محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832970835
یانگ بیون؛ قلب تپنده تولید پلوتونیوم در کره شمالی/آیا آمریکا به تاسیسات هستهای پیونگ یانگ حمله میکند؟ + نقشه و تصاویر
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "یانگ بیون"؛ قلب تپنده تولید "پلوتونیوم" در کره شمالی/آیا آمریکا به تاسیسات هستهای "پیونگ یانگ" حمله میکند؟ + نقشه و تصاویر
کره شمالی آنگاه که بدعهدی و پیمان شکنی آمریکا را تاب نیاورد، برنامه هسته ای خود را از سر گرفت.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کره شمالی یکی از کشورهای پیشرو در زمینه صنعت هسته ای است که توانسته یک چرخه کامل غنی سازی و تولید اورانیوم غنی شده ، پلوتونیوم و ساخت سلاح هسته ای را تکمیل کند.
یکی از تاسیسات اتمی مهم کره شمالی ، نیروگاه هسته ای "یانگ بیون" است که به عنوان قطب اصلی تولید "پلوتونیوم" و قلب برنامه اتمی "پیونگ یانگ" در این کشور شناخته می شود.
***توپولوژی نیروگاه "یانگ بیون"
"یانگ بیون" یا "یونگ بیون" یکی از تاسیسات اتمی کره شمالی است که در 100 کیلومتری "پیونگ یانگ"، پایتخت این کشور قرار دارد. از نظر جغرافیایی ، این نیروگاه دقیقا در شمال منطقه "نیونگ بون" استان "پیونگ یانگ" قرار گرفته است.
راکتور "یانگ بیون" از سال 2006 در ابتدای کار به عنوان مرکزی برای شکافت مواد هسته ای بوده و از سال 2009 به عنوان یک مجتمع پیشرفته برای تولید "آب سنگین" و "پلوتونیوم" شناخته شده است.
پس از توافق میان کره شمالی و آمریکا ؛ قرار بر این شد که در قبال دریافت امتیازهای مالی و امنیتی، کرهشمالی در سال 2007 به نشانه کنار گذاشتن برنامههای مخفیانه اتمی خود، برج خنککننده رآکتور اتمی "یونگبیون" را منفجر کند. تخریب برج خنک کننده رآکتور اتمی یونگبیون با حضور گروهی از خبرنگاران خارجی صورت گرفت و هدف از آن نشان دادن تعهد دولت کره شمالی به اجرای کامل توافقنامه و خاتمه فعالیتهای اتمی این کشور برای دستیابی به تسلیحات اتمی بود.
نکته قابل تامل اینکه پس از توافق اتمی "واشنگتن- پیونگ یانگ" ، آمریکا به تعهدات خود عمل نکرد و رهبر کره شمالی نیز به ادامه آزمایشات اتمی مبادرت ورزید. منابع رسانه ای گزارش دادند که کره شمالی پس از آزمایش های هسته ای در سال های 2009 و 2013 دسترسی و نظارت بازرسان آژانس هسته ای به تاسیسات هسته ای اش را محدود کرده است.
در سال 2013 میلادی سازمان اطلاعات کره جنوبی گزارش داد که کره شمالی رآکتور هسته ای "یانگ بیون" که از سال ۲۰۰۷ غیرفعال شده بود را دوباره راه اندازی کرده است.
سال 2013 نوید بخش کاهش بحران شبه جزیره کره نبود. در تاریخ 12 فوریه 2013 کره شمالی مبادرت به سومین آزمایش هسته ای کرد. این اقدام همانند آزمایش های قبلی کره شمالی با اعتراض و محکومیت بین المللی دول غربی مواجه گردید. شورای امنیت در تاریخ 7 مارس 2013 طی قطعنامه 2094 ضمن محکوم کردن این اقدام، تحریم های جدیدی علیه کره شمالی وضع کرد.
