تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828208065




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ستاد مبارزه با چرندیات (39)


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: برترین ها: «ستاد مبارزه با چرندیات» عنوانِ یک جریان بود که با صفحه ای در فیسبوک شروع به کار کرد و بسیار قوی و حساب شده به جنگ دروغ های اینترنتی و شایعاتی که به عنوان واقعیت به خورد مردم داده می‌شد، رفت.

در این سری مطالب سعی داریم به کمک داده های این صفحه و سایت های مرتبط، به بررسی دروغ ها و شایعات مشهوری که در هر از چند گاهی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به راه می افتند بپردازیم و با مستندات آن ها را برای شما تحلیل کنیم تا شاید قدم کوچکی در مسیر آگاه سازی مخاطبان عزیز باشد و باعث شود مِن بعد هر چیزی را که در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دیدیم، سریع باور نکنیم. جدا از این گونه موارد، سعی در معرفی تکنیک های مبارزه با شایعات و مغالطه ها را در این سری مطالب داریم. با ما همراه باشید.

******



سوژه اول؛ توقیف کشتی ایرانی حامل بشکه های انفجاری برای سوریه

هیچ کشتی ایرانی در کانال سوئز توقیف نشده و این تصاویر مربوط به توقیف یک شناور عراقی در جریان حمله نیروهای ائتلاف به عراق در سال 2003 است!

متن شایعه


" مصر یک کشتی ایرانی حامل بشکه های انفجاری به مقصد سوریه را در کانال سوئز توقیف کرد "




ستاد مبارزه با چرندیات (39)




پاسخ شایعه

این خبر صحت ندارد و هیچ کشتی ایرانی در کانال سوئز توقیف نشده است. بشکه های انفجاری فناوری خاصی ندارند و به سادگی توسط نیروهای بومی ساخته می شوند؛ پس نیازی به صادرات آنها خصوصا از مسیر دریایی نیست!

تصاویری که بعنوان استناد خبر منتشر شده، مربوط به توقیف یک شناور عراقی در جریان حمله نیروهای ائتلاف به عراق است.


ستاد مبارزه با چرندیات (39)



سال 2003 یگان غواص نیروی دریایی استرالیا این شناور را که در پوشش بشکه های نفت مین های دریایی حمل می نمود، در خلیج فارس توقیف کرد. برخی منابع به اشتباه توقیف شناور را به نیروی دریایی آمریکا نسبت دادند که با دقت در نوشته های روی کلاه و درجه این نیروها هویت استرالیایی آنها مشخص می شود.



ستاد مبارزه با چرندیات (39)



سوژه دوم؛ عکس ابن تیمیه، بنیانگذار وهابیت!

این تصویر متعلق به یکی از شیوخ کویت است و ابن تیمیه در قرن هفتم زندگی می کرده که عکاسی اختراع نشده بود!

متن شایعه

"این"ابن تیمیه(لعنت الله علیه)" هست.  پدربزرگ وهابیت ، صادر کننده دستور تخریب قبور مطهر ائمه مظلوم مدفون در بقیع . "

 
ستاد مبارزه با چرندیات (39)



پاسخ شایعه

عکس قدیمی و سیاه و سفید منتشر شده ارتباطی با "ابن تیمیه" بنیانگذار نظری و اندیشه وهابیت ندارد. ابن تیمیه در قرن هفتم هجری می زیسته که در آن زمان فناوری عکاسی وجود نداشته و حتی طرح یا نقاشی هم از چهره او موجود نیست.

این تصویر متعلق به "عبد الرزاق بن عاقول" از شیوخ قدیمی کویت و مؤسس خاندان "العاقول" می باشد که یک سریال تلوزیونی هم به او پرداخته است!


ستاد مبارزه با چرندیات (39)


توئیت یکی از نوادگان عاقول



سوژه سوم؛ مادر و کودک قحطی زده اهل فنوج سیستان و بلوچستان

این تصویر ارتباطی با ایران ندارد و مربوط به سیل زدگان سال 2010 پاکستان می باشد.

متن شایعه

" این جا آفریقا نیست، اتیوپی هم نیست، غزه و فلسین هم نیست. این جا بلوچستان هست شهر فنوج است ... این ها شهروندان ایرانی هستند. کودکی به شدت دچار سوء تغذیه از مادری فقیر و نحیف که غذای کافی ندارد بخورد تا فرزندش را شیر کافی دهد، فقر در مناطق فراموش شده محروم مرزی ایران بیداد می کند.
لطفا به اشتراک بذارید تا برسه بدست مسئولین "


ستاد مبارزه با چرندیات (39)



پاسخ شایعه

این تصویر متعلق به ایران نیست، بلکه در 2 سپتامبر 2010 از سیل زدگان شهر "Sukkur" پاکستان گرفته شده است. در صفحات 38 و 39 گزارش سازمان مردم نهاد "Globalone" از این سیل، تصاویر این مادر و کودک با توضیحات آن قابل مشاهده است.

