محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827918928
امریکا میخواهد از برجام به مسائل منطقهای پل بزند
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امریکا میخواهد از برجام به مسائل منطقهای پل بزند
در طول 37 سال گذشته و از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تلاش امريكاييها براي ايجاد كانالهاي ارتباطي با ايران، به خصوص در حوزه مسائل منطقه همواره زبانزد ناظران سياست خارجي بوده است.
نویسنده : مهدی پورصفا
در طول 37 سال گذشته و از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تلاش امريكاييها براي ايجاد كانالهاي ارتباطي با ايران، به خصوص در حوزه مسائل منطقه همواره زبانزد ناظران سياست خارجي بوده است. در تمامي موارد نيز اين امريكاييها بودهاند كه براي بهبود جايگاه خود در منطقه به دنبال مذاكره با ايران بودهاند.
از سوي ديگر ايران به دليل بياعتمادي به ماهيت سياست خارجي امريكا هيچگاه به دنبال برقراري رابطه با اين كشور نبوده است و اتفاقاً مقابله با برنامههاي امريكا در منطقه را سرلوحه تلاشهاي منطقهاي خود قرار داده است.
با اين حال در مواردي محدود و به منظور حل برخي مشكلات كه اتفاقاً گريبانگير مردم منطقه نيز شده بود، تعاملاتي به صورت محدود با امريكا صورت گرفته كه در اغلب موارد نيز در آنها بدعهدي امريكاييها روشن شده است.
قضيه مك فارلين از نگاهي ديگر
شايد يكي از مهمترين تجربيات ايران كه بدعهدي امريكاييها را اثبات كرده است، قضيه مك فارلين در اوج جنگ ايران و عراق و تلاش امريكا براي آزادسازي گروگانهاي خود در لبنان بود. در اين ميان و با همكاري برخي طرفها مذاكراتي بين ايران و امريكا براي آزادي گروگانهاي امريكايي در لبنان و تحويل برخي تسليحات به ايران آغاز شد. با اين حال امريكاييها به سرعت اين مسئله را تبديل به دستاويزي براي برقراري ارتباط بين ايران و امريكا در تمامي زمينهها كردهاند. بعدها در گزارشي كه كميسيون تاور متشكل از برخي نمايندگان كنگره در اين باره منتشر كرد، اين نكته اعلام شد كه امريكاييها به دنبال اين بودند با ايجاد برخي كانالهاي سياسي، تأثيرگذاري خود را بر آينده نظام جمهوري اسلامي افزايش دهند.
در همين باره نيز مذاكراتي با برخي طرفهاي ايراني در كنار بحث آزادي گروگانها آغاز شد، اما در اين ميان سفر شخص مك فارلين به ايران با گذرنامه ايرلندي همه چيز را عوض كرد. مك فارلين در ايران با يك كيك به شكل كليد و يك كلت كمري به دنبال مذاكره با مقامات بلندپايه ايراني بود، اما در نهايت هيچ چيز در تهران به دست مقامات امريكايي نرسيد.
امريكاييها دست از پا درازتر و بدون هيچ دستاورد خاصي به واشنگتن بازگشتند و چندين ماه بعد، انتشار خبري در يك هفتهنامه لبناني همه چيز را بر ملا كرد. مسئلهاي كه رونالد ريگان، رئيسجمهور امريكا را تا مرز بركناري پيش برد و از سوي ديگر در تهران نيز مقامات ايراني به دستور شخص حضرت امام به افشاي اسناد حركت امريكاييها در اين باره پرداختند. نكته جالب در اين ميان اين بود كه امريكاييها در قبال آزادسازي گروگانها به تعهدات خود عمل نكردهاند و برخي از جنگافزارهايي كه قرار بود در اختيار ايران قرار بگيرد، هيچگاه به تهران فرستاده نشد. البته بماند كه امريكاييها در قبال تحويل جنگافزارها نيز تمام مبلغ آن را از ايران دريافت كردند.
تجربه افغانستان در مقابل ايران
يكي ديگر از مقاطع تاريخي كه شايد اوج بياعتمادي و دنائت امريكاييها را در قبال ايران نشان دهد، مذاكرات ايران و امريكا بر سر افغانستان و وقايع پس از آن بود. مذاكره ايران و امريكا بر سر افغانستان بنا به چند دليل كلي صورت گرفت كه از آن جمله ميتوان به ايجاد آرامش و امنيت در يك كشور ناامن در همسايگي شرقي و همچنين مبارزه با كشت مواد مخدر در افغانستان اشاره كرد كه سبب ناآرامي در مرزهاي شرقي ايران شده بود و ايران نيز به دنبال اين بود كه با سقوط طالبان زمينه ايجاد يك دولت مستقر و قدرتمند در افغانستان فراهم شود. از همين رو مذاكراتي بين دو طرف براي بهبود اوضاع در افغانستان آغاز شد. اما با كمال تأسف چند روز بعد از همكاري ايران در حل بحران افغانستان، جورج بوش، رئيسجمهور امريكا ايران را به عنوان محور شرارت در جهان اعلام كرد و همه زحمات و همكاريهايي كه جمهوري اسلامي ايران جهت بيرون آمدن امريكا از باتلاق افغانستان به كار بسته بود مورد بيمهري قرار گرفت. در همين حال، اتهامات جديد امريكا عليه ايران آغاز گرديد و اين ماجراجوييها به جايي رسيد كه رئيسجمهور امريكا ايران را تهديد به حمله نظامي كرد و اقدامات ديگري نظير تحريمهاي اقتصادي در برابر ملت ايران انجام داد موضوع ديگري كه در جريان اتهامات امريكا عليه ايران مطرح ميشود، قضيه هستهاي جمهوري اسلامي ايران است كه امريكا به همراه چند كشور متحد اروپايي خود در صدد بزرگنمايي اين فناوري و تكنولوژي علمي است كه در نتيجه ماجراجوييهايي اين كشورها، پرونده هستهاي ايران به شوراي امنيت رفته و براي اينكه ايران را از حق مسلم خود در زمينه فناوري هستهاي محروم سازند چند قطعنامه نيز در همين زمينه در شوراي امنيت عليه ايران صادر شد. اين مسئله نيز به عنوان يك خاطره تلخ در ذهن سياستمداران ايراني باقي ماند.
مباحث گسترده بين ايران و امريكا
جديدترين پرده از ادعاي مذاكره بين ايران و امريكا سخناني بود كه رئيس سازمان سيا در مجتمع امنيتي اسپين بيان كرد كه البته بازتاب بسيار گستردهاي در بين تحليلگران و صاحبنظران داشت.
رئيس سازمان سيا با اشاره به مسائل مورد نظر در برجام گفت: هنوز مباحث بسياري بين دولت ايران و دولت امريكا درباره تعدادي از مسائل باقيمانده در جريان است، شامل اينكه چگونه سيستم مالي بينالمللي قادر خواهد بود به ايراني كه با تحريم كمتري رويارو است، واكنش نشان دهد. بنابراين، گفتوگويي وجود دارد. ايرانيها ناراحتيهايي دارند، اما فكر ميكنم تاكنون پايبندي به توافق خوب بوده است. اعتقاد دارم كه مسائل به آرامي اما در جهتي مثبت حركت ميكنند.
اين سخنان رئيس سازمان سيا به خوبي نشان ميدهد كه امريكاييها تا چه ميزان علاقهمند هستند تا مباحث خود را از برجام به ساير مسائل خود بين ايران و امريكا بسط و گسترش دهند و حتي در اين زمينه به صراحت پيشنهادهايي نيز مطرح كردهاند. از جمله اين پيشنهادها نامه باراك اوباما به مقام معظم رهبري بود كه به صراحت در آن از ضرورت همكاري براي حل مسائل منطقه سخن گفته شده بود.
مذاكره در مسائل منطقهاي همانند سم است
با وجود اين موضعگيري ايران در قبال مسائل موجود كاملاً روشن بود. شايد دلايل فراواني وجود داشته باشد كه ايران به بدعهدي امريكاييها ايمان داشته باشد، اما شايد مهمترين آن برجام باشد كه همچنان در مرحله اجرا بوده و به نتيجه قطعي نيز نرسيده است. ايران تمام تعهدات خود را انجام داده است، اما طرف مقابل به هيچ عنوان در خصوص لغو تحريمها به تعهدات خود پايبند نبوده است. با وجود اين و با اين سابقه تاريك هرگونه مذاكره بين ايران و امريكا بيمعناست و اين مسئلهاي بوده كه به وسيله عاليرتبهترين مقام نظام هم مورد تأييد قرار گرفته است. در ديدار اخير با اقشار مختلف مردم بود كه رهبري با اشاره به اين مسئله تصريح كردند: حدود دو سال پيش گفتيم ملت بهعنوان يك تجربه به مذاكرات هستهاي نگاه خواهد كرد تا ببيند امريكاييها در عمل چه كار خواهند كرد و حالا مشخص شده كه آنها برخلاف وعدههاي خود، همچنان به توطئه و تخريب مشغولند. آنها ميگويند بياييد در مسائل منطقه هم مذاكره كنيم، اما تجربه برجام به ما ميگويد اين كار سمي مهلك است و در هيچ مسئلهاي نميتوان به حرفهاي امريكاييها اعتماد كرد.