در پاسخ به این قطعنامه کره شمالی ، دو کشور آمریکا و کره جنوبی را به حمله هسته ای تهدید کرد. این تهدید بحران کره را به مرحله تازه و خطرناکی رسانده است. آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و حتی استرالیا واکنش های تندی در قبال تهدیدات کره شمالی نشان داده و تمهیدات جدی اندیشیده اند. آمریکا فشار سیاسی سنگینی بر چین وارد کرد تا با استفاده از نفوذ خود و شرکت در اعمال تحریم های شورای امنیت علیه کره شمالی، بزعم کاخ سفید موجب رفع تهدید حمله هسته ای این کشور شود.
در دسامبر سال 2015 روزنامه "ژاپن تایمز"، موسسه علوم و امنیت بین المللی در واشنگتن در گزارشی با استناد به تصاویر ماهواره ای نشان داد که فعالیت در نیروگاه هسته ای "یانگ بیون" پس از تعطیلی در سال 2007 در حال از سرگیری است.
مؤسسه علوم و امنیت بین المللی در گزارش خود آورد که راکتور اصلی یانگ بیون از سوی کره شمالی با توان کم و به طور متناوب در حال راه اندازی است و همچنین نیروگاهی که مرکز غنی سازی اورانیوم نیز است شاید به زودی راه اندازی شود. آمانو نیز افزود: از طریق تصاویر ماهواره ای در حال نظارت بر فعالیت های این پایگاه هستیم.
در همان سال مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای در جلسه ای در وین اظهار داشت: عملیات ساخت و نوسازی و همچنین فعالیت های جدید در قسمت های مختلف این نیروگاه در حال مشاهده است. در همین رابطه آمانو عنوان داشت: براساس اظهارات مقامات جمهوری دمکراتیک خلق کره، این کشور در حال بازسازی و توسعه توان و قابلیت هسته ای خود است.
پایگاه اینترنتی روزنامۀ لوموند نوشت: پیونگ یانگ 6 ماه زمان نیاز دارد تا نیروگاه هستهای یونگ بیون را به طور کامل راهاندازی کند، نیروگاهی که از سال 2007 تعطیل شده بود. اما به اعتقاد کارشناسان برای تولید پلوتونیوم لازم جهت استفاده نظامی، "پیونگ یانگ" زمان زیادی لازم دارد. تحلیلگران اعتقاد دارند، در صورتی که نیروگاه "یانگ بیون" مجددا فعالیت کند (که گزارش های سال 2015 نشان از راه اندازی مجدد این نیروگاه دارد)، می تواند پلوتونیوم زیادی تولید کند.
**چند کیلوگرم پلوتونیوم در نیروگاه اتمی "یانگ بیون" تولید می شود؟
"زیگفرید هکر"، متخصص مسائل هستهای در دانشگاه استنفورد و آخرین فردی که به عنوان یک خارجی به نیروگاه یونگ بیون رفته و آنجا را دیده، در مصاحبهای میگوید: در صورت راه افتادن نیروگاه، این رآکتور میتواند در حدود 6 کیلوگرم پلوتونیوم تولید کند.
این کارشناس مسائل هستهای ادامه داد: کره شمالی در زمانی که وی از آن نیروگاه در سال 2010 دیدن کرده بود، بین 24 تا 42 کیلوگرم پلوتونیوم (معادل میزان ساخت 4 تا 8 بمب) را در اختیار داشته است.
"اولی هاینونن"، رییس سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در این باره میگوید: کره شمالی پیشتر در توافق سال 1994 با آمریکا این نیروگاه را بسته بود؛ اما در مقاطعی اقدام به بازگشایی آن کرده بود. این دو کارشناس مسائل هستهای میگویند که کره شمالی بدون کمک خارجی میتواند دوباره این نیروگاه را راه اندازی کند.
وضعیت شبه جزیره کره این گمانه را تقویت می کند که شاید آمریکا به دنبال حمله به تاسیسات اتمی کره شمالی باشد ؛ موضوعی که برخی تحلیلگران مسائل شرق آسیا آن را نفی می کنند و اعتقاد دارند حمله به نیروگاه ها و استحکامات اتمی اتمی کره شمالی برای منطقه شرق آسیا خطرناک خواهد بود.