سیل ویران گر سال 2010 پاکستان 20 میلیون آواره و کمبود شدید مواد غذایی بر جای گذاشت. برای مقابله با سوء تغذیه کودکان و نوجوانان در ۵ استان کشور از جمله سیستان و بلوچستان، اقدامات مختلفی انجام شده است.


سوژه چهارم؛ نسبت طلایی شهر مکه؟!

مدتی‌ست که جویندگان شبه‌علم یک محاسبه مخدوش و غلط را ملاک قرار داده‌اند تا اثبات کنند شهر مکه بهترین نقطه زمین است. این محاسبه می‌گوید که نسبتی طلایی بر تمام کائنات حکمفرماست که اگر این نسبت را در مورد طول و عرض جغرافیایی زمین در نظر بگیریم به شهر مکه می‌رسیم.


ستاد مبارزه با چرندیات (39)



ابتدا لازم است عدد فی یا نسبت طلایی را معرفی کنیم.

عدد فی نوعی نسبت بین اجزای یک جسم یا شکل است که در برخی اشکال هندسی وجود دارد و اولین بار توسط فیبوناجی معرفی شد. شکل دقیق ریاضی این عدد ۲/(۵√+۱) و می توان محاسبه شده تا ۲۰۰۰ رقم اعشار آن را در منابع یافت. (۱.۶۱۸۰۳۳۹۸۸۷) اما این عدد و ثابت ریاضی از آنجایی تبدیل به شبه علم شد که توسط برخی از افراد به نسبت طلایی خداوند تشبیه شد. مثلاً داوینچی با محاسبه ابعاد برخی استخوان‌های انسان به نسبتی نزدیک به ۱.۶ رسید. همینطور اشکال هندسی برخی گل‌ها نیز به این عدد نزدیک است. اما همه موارد اشاره شده تنها به عدد فی نزدیک هستند و به یقین غیر از برخی اشکال دقیق هندسی هیچکدام از اتفاقات طبیعی از این قانون تبعیت نمی‌کنند. همچنین دروغ‌سازان یا نویسندگان کتاب‌های علمی تخیلی از جمله فون دینکن در کتاب "ارابه خدایان” اهرام مصر یا معابد بومیان امریکای جنوبی را حاصل این عدد و به موجودات فضایی نسبت داده‌اند.

اما چرا ادعای فوق کاملاً مردود است؟

• چرا قرار است مبنای نسبت طلایی خدا بر روی زمین گرینویچ در سرزمین کفار باشد؟ کعبه هزاران سال است که در ادیان ابراهیمی مورد پرستش و تقدس بوده و تاریخچه مبدا مختصات جغرافیایی گرینویچ به کمتر از ۲۰۰ سال می‌رسد. چرا پیامبران و خدا باید برای ساختن یکی از مقدس‌ترین مکان‌های دینی به قواعد جغرافی‌دانان قرن نوزده مقید باشند؟

• پوسته‌های زمین به شکل دائم در حال حرکت هستند. به فرض مبدا قرار دادن گروینویچ نسبت طلایی خدا بر زمین مرتب در حال تغییر مکان است. مکان امروزی مکه طی چند میلیارد سال عمر زمین هزاران کیلومتر جابجا شده است و همچنان در حال جابجایی است.

• تمام اعتبار ثابت‌های ریاضی به دقت کامل آنهاست و نمی‌توان هر عدد نزدیکی را مربوط به آن دانست. با توجه به هندسه کره زمین و استفاده از نسبت طلایی نسبت به قطب شمال و جنوب، عرض جغرافیایی طلایی ۲۱.۲۴۵ (مثبت و منفی) است که عملاً از نامیبیا، ماداگاسکار، شیلی، برزیل، استرالیا، مالی، الجزایر، نیجریه، چاد، سودان، عربستان، هند، میانمار، عمان و مکزیک میگذرد. عرض جغرافیایی که از عربستان می‌گذرد چند صد کیلومتر با مکه فاصله دارد. طول و عرض جغرافیایی مکه برابر با ۲۱.۴۱۶۶۶۷ شمالی و ۳۹.۸۱۶۶۶۷ شرقی است. همینطور با محاسبه طول جغرافیایی مکه به هیچ عدد مربوطی نمی‌رسیم و در فیلم فوق هم مشخص نیست چرا مبنای محاسبه جایی در انتهای ژاپن در نظر گرفته شده است! حتی اگر با محاسبات مضحک این فیلم جلو برویم و عدد فی را مبنای محاسبه قرار دهیم، به طول جغرافیایی ۴۲.۴۹ (مثبت و منفی) خواهیم رسید که از غیر از عربستان از ماداگاسکار و برزیل نیز می‌گذرد و البته مکانی که از عربستان میگذرد در شرق این کشور و با فاصله چندصد کیلومتری از مکه است.

• دین اسلام بزرگ تر و حقیقی تر از این است که برای اثبات حقانیت آن نیازی به دروغ بافی و سر هم کردن اعداد باشد.







۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن