی شرایط جدیدی را آفریدهاند. هر چه ما دست رسانهها را بازتر بگذاریم، رسانهها نفوذشان در مردم بیشتر میشود و خبرنگاران هم شجاعتشان برای خبررسانی بیشتر میشود.
وی جایگاه فعلی خبرنگاران را مناسب ندانست و عنوان کرد: معمولا یکی از پایینترین حقوقها برای خبرنگاران در نظر گرفته میشود و در خیلی از کشورهای دنیا سال بازنشستگی برای خبرنگاران با کارمندان متفاوت است به دلیل فشار کاری که به آنها وارد میآید، در برخی از کشورها بعد از 15 یا 18 سال بازنشسته میشوند.
مدیر سایت دیپلماسی ایرانی ادامه داد: در تماسهایی که با خبرنگاران در سطوح مختلف دارم هیچ کدام از وضع زندگی و شغلی خود علیرغم علاقهای که به کار خود دارند راضی نیستند.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص چارچوبهای آزادی بیان امنیت را مهمترین موضوع در کار خبرنگار دانست و افزود: اگر خبرنگار در کار خود امنیت نداشته باشد، دچار مشکل میشود. تغییر خط قرمزها در رسانههای مختلف و همچنین تغییر خط قرمزها با تغییر دولتهای از جمله مشکلات است.
خرازی گفت: همان موضوع حقوقها چرا در دولت قبل مطرح نشد این نشان میدهد که خبرنگاران در آن مقطع احساس امنیت نمیکردند که این موضوع را بیان کنند
اگر قرار باشد که خط قرمزها برحسب زمان یا مکان تغییر کند ما اشتباه بزرگی را در تنویر افکار عمومی مواجه شده ایم.
وی خاطرنشان کرد: عدالت ابزار تقوی است. تقوی بدون عدالت مفهوم پیدا نمیکند. بسیاری از مفاسد مالی وجود داشت. هفتصد هشتصد میلیارد دلار پول مردم به غارت رفت. به عنوان سرمایهگذار خارجی پولها را از کشور خارج کردند.
وی خطاب به شریعتمداری گفت: رسانهها میتوانند صلاح و اصلاح در جامعه را رقم بزنند و همچنین میتوانند جامعه را به ابتذال بکشند. مشکل این است که گاهی گرفتار سلیقههای انتخابی خودمان میشویم
خرازی اضافه کرد: بابک زنجانی چگونه به وجود آمد وقتی تحریم به وجود آمد و قانون وجود نداشت و برخی بسیط الید شدند نتیجه این شد که فساد به وجود آمد.
این فعال سیاسی اضافه کرد: پول مردن به غارت رفت، این پولها به کجا رفت به عنوان سرمایهگذاری خارجی از آغاز تحریم شروع کردند، پولها را از مملکت خارج کردند و به این و آن اعتماد کردند زیر نظر سران سه قوه کمیتهای تشکیل شود و ببینند این پولها به چه کسی داده شده و به کجا رفته است.
خرازی اضافه کرد: در برابر چند صد میلیارد دلار سکوت اتفاق افتاد در این دوره دو دهه این 700 میلیارد دلار مطابق فروش تمام دوره نفت ایران است یکی از مدافعان پر و پا قرص دولت نهم و دهم شما بودید و تا روز آخر از وی دفاع کردید.
وی گفت: آثار خدمات دولت های دیگر را نادیده میگیرند، دولت کنونی وارث یک دولتی پر از فساد اداری بود که هنوز هم نتوانسته است آن را جمع کند.
این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: آقایان در روزنامههای خود بی مهابا دولت را میکوبند، رهبری فرمودند رعایت دولت را بکنید، یکی از بزرگترین مشکلات این است که بروید سراغ جهانگیری و روحانی و عدد و رقمهایی را در بیاورید به مظاهری گفتند فلان پول را بده و چون نداد عزل شد پولهایی که آقایان توزیع میکردند و سفرهایی که میکردند وارداتی که از چین میکردند همه ضبط شده و نوشته شده است.
خرازی اضافه کرد: واردات دسته بیل هم نتیجه قوانینی بود که دولت قبل تصویب کرد.
وی خطاب به شریعتمداری گفت: شما از روزی که مسئول کیهان شدید یک گام و یک قلم درباره دفاع از تولید کشور ننوشتید. اینکه شما همینطوری تهمت بزنید و اهانت کنید که درست نیست.
وی همچنین گفت: دوستان ما در زندان بودند و شما آزادانه حرف میزدید، فساد فساد است.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: معتقدم که اگر دولتی و رئیس دولتی آمد و دستور مبارزه با فساد داد باید از آن تقدیر کنیم اگر دولتی دید در برخی جاها مشکلات جدی وجود دارد ، باید به آن رسیدگی شود و باید با این رویههای بد مقابله کرد تا جایی که اطلاع دارم البته اطلاعات من کامل نیست. همین آقای جهانگیری و هم روحانی اهتمام جدی دارند که با موضوع فیشهای حقوقی برخورد کنند و حتی با نزدیکان خود هم برخورد کردند.
وی درباره برجام عنوان کرد: برجام یکی از همان قصههای پر غصه هفت افلاک گنبد این سرزمین است، اول باید مشخص کنیم که برجام یک معجزه بود یا یک واقعه تاریخی بود که اتفاق افتاد و کشور هم در شرایط خاصی بود و از صدر نظام تا مذاکره کنندگان یک هدف و چارچوب را دنبال کردند، اینکه برجام را یک واقعیت بدانیم درست نیست برجام ابزار است نه هدف.