علی بیگدلی کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تاسیسات اتمی کره شمالی و اقدامات آمریکا در یک دهه اخیر ضد "پیونگ یانگ" می گوید: در ارتباط با تحریم های آمریکا ضد کره شمالی باید گفت که این تحریم ها موفقیت آمیز نبوده است.
وی افزود: ادامه تحریم های "واشنگتن" ضد "پیونگ یانگ" هم نمی تواند موفقیت آمیز باشد و این قبیل اقدامات آمریکا برای کره شمالی بی اهمیت است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه درآمد کره شمالی از طریق فروش اسلحه به کشورهای در حال توسعه است؛ اظهار داشت: آمریکا بنا دارد، فشارهای بیشتری را ضد پیونگ یانگ اعمال کند و در این پروسه به دنبال استقرار یک سپر موشکی علیه کره شمالی در شبه جزیره کره است.
بیگدلی یادآور شد: آمریکا در دریای چین هم برای کنترل جمهوری خلق چین و کره شمالی ناوگانی را مستقر کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا می تواند نیروگاه "یانگ بیون" را تعطیل کند، گفت: واشنگتن به هیچ عنوان نمی تواند این نیروگاه را تعطیل کند ؛ زیرا تشعشعات نیروگاه "یانگ بیون" به کره جنوبی و ژاپن آسیب خواهد زد.
کره شمالی البته قصد خود را برای ادامه برنامه اتمی کره شمالی به منظور ، مقابله با اقدامات زیاده خواهانه آمریکا اعلام کرده است. "کیم جونگ اون" در این زمینه می گوید: ما باید همزمان با توسعه اقتصاد کشور به ایجاد نیروی هسته ای بپردازیم. تحت شرایط حاکم موجود باید نیروی بازدارنده هسته ای داشته باشیم چرا که امپریالیسم به تهدیدات هسته ای خود علیه ما ادامه می دهند.
وی می گوید: «آمریکا و کشورهای دیگر تعهد کردند که راکتورهای آب سبک در اختیار ما قرار می دهند؛ اما این وعده هیچگاه عملی نشد. این نمی تواند جز به تلاشی منحوس برای متوقف ساختن پیشرفت هسته ای جمهوری دموکراتیک خلق کره و بردگی ما در برابر توان هسته ای آنان تعبیر شود. امروز ما قدرت هسته ای تمام عیار هستیم.
به نظر می رسد که فشارهای چند دولت غربی روز به روز بر کره شمالی افزایش می یابد؛اما این کشور همچنان به راهبرد خود برای توسعه برنامه هسته ای و موشکی اش ادامه می دهد.
گزارش از محمد زرچینی
۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]
صفحات پیشنهادی
کره شمالی: برای مقابله با آمریکا توان هستهای خود را تقویت میکنیم
کره شمالی برای مقابله با آمریکا توان هستهای خود را تقویت میکنیم پکن - ایرنا - کره شمالی اعلام کرد که برای مقابله با تهدیدهای آمریکا قصد دارد توان هسته ای و نیروی بازدارندگی تسلیحاتی خود را به رغم فشارهای بینالمللی تقویت کند به گزارش ایرنا یک سخنگوی وزارت امور خارجه کره شمالادعای آمریکا و کره جنوبی در مورد افزایش فعالیت هستهای پیونگ یانگ
ادعای آمریکا و کره جنوبی در مورد افزایش فعالیت هستهای پیونگ یانگ شناسهٔ خبر 3716600 - دوشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰ ۱۶ بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه jwplayer display inline-block; کره جنوبی و آمریکا اعلام کردند که فعالیت های کره شمالی در سایت اتمی پونگ گیه ری افزایش یاداعش، تاسیسات نظامی آمریکا و شهروندان کره جنوبی را هدف قرار می دهد
