واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استانها > یزد - رییس دانشگاه یزد گفت: دانشگاه دیگر یک نهاد آکادمیک صرف نیست و باید در حل مسائل جامعه ایفای نقش کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یزد، محمدصالح اولیاء در جلسه تکریم و معارفه معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه گفت: بخش اعظم شاخص های سند راهبردی دانشگاه مرتبط با حوزه پژوهشی است. وی، حوزه پژوهش و فناوری را بلحاظ امکان تغییر و تحول در آن و ارتباط با بیرون دانشگاه، بسیار انعطافپذیر توصیف کرد و افزود: برای تحقق اهداف سند چشمانداز و قرار گرفتن در بین ده دانشگاه برتر کشور، به نظر میرسد نقش ویژه ای را باید برای حوزه پژوهشی قائل شد. رئیس دانشگاه یزد گفت: عمده شاخصهایی که دانشگاهها بر اساس آن رتبهبندی میشوند نظیر مقالات و کیفیت آنها، تعاملات بینالمللی، قراردادهای پژوهشی و... مربوط به حوزه پژوهشی است، و حوزه پژوهشی در خط مقدم حضور دانشگاه در عرصه های ملی و بینالمللی است. اولیاء در ادامه با بیان اینکه انتظار تحول از این حوزه بالاست، تصریح کرد که استادان و کارکنان این حوزه و تیم مدیریتی آن، این امید را به ما میدهد که تحولی قابل توجه پیش رو داشته باشیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تسهیل فعالیتهای پژوهشی در زمان معاونت دکتر المدرسی گفت: باید جدیتر و با اراده جمعی و تلاش جدی کار را ادامه دهیم و در یک زمان قابل توجه و در این دوره، شاخصهایی مورد نظر را ارتقاء دهیم. رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت تعامل با بیرون از دانشگاه بیان داشت: در نشستهای در سطح استان، این انتظار وجود دارد که دانشگاه وارد صحنه شود، این مطالبهگری در جامعه اتفاق افتاده و عمده این مطالبه گری از حوزه پژوهشی و طرحهای پژوهشی استادان است.
وی یادآور شد: در گذشته دانشگاه یک نهاد آکادمیک صرف بود اما در حال حاضر دانشگاه باید وارد صحنه شود و مشکلات جامعه را حل کند. محمدصالح اولیاء تصریح کرد: نوع تعامل با دستگاههای مختلف برای نقشآفرینی در سطح استان بلکه در سطح ملی و بینالمللی نیازمند توجه ویژه است.
وی با طرح این سوال که آیا ما باید به دنبال پژوهشهای بنیادی باشیم؟ یا کاربردی؟ افزود: خوشبختانه تمام رشتهها میتوانند در مسیر ارتقای شاخصهای دانشگاه نقش خود را ایفا کنند و تمام آنها سهم قابل توجهی در این مسیر دارند. رییس دانشگاه یزد با بیان اینکه مسیر پژوهشی را باید جهتدار کنیم، تصریح کرد: باعنایت به همگرایی ایجاد شده در زمینه محورهای توسعه استان، دانشگاه با تکیه به پتانسیل های خود می تواند در بعضی زمینه ها در سطح استان و کشور شاخص باشد.
وی افزود: این سیاست بسیار مهمی است که همه ما باید کمک کنیم و به جای پراکندهکاری همگرا شویم و انرژی ها را متمرکز کنیم. اولیاء با اشاره به بحث انتقال پایاننامههای تحصیلات تکمیلی به حوزه پژوهشی که هم اکنون در وزارت علوم مطرح است، این اقدام را بسیار کمککننده عنوان کرد و افزود: به دنبال این هستیم که این طرح را در دانشگاه اجرایی کنیم تا با این اقدام پایاننامهها هدفمند و پیوند میان حوزه تحصیلات تکمیلی و پژوهشی برقرار شود. وی ادامه داد: با تغییر ساختار و در راستای هدفمند کردن پایاننامهها، حضور یک معاون پژوهشی در دانشکدهها را خواهیم داشت.
اولیاء متذکر شد: بسیاری از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی میتواند با هدفی که دارند، در پژوهشکدهها انجام شود تا پژوهشکدهها فعالتر به کار خود ادامه دهند. وی در پایان به کانونهای تفکر اشاره و این کانون را پیوندی بین اندیشمندان دانشگاهی و صاحبنظران بیرون از دانشگاه توصیف کرد و افزود: این کانون در واقع یک اتاق فکر است و اولین مبحث آن در زمینه شهر هوشند بود که تاکنون تجربه موفقی داشته است. رئیس دانشگاه در پایان ابراز امیدواری کرد که حوزه پژوهشی و شورای پژوهشی دانشگاه با حضور دکتر لطفی به عنوان معاون پژوهش و فناوری و دکتر انصاری به عنوان مدیر امور پژوهشی در مسیر رشد و تعالی هدایت شود. 46
شنبه 16 مرداد 1395 - 14:42:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]