خرازی افزود: رسانهها در برجام در هر دو جریان تلاش زیادی کردن و سعی کردند مردم را با ابعاد مختلف برجام آشنا کنند، برخی تصورشان این بود با برجام مشکل ایران و آمریکا حل میشود اصلا برجام موضوعی نبود که بتواند به موضوع ایران و آمریکا ربط داده شود و مناسبات را تلطیف کند. بلکه برجام سقف و کف مشخصی داشت و مسئولیت مذاکره کنندگان نیز سقف و کف داشت.
سفیر اسبق ایران در پاریس خاطرنشان کرد: مذاکره کنندگان ارشد ما اجازه نداشتند خارج از موضوع هستهای با طرف آمریکایی صحبت کنند و رهبری برای آنها چارچوب تعیین کرده بودند.
وی افزود: البته غلوهایی هم در آن صورت گرفته هم از جانب مخالفان هم موافقان. خصومت آمریکاییها قبل از برجام وجود داشت و بعد از آن هم ادامه یافت و قرار هم نبود برجام مشکلات فیمابین را برطرف کند.
خرازی ادامه داد: برجام بالاخره توفیقاتی برای کشور آورده و در عین حال آن مدینه فاضله هم که فکر کنیم اگر برجام نبود زندگی مردم مختل میشد و جنگ میشد غلوهایی بود که صورت گرفته است.
وی گفت: اگر برجام بخواهد روال و رویه بشود، این خیانت به کشور است.
سفیر اسبق ایران در پاریس خاطرنشان کرد: برجام در مقطعی برجام شد و شکل گرفت که کنگره آمریکا اقدام به کاهش فروش نفت ایران گرفته بود و هر 6 ماه 20 درصد از فروش نفت ایران را کاهش میدادند. نتیجه این کاهش فروش نفت را کشورهایی چون عربستان و دیگر کشورهای منطقه بردند.
خرازی خاطرنشان کرد: برجام واقعه مهمی در تاریخ دیپلماسی ایران است، اما اینکه برجام بخواهد رویه شود معتقدم این کار درستی نیست و رقم خوردن برجام های 2 و 3 درست نیست.
وی افزود: برجام باعث شد سیستم اتمی ایران و سیکل چرخه سوخت و تولید اورانیوم از بین نرود و ادامه پیدا کند.
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان ادامه داد: یک زمانی در داستان تکنولوژی هستهای 20 هزار سانتریفیوژ داشتیم که 10 هزار تای آنها کار میکرد در حالیکه الان دوستان سازمان انرژی هستهای روی سانتریفیوژ IR8 کار میکنند که هر واحد آن 20 سو تولید میکند.
خرازی با اشاره به ورود ایران به پروژه گداخت هستهای گفت: زمانی میگفتند ایران حق ندارد وارد چرخه سوخت شود و دانش هستهای داشته باشد اما الان ایران را وارد پروژه گداخت هستهای کردهاند و ایران به این کلوپ پیوسته است.
وی با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری در مورد تیم مذاکرهکننده و اعتماد ایشان به این افراد تاکید کرد: نباید رسانهها و کسانی که نظرشان با نظر دولت مخالف است به مذاکره کنندگان که مورد اعتماد رهبری هستند تهمت بزنند.
سفیر اسبق ایران در پاریس در پاسخ به اظهارت شریعتمداری گفت: بحثهای آقای شریعتمداری من را یاد تودهایها میاندازد، آقای احمدینژاد هم با شارون عکس داشتند میتوان همه چیز را حاشا کرد و گفت هیچ اتفاقی در روابط ما نیفتاده و تحریمها لغو نشده است.
خرازی اضافه کرد: سندی که آقای شریعتمداری میدهد فکر میکنم به درد خود کیهان میخورد. مقام معظم رهبری فرمودند که ما در پیچ خطرناک تاریخی بودیم و با مدیریت ایشان و وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده کشور را از یک بحران جدی نجات داد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در اینکه نرخ دلار چند برابر شد و فروش نفت ما کاهش یافت که تردیدی وجود ندارد، روزی که برجام آغاز شد 6 قطعنامه در شورای امنیت داشتیم و قطعنامههای تحریمی داشتیم، همین آقایان در روزنامه خود نوشتند تحریم موهبت الهی است.
وی با بیان اینکه وقتی مذاکرات شروع شد قرار نبود سوء تفاهمات ما با آمریکا را رفع کند، اظهار داشت: در برجام قبول کردند که ایران آب سنگین داشته باشد در صورتی که بارها گفته بودند که ایران حق داشتن آب سنگین را ندارد.
سفیر اسبق ایران در پاریس گفت: چقدر ما در مذاکرات آسیب صحبتهای آقایان را خوردیم، راکتور اراک قرار بود کامل تعطیل شود، اما الان این اتفاق در برجام نیفتاده است.
به گزارش فارس، خرازی در ادامه با بیان اینکه کلیه کشتیرانی ما متوقف شده بود و کشتی ما در خلیج فارس سه هفته در انتظار بود که بار خود را تخلیه کند، عنوان کرد: رویه واردات فاسد از زمانی آغاز شد که تحریمها این مسائل را برای ما ایجاد کردند، الان هزینه حمل و نقل دریایی بعد از برجام یک پنجم شده است.
وی گفت: تمام دانشجویان ما را از تحصیل در علوم حساس محروم کرده بودند.
خرازی عنوان کرد: در گذشته صحبت از موشک میکردند اما با ۲۲۳۱ تمام قطعنامههای گذشته حل و فصل شد.
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]