داعش تاسیسات نظامی آمریکا و شهروندان کره جنوبی را هدف قرار می دهد تهران - ایرنا - سازمان جاسوسی کره جنوبی گزارش داد گروه داعش تاسیسات نیروی هوایی آمریکا دراین کشور و شهروندان آن را به عنوان اهداف حملات خود تعیین کرده است به گزارش روزیکشنبه خبرگزاری یونهاپ سازمان اطلاعات ملی کتوافق ژاپن، چین، کره جنوبی، روسیه، آمریکا برای مقابله با کره شمالی
توافق ژاپن چین کره جنوبی روسیه آمریکا برای مقابله با کره شمالی تهران - ایرنا - خبرگزاری کیودوی ژاپن روز چهارشنبه به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که ژاپن چین روسیه کره جنوبی و آمریکا توافق کردند تا اقداماتی بازدارنده علیه آخرین آزمایش موشکی کره شمالی در سازمان مللپدافند موشکی آمریکا در شبه جزیره کره؛ هدف چین و روسیه یا کره شمالی؟
پدافند موشکی آمریکا در شبه جزیره کره هدف چین و روسیه یا کره شمالی روزنامه روسی کمرسانت در تحلیلی هدف از استقرار پدافند موشکی آمریکا در شبه جزیره کره را نه کره شمالی بلکه پکن و مسکو دانسته است به گزارش نامهنیوز وب سایت کمرسانت در گزارشی نوشت ایالات متحده و کره جنوبی برغم اعوزیر دفاع کره جنوبی: پیونگ یانگ به سمت خود نابودی پیش می رود
وزیر دفاع کره جنوبی پیونگ یانگ به سمت خود نابودی پیش می رود پکن - ایرنا - وزیر دفاع کره جنوبی یک روز پس از پرتاب دو موشک بالستیک از سوی کره شمالی گفت که پیونگ یانگ با روندی که در پیش گرفته مسیر خود نابودی را برای خود انتخاب کرده است به گزارش ایرنا هان مین کو تاکید کرد که تحکره شمالی: برای گفت و گو و مقابله با آمریکا آماده ایم
کره شمالی برای گفت و گو و مقابله با آمریکا آماده ایم تهران - ایرنا - کره شمالی اعلام کرد پیونگ یانگ هم برای گفت و گو با آمریکا و هم برای اقدامات فیزیکی جهت مقابله با حضور نظامی این کشور در شبه جزیره کره آماده است به گزارش روز سه شنبه تارنمای اخبار کره شمالی nk news org پیونگعسگراولادي: نبايد كره شمالي را الگو قرار داد / سیاستهای دولت گذشته در پرونده هستهای سبب صدور پنج قطعنامه ع
عسگراولادي نبايد كره شمالي را الگو قرار داد سیاستهای دولت گذشته در پرونده هستهای سبب صدور پنج قطعنامه علیه ایران شد آرمان در گفتوگویی با اسدالله عسگراولادی آورده است به گزارش نامهنیوز اسدا عسگراولادي از برجستهترين بازرگانان ايراني معروفترين صادركننده خشكبار ايرانکره شمالی: آزمایش هسته ای بعدی به رفتار آمریکا بستگی دارد
کره شمالی آزمایش هسته ای بعدی به رفتار آمریکا بستگی داردتاریخ انتشار سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۵۲ وزیر امور خارجه کره شمالی امروز سه شنبه در سخنانی شدید اللحن اعلام کرد که آزمایش بعدی هسته ای این کشور به رفتار و اقدامات آمریکا بستگی دارد به گزارش ایرنا آمریکا و کره جنوبی بکره شمالی: با ناسزاگویی زندانیان آمریکایی را آزاد نمی کنیم
کره شمالی با ناسزاگویی زندانیان آمریکایی را آزاد نمی کنیم پکن - ایرنا - کره شمالی اعلام کرد که اگر یک بازداشتی سابق آمریکایی به ناسزاگویی های خود علیه این کشور ادامه دهد از این پس زندانیان آمریکایی دربند را آزاد نخواهد کرد به گزارش ایرنا کنث بایه آمریکایی اواخر سال 2012 میل-
سیاسی
پربازدیدترینها