اگر دشمن انسان، حداقل به حرفش پايبند باشد، ميشود در برخي موارد با او گفتوگو كرد، اما اگر مثل امريكاييها، نابكار باشد و برخلاف لبخند ظاهري، از نقض عهد ابايي نداشته باشد، نميتوان و نبايد با او مذاكره كرد و اين واقعيت، علت مخالفت مستمر بنده با مذاكره با امريكاييهاست. در چنين شرايطي است كه بايد به سخنان امريكاييها با شك فراوان نگريست كه از وجود مبادلات گسترده بين ايران و امريكا سخن ميگويند. امريكاييها به دنبال حل مسائل خود در منطقه هستند و در اين ميان به ياري ايران نيازمندند، اما سؤال اينجاست كه آيا امريكاييها به عهد خود پايبند خواهند بود. اين نكتهاي است كه تجربه برجام در مقابل ما گذاشته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]
صفحات پیشنهادی
29 تیرماه تاریخ برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام/ پیگیری مسائل مربوط به رفع تحریم ها در دستورکار است
29 تیرماه تاریخ برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام پیگیری مسائل مربوط به رفع تحریم ها در دستورکار است یک منبع نزدیک به هیات نمایندگی کشورمان در کمیسیون مشترک برجام گفت نشست آتی این کمیسیون در روز سه شنبه بیست و نهم تیرماه در وین برگزار خواهد شد یک منبع نزدیک به هیات نمایندگی کشورهبر انقلاب: برجام، بعنوان یک تجربه، بینتیجه بودن مذاکره با امریکاییها را ثابت کرد/ مشکلات ایران و امریکا با
رهبر انقلاب برجام بعنوان یک تجربه بینتیجه بودن مذاکره با امریکاییها را ثابت کرد مشکلات ایران و امریکا با مذاکره غیرقابل حل است رهبر معظم انقلاب با تاکید بر اینکه تحریمها باید یکباره برداشته میشد گفتند چندین سال است موضوع بی اعتمادی به امریکایی ها را تکرار می کنیم اما برخرضایی: کمیته نظارت بر برجام به عهدشکنی امریکا اعتراض کند
رضایی کمیته نظارت بر برجام به عهدشکنی امریکا اعتراض کند دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت کمیته نظارت بر برجام میتواند بهدلیل عدم تعهدات امریکا و ۲ بار نقض تعهدات برجام توسط آنها اعتراض و علیه آنان شکایت کند به گزارش فرهنگ نیوز سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش ابرجام در حال تبدیل شدن به یک واقعیت غیرقابل انکار در امریکا است
غلامعلی خوشرو برجام در حال تبدیل شدن به یک واقعیت غیرقابل انکار در امریکا است سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در گفتوگویی به تشریح پرونده هستهای ایران در طول یکسال گذشته در شورای امنیت سازمان ملل و امریکا میپردازد «انعقاد برجام نشاندهنده یک تغییر بنیادین دفرانسه تسلیحات سنگین به عراق میفرستد تاریخ انتشار : شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۰ فرانسوا اولاند، رئیسجمهور ف
فرانسه تسلیحات سنگین به عراق میفرستد تاریخ انتشار شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۱۰ فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه روز جمعه ۱ مرداد گفت به منظور حمایت از عراق در مبارزه با داعش سلاح به این کشور میفرستد به گزارش ایسنا رئیسجمهور فرانسه گفت امروز صبح در شورای دفاع تصمیم گمحمد ملکزاده در گفتوگو با فارس: برجام منطقهای بیمعنی است/ برجام 1 همچنان روی کاغذ!
محمد ملکزاده در گفتوگو با فارس برجام منطقهای بیمعنی است برجام 1 همچنان روی کاغذ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه گفت متأسفانه در قضیه برجام هستهای در حالی که ایران فراتر از تعهدات خود عمل کرده است اما طرف مقابل در عمل کاری نمیکند و تنها روی کاغذ یا پشت تریبونها برجماموریت جدید روحانیون در سواحل خزر/ تفاوت بهنوش بختیاری و ترامپ!/ سقف موقت برای حقوق نفتی ها/ نمره برجامی ظریف
تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند اگر خبردولت و ملت مراقب مسائل جدید مربوط به برجام باشند
آیتالله ایمانی دولت و ملت مراقب مسائل جدید مربوط به برجام باشند شناسهٔ خبر 3713923 - جمعه ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴ ۱۶ استانها > فارس jwplayer display inline-block; شیراز ـ نماینده ولیفقیه در استان فارس گفت دولت و ملت با هوشیاری مراقب مباحث مربوط به مذاکرات هستهای و برجام باهاشمی در گفتوگو با فارس: مهمترین ادعای برجام گشایش در مسائل بانکی و اقتصادی بود/ رئیس کل بانک مرکزی دستاورد
هاشمی در گفتوگو با فارس مهمترین ادعای برجام گشایش در مسائل بانکی و اقتصادی بود رئیس کل بانک مرکزی دستاورد برجام را هیچ میداند نماینده تهران در مجلس گفت بعد از گذشت چند ماه از اجرای برجام و اعطای مدالهای رنگارنگ متأسفانه هنوز حتی حداقلها هم محقق نشده و نه تنها در مسائل بانسایه تهدید نهادهای خاص ایرانی و تندروهای امریکایی بر سر برجام
سایه تهدید نهادهای خاص ایرانی و تندروهای امریکایی بر سر برجام روز نو محمد نوروز زمان استاد روابط بین الملل در دانشگاه علوم و فناوری کویت به تحلیل چشم انداز برجام پرداخته است او خوش بینی ای درباره آینده توافق هسته ای ندارد به گزارش خرداد او در مقاله خود در نشریه-
گوناگون
پربازدیدترینها